Gospodarstvo

Bo začasna predsednica uprave Petrola na vodstvenem mestu ostala za stalno?

Ljubljana, 21. 01. 2020 19.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Katarina Matejčič
Komentarji
0

Petrol, ki je ena najpomembnejših državnih družb, bo dobil vsaj del novega vodstva. Potem ko je oktobra po hitrem postopku podjetje zapustila dolgoletna tričlanska uprava s Tomažem Berločnikom na čelu, so se nadzorniki lotili iskanja njihovih naslednikov. Pri tem naj bi jim pomagali kar dve kadrovski agenciji, in to kljub temu da je bil v igri za novega šefa vseskozi le en resen kandidat.

Uradnih informacij, kdo bo po novem vodil družbo, ki je letos v le devetih mesecih ustvarila več kot štiri milijarde prihodkov in 80 milijonov dobička, še ni. Vendar pa vse kaže, da bo Tomaža Berločnika nasledila nekdanja prva nadzornica, že zdaj začasna predsednica uprave Nada Drobne Popovič.

Po besedah naših virov je bila Drobne Popovičeva že vseskozi velika favoritinja, saj resnega nasprotnika sploh ni imela. Vseeno je kadrovska komisija nadzornega sveta preučevala štiri kandidate, med katerimi je bil po naših informacijah tudi Branko Žibert iz AT Kearneya. Komisija je nato v ožji izbor nadzornikom predala dva kandidata - Drobne Popovićevo in Aleša Klavžarja, nekdanjega šefa Heliosa, zdaj člana vodstva Iskre.

Ne glede na to naj bi bila izbrana Drobne Popovićeva, ki naj bi zdaj v relativno kratkem času, morda že tednu, dveh, kot mandatarka sestavila svojo ekipo. V njej naj bi bila predvidoma samo še dva člana uprave, čeprav so se skoraj celotno lansko leto pojavljale težnje, da bi se zaradi domnevne zahtevnosti poslovanja uprava širila na petčlansko, a so se Berločnik in ekipa temu vseskozi upirali.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.