Gospodarstvo

Andraž Grum in Bojan Gantar nova izvršna direktorja DUTB

Ljubljana, 08. 05. 2019 09.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Neizvršni direktorji DUTB so za nova izvršna direktorja imenovali Andraža Gruma in Bojana Gantarja. Glavnemu izvršnemu direktorju Mateju Pircu se bosta pridružila predvidoma konec meseca, ko bo upravni odbor določil področja vodenja vsakega od izvršnih direktorjev, so sporočili iz DUTB.

"V upravnem odboru smo zadovoljni s končno sestavo izvršnega vodstva Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB). Namen je bil sestaviti vodstveno ekipo, ki bo tvorno sodelovala tako z neizvršnimi direktorji kot z zaposlenimi, hkrati pa se bo znala spopadati s prihajajočimi izzivi," je dejal predsednik upravnega odbora DUTB Tomaž Besek.

Andraž Grum in Bojan Gantar sta bila izbrana iz nabora kandidatov, prijavljenih na razpis za glavnega izvršnega direktorja, ki jih je kadrovska komisija v izbor predlagala neizvršnim direktorjem. Grum je doktor ekonomije z izkušnjami v bančništvu, saj je deloval v Abanki in Deželni banki Slovenije. Gantar pa je diplomirani inženir strojništva z izkušnjami iz gospodarstva oz. iz družb Trimo, Alpina in Hidria, so navedli.

V DUTB se je vodstvena ekipa v zadnjih mesecih zamenjala.
V DUTB se je vodstvena ekipa v zadnjih mesecih zamenjala. FOTO: Miro Majcen

Prve naloge izvršne ekipe, ki jo od 29. aprila vodi Matej Pirc, bodo po navedbah DUTB stabilizacija družbe z izboljšanjem upravljanja, izvedba mehke reorganizacije, optimizacija notranjih postopkov in zagotovitve kakovostnega delovnega okolja za zaposlene, vse z namenom maksimiranja iztržka iz prodaje premoženja ob transparentnem poslovanju družbe.

V DUTB se je vodstvena ekipa v zadnjih mesecih zamenjala. Kadrovske spremembe so sledile objavi ugotovitev interne revizije na DUTB, da so bile pri prodaji zemljišča, na katerem tovarno v Logatcu gradi švicarski Lonstroff, storjene nepravilnosti in da niso bili spoštovani interni akti. Poleg omenjene zgodbe so mediji v zadnjih mesecih v povezavi z DUTB pisali o še nekaj domnevno spornih poslih.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User300173
08. 05. 2019 15.50
+6
Ko eni zadostijo svojim lakomnim potrebam, pridejo drugi z istimi željami, zahtevki in populističnim planom za naprej, kjer bodo cvetele same lepe rožice...Berejo se kot knjiga. Zanima me, kdaj bomo prebrali zadnjo stran te knjige ?
komarec
08. 05. 2019 12.52
+4
To je projekt janseve vlade.
prolek
08. 05. 2019 12.09
+11
Še dva pujsa pri koritu-koristi ne bo nobene.
b.u.d.a.l.e
08. 05. 2019 12.06
+11
Največja lopovsak družba na svetu...in mi to mirno prenašamo..ljudje zbudit se je treba
migi
08. 05. 2019 11.13
+20
Še dva tatova več...le zakaj imamo "slabo banko"?????da se krade...in kot vselej se svinje prerivajo pri koritu!!!!!
grumf
08. 05. 2019 10.14
+15
Dejte že zapret to kloako od slabe banke. Prodajte terjatve, sigurno bo tako na koncu več ostalo kot pa sedaj, ko skoraj vso mrhovino pospravijo politični mrhovinarji.