Gospodarstvo

17 Preventovih delavcev na čakanje

Slovenj Gradec, 19. 11. 2009 13.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zaradi selitve programa izdelave avtomobilskih sedežnih prevlek za model passat comfort iz Slovenj Gradca v Sarajevo je moralo do preklica na čakanje na delo 17 Preventovih delavcev.

Delavke v Preventu
Delavke v Preventu FOTO: POP TV

Na programu passat comfort dela skupno 150 delavcev. Ker so jih nekaj zaradi trenutnega povečanega obsega dela prerazporedili v obrat v Radlje ob Dravi, nekaj pa jih je zaradi bolezni odsotnih, je moralo na čakanje 17 delavcev, so sporočili iz Preventa.

Kako bo v prihodnjih dneh, pa v družbi še ne morejo napovedati. "Odvisno je od celotnega dogajanja in od ostalih naročil," je dejala predstavnica za stike z mediji v Prevent Globalu Monika Žvikart.

Po podatkih predsednika podjetniškega sindikata Vlada Zormana na drugih programih za zdaj imajo naročila, nakazana naj bi bila le še možnost selitve programa iz obrata v Mirni na Dolenjskem. Sicer pa so delavci trenutno zadovoljni, da so v sredo dobili plače za oktober, v sindikatu pa ob tem že izražajo dvome, kako bo z izplačili plač v novembru.

Prevent DEV dolguje plačilo

Kot je dejal Zorman, naj bi sicer Prevent DEV, ki je kupec večine v Sloveniji sešitih avtomobilskih sedežnih prevlek v Preventovih družbah, Prevent Globalu dolgoval plačilo za že opravljeno delo v višini 1,9 milijona evrov, prav tako bo moral poravnati tudi plačilo za tekoče opravljeno delo.

V Prevent Globalu pa pripravljajo sklic skupščine, ki bo predvidoma objavljen do konca tega tedna. Na skupščini bodo lastniki odločali o odprodaji nepotrebnega premoženja in o imenovanju dveh novih članov nadzornega sveta družbe. Podrobnosti glede sodelovanja z enim ali več strateškimi partnerji, ki bi omogočali nadaljevanje proizvodnje v slovenskih Preventovih podjetjih avtomobilske panoge s 1300 zaposlenimi, pa uprava doslej še ni razkrila.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

galiot
19. 11. 2009 15.26
To je spet ena kalvarija za delavce.Sami dogovori a nobenih konkretnih odgovorov.In spet se bodo pogovarjali o novih članih nadzornega sveta,ni naročil,ni za plače delavcev oni bodo pa kar nadzorovali ampak ne vem kaj....