Gospodarstvo

Bo Vzajemna zaradi oškodovanja tožila Averja?

Ljubljana, 18. 05. 2010 14.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vzajemna naj bi pripravljala milijonske tožbe proti nekdanjemu vodstvu. Nekdanji šef Boštjan Aver, ki trenutno čaka na soglasje vlade za mesto direktorja izolske bolnišnice, pravi da Vzajemne ni oškodoval.

Vzajemna naj bi pripravljala tožbe proti nekdanjim članom uprave.
Vzajemna naj bi pripravljala tožbe proti nekdanjim članom uprave. FOTO: Blaž Garbajs

Izredna uprava Vzajemne naj bi bila pred vložitvijo odškodninskih tožb in kazenske ovadbe zaradi nepravilnosti pri poslovanju prejšnje uprave, v svoji današnji izdaji piše časnik Finance. Tožbe in ovadba naj bi sledile revizijam prejšnjih poslov, ki so v sklepni fazi. Proti komu natančno naj bi bile tožbe vložene, še ni znano.

Finance poročajo, da odvetniki, natančneje odvetniška pisarna Zidar Klemenčič, že pripravljajo ustrezne postopke. Prva izmed pričakovano več tožb bo zoper prejšnje člane uprave družbe, vložena pa naj bi bila v prihodnjih dneh. Tožbo bodo vložili zaradi škode, ki so jo povzročili nekdanji člani uprave s tem, ko niso svojih nalog opravljali v dobro družbe s skrbnostjo vestnega in poštenega gospodarstvenika.

20.000 evrov podjetju z enim zaposlenim

Šlo naj bi za tožbe zoper nekdanjega predsednika uprave Boštjana Averja in dva nekdanja člana uprave Franca Henigmana in Petra Pustatičnika, tožbe pa naj bi bile skupaj vredne precej več kot milijon evrov, poročajo Finance.

Ni še znano, kateri posli točno so oškodovali družbo, vendar je prejšnja uprava po ugotovitvah revizorjev naročala storitve, za katere v družbi ni bilo nobene potrebe in so bile ekonomsko neupravičene ter negospodarne.

Revizorji so še ugotovili, da so storitve za Vzajemno opravljale osebe, ki zanje nimajo potrebnega strokovnega znanja ter da so bili naročeni izdelki izredno nekvalitetni in neuporabni, a so jih člani uprave vseeno potrdili in v celoti plačali. Šlo naj bi večinoma za izdelke s področja informacijske tehnologije. V enem primeru je Vzajemna naročila in plačala storitev za 20.000 evrov podjetju z enim zaposlenim. To podjetje pa je za izvedbo sklenilo tri avtorske pogodbe po zgolj 500 evrov, poročajo Finance.

Aver pravi, da Vzajemne ni oškodoval.
Aver pravi, da Vzajemne ni oškodoval. FOTO: POP TV

Aver: Vzajemne nisem oškodoval niti za evro

Aver pravi, da se bo v primeru tožbe zagotovo obranil, saj Vzajemne po svojih besedah ni oškodoval niti za en evro. ''Kolikor vem, naj ovadba ne bi bila vložena proti meni, ker za to tudi ni razloga,'' potencialno tožbo komentira Aver.

Pustatičnika tožba zelo preseneča, saj se je uprl Averju in bil zato odstavljen, pa tudi grozili so mu. Pravi da je bil sicer res sopodpisnik nekaterih pogodb, ki jih je predlagal Aver in so se izkazale za sporne. Ko pa je ugotovil, da gre za manipulacije je marsikateri račun in projekt zavrnil, pravi. Po lastnih besedah so tudi vsaj enkrat ponaredili njegov podpis. Če je bila odškodninska tožba res vložena, potem je Slovenija pravna država samo na papirju, pravi Pustatičnik.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

erikon
19. 05. 2010 14.18
Pri nas se lopovi nagrajujejo...več kradeš,višje prideš
majlo5
19. 05. 2010 11.10
Kaj ste skočli na tega poštenjaka zdaj bo direktor bolnice v Izoli .Mora nekako odplačevati dolg kredita za hišo. 5000eur na mesec.Revež.
netete1
19. 05. 2010 09.41
prav je tako. Tipcek se je vsedu na sedez vzajemne, si najel kredite za avto in hiso in nacrtoval udobno brezdelje in seveda pomembnost, pa sedez v yesu in verjetno je ze koval nacrte, kje bo njegov naslednji stolcek.. nekoc celo mogoce petrol. In ravno to je primitivizem slovenskih "managerjev" Sami mamini sinkoti, ki jih ateki pa mameki spravijo na pozicije, vsem po vrsti je pa edina motivacija denar, in to se jim se zdi samoumevno.
Justice1
18. 05. 2010 21.53
ne loleki...prostozidarsk loža....mi smo loleki ker mirno gledamo in plačujemo lopove
broj1
18. 05. 2010 21.48
Še noben ni bil kriv!!! in tud on NI!!! Mislm ?????
POVOJ
18. 05. 2010 21.47
Da, morajo ga iztožit. Naj vrne kar ni njegovega in si je prilastil na nepošten račun. Zaplenit premoženje, TAKOJ.
pravakritika
18. 05. 2010 18.30
.....Politiki, dost vas imam!!!
pravakritika
18. 05. 2010 18.28
....hahahahha... NOVI direktor bolnišnice Izola..... Loooooooooooooooleki!!!!!!!!!
krivulja
18. 05. 2010 17.28
Se je napihnu kot žaba od pokradenga dnarja!
volk55
18. 05. 2010 16.41
KAJ VAM JE AUER DAL NEPOVRATNA SREDSTVA, DA ME BRISETE.
saintjozef
18. 05. 2010 15.20
VZAJEMNA JE KOMPLET NEZAKONITA ! Je samo podružnica obvezne zavarovalnice za "zakonito" odtujevanja denarja na vse mogoče načine. Ukinit! Dodatno zavarovanje, ki je takorekoč obvezno, lepo vas prosim.
Niko_K
18. 05. 2010 15.15
A tip nima že Cayenna?
Marija Demec
18. 05. 2010 15.09
samo rotirajo z temi direktorčki...
tony_abcde@yahoo.com
18. 05. 2010 15.09
Zgleda si je hitro našel novo žrtev, tokrat izolsko bolnišnico. Je Cayenna ali Panamero že naročil? Očitno si taki nadpovprečni sposobneži vedno poiščejo lahke tarče kjer se da z lahkoto prečrpati denar preko nekih "poslov" na privat TRR in v privat žepe...
Marija Demec
18. 05. 2010 15.07
naj ga vržejo na cesto,kot bosanske delavce v vegradu....