Gospodarstvo

Adria Airways bo lovila skrajni rok za oddajo revidiranega letnega poročila

Ljubljana, 09. 09. 2019 18.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA / K.H.
Komentarji
5

Agencija za civilno letalstvo bo v torek prejela revidirano letno poročilo Adrie Airways za lansko leto, so napovedali v družbi. V nasprotnem primeru jim grozi odvzem licence. Medtem pa se razmere umirjajo tudi v odnosu vodstva z delom zaposlenih. Sindikat prometnih pilotov Slovenije bo namreč ta teden odločal o podpisu kolektivne pogodbe.

Letalski prevoznik, ki je od leta 2016 v lasti družbe AA International Aviation Holding oziroma posredno v pretežni lasti nemškega sklada 4K Investments, se že nekaj časa sooča s finančnimi težavami, prav tako še vedno niso znani njihovi lanski poslovni rezultati. Po napovedih družbe bo sicer Javna agencija za civilno letalstvo RS revidirano letno poročilo prejela v torek, ko se izteče tudi rok za to.

Odprto imajo tudi fronto s piloti. Članstvo Sindikata prometnih pilotov Slovenije je sicer v petek s poslovodstvom Adrie Airways doseglo dogovor o osnutku nove kolektivne pogodbe in zamrznil napovedano stavko. O podpisu kolektivne pogodbe bodo odločali ta teden, prihodnji teden naj bi jo z družbo podpisali, je povedal Marko Kastelic iz sindikata.

Če se bo poslovodstvo Adrie držalo sklenjenega dogovora, bo po podpisu kolektivne pogodbe pilotov sledil tudi preklic še ostalih dveh stavk, ki sta sicer napovedani za od 18. do 20. septembra ter za od 30. septembra do 2. oktobra. Sindikat je namreč želel boljše delovne pogoje za pilote.

"Predvidevamo, da se bodo z novo kolektivno pogodbo znatno izboljšali delovni pogoji pilotov v Adrii, kar je bil tudi prvotni cilj sindikata pred pričetkom pogajanj. Zdaj ima poslovodstvo čas, da se še bolj posveti ostalim izzivom, ki trenutno pestijo Adrio," so v petek poudarili v sindikatu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kliko7
10. 09. 2019 07.14
+1
Zdaj bom pa prosnjo dal za pilota, zdaj je čas, prej ni bilo, zdaj je bolj stabilno in dolgorocno!
aazz
09. 09. 2019 20.28
hm, bodo tovariši uživali sej to je Naše. aja, ni več. s tem našim so dobro nategovati naivne kranjce
Mayte88
09. 09. 2019 19.59
+2
To pomeni da bodo vzeli kredit na vse kar imajo ali nimajo in to 20 x ter tako zapufali vse skupaj da nau vredno nč od nč..Ali drugače tako kot so potopili Gorenje še na vratarja so vzeli tri hipoteke ?? Ali da ne dolgovezim spufat do AMENA..tega pa v Avstriji ne morejo vsi bi lepo bili na zavodu, si iskali novo službo in pisali prošnje za delo.
TheEarthIsFlat
09. 09. 2019 19.40
+2
Prvo naj se preimenujejo v Adrija Noways ali v Adrija Noway,
Heos
10. 09. 2019 15.45
+4
ali se pa ti preimenuj v universal space smart men