Golf

Gornik in Slabe povsem pri vrhu..

Haugschlag, 03. 07. 2010 22.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Danes se je na avstrijsko češki (Haugschlag golf resort) meji zaključil profesionalni turnir serije Alps tour, ki je prinesel nov izjemen dosežek Tima Gornika.

Tim Gornik, sicer študent slovite univerze Duke iz
Združenih držav Amerike.Gornik, ki je še prejšnji konec uspešno tedna nastopal v Veliki Britaniji na Odprtem amaterskem prvenstvu se je tokrat preizkusil med profesionalci in sicer s posebnim povabilom (wild card), ki so mu ga priskrbeli organizatorji edinega profesionalnega turnirja v Sloveniji.

Priložnost je izvrstno izkoristil, saj je tridnevno tekmovanje s končnim seštevkom 16-tih udarcev pod parom zaključil na izjemnem 3. mestu.

V konkurenci 97-tih igralcev golfa pa je znova blestel tudi Gregor Slabe, ki je turnir zaključil s tremi udarci več kot Gornik, kar je zadoščalo za 7. mesto.


foto: Mirko Kunšič
foto: Mirko Kunšič FOTO:
Predvsem zadnji dan je trenutno najboljši slovenski golfist odigral izjemno, s sedmimi udarci pod parom, še udarec manj je za odigran drug dan turnirja porabil Gornik. Slabe se je z novo uvrstitvijo med deset najboljših povzpel na 23. mesto v skupnem seštevku serije Alps tour.
 

Uvrstitve v finalni dan pa se je veselil še en Slovenec in sicer
Dolenjec Sebastijan Ajster, ki je s tremi udarci pod parom osvojil 35. mesto.

foto: Aleš Fevžer
foto: Aleš Fevžer FOTO:

V finalni dan se tako ni uspelo uvrstite le najbolj izkušenemu Matjažu Gojčiču, ki se mu na osmih turnirjih serije Alps tour v letošnjem letu le dvakrat ni uspelo prebiti med finaliste.

foto: Mirko kunšič
foto: Mirko kunšič FOTO:

Gojčič in Slabe pa bosta nastopila tudi na naslednjem turnirju, ki bo od četrtka naprej potekal v Madridu.

 

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.