Gospodarstvo

Adria ne bo ostala brez licence

Ljubljana, 22. 01. 2019 15.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ni.Š./STA
Komentarji
3

Adria Airways je po oceni agencije za civilno letalstvo finančno sposobna za opravljanje dejavnosti. Agencija je ugotovila, da je letalska družba sposobna poravnati vse svoje obveznosti in da je dolgoročno plačilno sposobna po vseh zakonskih kriterijih ter izpolnjuje zahteve, predpisane za imetnika operativne licence.

Javna agencija za civilno letalstvo je v svoji odločbi izdala, da se postopek nadzora izpolnjevanja pogojev imetnika operativne licence letalskemu prevozniku Adria Airways (AA) ustavi, so sporočili iz AA.

Adria Airways je bila pod drobnogledom agencije za civilno letalstvo.
Adria Airways je bila pod drobnogledom agencije za civilno letalstvo. FOTO: iStock

Agencija je ugotovila, da je Adria Airways z izvedenimi in predvidenimi poslovnimi in finančnimi ukrepi izkazala, da je v daljšem obdobju sposobna poravnati vse svoje obveznosti in da je dolgoročno plačilno sposobna po vseh zakonskih kriterijih ter izpolnjuje zahteve, predpisane za imetnika operativne licence. Hkrati je agencija v več ločenih postopkih potrdila, da Adria Airways izpolnjuje tehnične zahteve na način, ki omogoča zagotavljanje letalske varnosti na ustreznem nivoju.

"Drugačne odločitve agencije nisem pričakoval, saj je Adria Airways vseskozi izpolnjevala zahteve imetnika operativne licence. Obžalujem, da je bilo v zadnjih mesecih toliko lažnega in zavajajočega poročanja o stanju ter poslovanju naše družbe, hkrati pa se veselim, da bomo lahko odslej nemoteno nadaljevali z izvajanjem našega strateškega načrta in gradili na dolgotrajnem razvoju slovenskega letalskega prevoznika," je ob prejeti odločbi agencije povedal direktor družbe Adria Airways, Holger Kowarsch.

Agencija za civilno letalstvo je po obsežnem nadzoru lani poleti ugotovila, da Adria Airways ni več sposobna plačevati obveznosti, zato je lastnici družbe, družbi 4K Invest, s ciljem dolgoročne finančne vzdržnosti naložila dokapitalizacijo podjetja.

Nemci so Adrio proti koncu lanskega leta dokapitalizirali s štirimi milijoni evrov, obenem pa so napovedali, da še večja dokapitalizacija v višini najmanj 10 milijonov evrov ostaja načrtovana za prvo letošnje četrtletje. V agenciji za civilno letalstvo so prevozniku za predložitev ustreznih zagotovil dali časa do konca lanskega leta.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Andree
22. 01. 2019 17.36
+1
Andree
22. 01. 2019 16.53
+2
Optimisty
22. 01. 2019 16.15
+4
Sposobna?? Nateg leta