Gospodarstvo

Boxmark naj bi najel proizvodnjo v Preventu

Slevenj Gradec, 01. 09. 2010 12.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
P.J./STA/N.S.
Komentarji
8

Družba Boxmark Leather naj bi najela proizvodne prostore nekdanjega Preventa Avtomobilski deli. Proizvodnja v obratu pa naj bi stekla že v ponedeljek.

Družba Boxmark Leather, ki izdeluje izdelke iz usnja, naj bi najela proizvodne prostore Preventa Avtomobilski deli. Delo naj bi steklo že v ponedeljek v proizvodnem obratu v Slovenj Gradcu, pozneje pa naj bi načrtovali tudi proizvodnjo v Radljah ob Dravi in v Mirni na Dolenjskem, poročajo Finance.

Sedež podjetja Prevent Global
Sedež podjetja Prevent Global FOTO: Mateja Klavs

Po besedah direktorja družbe Boxmark Leather Marjana Trobiša naj bi delo dobilo več sto šivilj, obstaja pa realna možnost, da bodo zaposlili vse nekdanje zaposlene v družbi Prevent Avtomobilski deli. Za STA pa je še povedal, da od predloženih načrtov niso odstopili, kar dolgoročno pomeni, da bodo zagotovili delovna mesta za vsaj pet do osem let.

Kar se tiče poslov pa je dejal, da so ti zagotovljeni, njihovi kupci pa so javnosti tudi znani, in sicer so to avtomobilski proizvajalci, kot so Volkswagen, Opel, Ford in Mercedes, s katerimi želijo sodelovanje nadaljevati. Ob tem je poudaril, da pri Mercedesu vendarle ne gre za količine, ki jih je Prevent DEV doslej zagotavljal v Slovenj Gradcu, kar pomeni, da Boxmark nikakor nikomur ni prevzel nobenega posla.

Boxmark Leather je švicarsko podjetje, ki ima proizvodnjo tudi v Kidričevem v Sloveniji. V tem obratu je zaposlenih 1280 oseb, proizvajajo pa prevleke za avtomobilske sedeže.

V ponedeljek bi tako po njegovih besedah morali začeti z zaposlovanjem, saj že imajo zagotovljen del proizvodnje, tako da bi najpozneje v torek ali sredo lahko zagnali prve stroje. "Če bosta stečajna upravitelja ravnala pravilno, bosta ugotovila, da naša ponudba ni le resna, pač pa bi se s tem lahko ublažila tudi agonija brezposelnih na Koroškem," je dejal Trobiš, ki klic in potrditev s strani stečajnih upraviteljev še pričakuje.

"Pozabite. Nobenih izjav ne bo, dokler ne bo kar koli dokončnega. Javnost bo enakovredno obveščena o vsem," pa je vse, kar je dejal stečajnik družbe Prevent Avtomobilski deli Grega Erman, ki tako ni odgovoril niti na vprašanje o resničnosti sklenitve sodelovanja z Boxmarkom niti na vprašanje, ali je Prevent DEV s tem že odpisan iz nadaljnjih poslov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

korosec_SLO
02. 09. 2010 09.53
Kidričevo Omedlele delavke vozijo reševalci Že prejšnji teden smo v uredništvo prejeli klic ene od obupanih delavk podjetja Boxmark iz Kidričevega, ki nam je sporočila, da zaradi izredne vročine v delovnih halah med delom skoraj vsak dan omedlevajo sodelavke, tako da jih z reševalci prevažajo v ptujsko bolnišnico. Direktor podjetja Boxmark Leather Bojan Vauda novice ni povsem zanikal, vendar je pojasnil: »Vemo, da so v teh vročih dneh v prostorih bivše Zaščite, ki smo jih zaradi tehničnih razlogov uspeli le delno obnoviti, montirani so le mešalci zraka, ki zagotavljajo dovod svežega zraka, zaradi izredno slabe izolacije hal delovni pogoji v teh dneh precej težki. Ponoči vse naše prostore zračimo, žal pa se čez dan zaradi poletne vročine in dela v njih ti prostori preveč ogrejejo, tako da imamo zaradi tega kar nekaj težav.«
Alexxsaso@yahoo.ca
02. 09. 2010 06.51
botjabotja01.09.2010, 13:4114 Se pravi, naši managerji niso sposobni uredit poslov? Kako pa jih tujci lahko? Ti pravis ljudem, ki unicijo odlicno stojece podjetje in na cesto spravijo nekaj tisoc ljudi, managerji? To so, ali kriminalci ali pa nesposobnezi.
breyakuzla
01. 09. 2010 19.14
nav46
01. 09. 2010 17.33
Poznam firmo še slabše plače kot v Preventu še večji izkoriščevalci delavci naj....... ga za primer magister v boxmark cca 700 EuR na mesec banda
antonino
01. 09. 2010 15.08
slo fbi - se kaj ukvarjaš z namerno propadlimi lastniki preventa. toliko bi imeli dela, a vi nikakor ne morete ali pa ne smete pričeti z delom, pa tako so vas hvalili, kaj vse boste naredili, ha,ha,ha - važno je, da bo na vaš račun plačana zgradba z našim denarjem - policaji, ki štrajkate - tam so tisti zneski, ki vam manjkajo za penzijo
zahod.west
01. 09. 2010 13.56
ni kaj, samo zahod lahko reši slovenijo, gotovo pa ne balkan , kamor tako radi gledajo naši rudeči
botjabotja
01. 09. 2010 13.41
Se pravi, naši managerji niso sposobni uredit poslov? Kako pa jih tujci lahko?
turboflex
01. 09. 2010 13.04
en plus sam to nebo popravlo 1000 minusov od prej