Gospodarstvo

Atomske toplice z višjimi prihodki

Podčetrtek, 15. 10. 2001 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zdravilišče Atomske toplice je v prvih osmih mesecih letos prihodke iz poslovanja povečalo za 28,9 odstotka na 1,3 milijarde tolarjev.

Vodni park Aqualuna
Vodni park Aqualuna FOTO:

Rezultat družbe, ki od konca prejšnjega leta svoje storitve trži pod novo storitveno znamko Terme Olimia, je tudi za 12,3 odstotka nad osemmesečnim načrtom. Kot je povedala vodja finančne službe zdravilišča Metka Jerič, se je celotni dobiček družbe ob koncu avgusta povzpel na 131,7 milijona tolarjev in je glede na enako obdobje lani porasel za 56,6 odstotka. Na uspešno poslovanje zdravilišča so vplivale nove naložbe, predvsem junijska otvoritev termalnega parka Aqualuna, ki že kaže prve sinergijske učinke. V štirih mesecih od otvoritve tega največjega vodnega parka v Sloveniji, ki razpolaga s skoraj 2000 kvadratnimi metri vodnih površin, so tako našteli več kot 100.000 kopalcev.

V Zdravilišču Atomske toplice so v prvih devetih mesecih letos gostili okrog 45.175 gostov kar je za 8,3 odstotka več kot v primerljivem lanskem obdobju. V strukturi gostov, ki v Atomskih toplicah prebivajo v povprečju 5,06 dni, je bilo 39.102 domačih ter 6073 tujih gotov. Slednji v Obsotelje prihajajo predvsem iz Avstrije, Hrvaške, Nemčije in Italije. Ob koncu septembra so tako v zdravilišču zabeležili 228.760 nočitev, kar je za 5,6 odstotka več kot v enakem obdobju lani.

V zdravilišču sicer razmišljajo tudi o strateških povezavah z domačimi ali tuji strateškimi poslovnimi partnerji. Kdo naj bi postal strateški partner zdravilišča, vodstvo družbe še ne želi razkriti. V zadnjem času so se pojavili namigi, da naj bi zdravilišče skupaj s Termami Rogaška pričelo oživljati bližnje Vonarsko jezero. Tudi Krapinske toplice naj bi bile zanimive za vodstvo Atomskih toplic. Sicer je največji, 28-odstotni, lastnik term država oz. Slovenske železnice. Pomemben lastniški delež ima tudi Kapitalska družba, ki razpolaga z 20 odstotkov vseh izdanih delnic, 4,79 odstotka delnic pa je v rokah Odškodninskega sklada.

V zdravilišču Atomske toplice razmišljajo tudi o novih naložbah. Tako je v teku že izdelava idejnih projektov za novi valovalni bazen v okviru Aqualune, del zunanjih bazenov v Termaliji pa naj bi pokrili, s čimer bi te vodne površine kopalci lahko uporabljali tudi v zimskem času.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni