Gospodarstvo

Božič prevzel vodenje Združenja Manager, nagrada za življenjsko delo Merviču

Ljubljana, 26. 01. 2022 21.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodenje Združenja Manager prevzema dosedanji podpredsednik Andrej Božič. Na januarskem srečanju pa so razglasili tudi prejemnika priznanja Združenja Manager za življenjsko delo na področju menedžmenta za leto 2021. To je postal dolgoletni generalni direktor družbe Spar Slovenija, Igor Mervič.

Predsednica Združenja Manager, Medeja Lončar, je vodenje združenja na današnjem januarskem srečanju predala dosedanjemu podpredsedniku, Andreju Božiču. "Trajnostno voditeljstvo ostaja v ospredju in osrčju delovanja Združenja Manager, še posebej se bom posvetil modernejši organizaciji in podpori članov," je napovedal.

Andrej Božič prevzema vodenje združenja.
Andrej Božič prevzema vodenje združenja. FOTO: Andraž Kobe

Lončarjeva, sicer direktorica Siemensa Slovenija in predsednica uprave Siemensa Hrvaška, je oktobra lani prevzela še vodenje Siemensa v Srbiji. Kot je dejala danes, dodatne vodstvene naloge posegajo v čas in energijo, potrebno za odgovorno opravljanje funkcije predsednice združenja, zato bosta z Božičem zamenjala vlogi.

Božič, sicer svetovalec za izboljšavo poslovanja v BB Consulting, bo tako prevzel vodenje upravnega odbora, Lončarjeva pa bo postala podpredsednica. To funkcijo sicer opravlja tudi generalna direktorica Microsofta Slovenija, Barbara Domicelj.

"Želim, da ostanemo odprti za iskanje novih modelov delovanja in da nas pri tem vodi odgovornost," je ob predaji funkcije dejala Lončarjeva, ki je prepričana, da bo Božič kot izkušen menedžer v vodenje vnašal sodobno znanje in lastne izkušnje preobrazbe.

"Sprememba se morda zdi večja, kot je, a program in prioritete združenja, ki sem jih sooblikoval, ostajajo enake," pa je zagotovil Božič. Skupaj s člani upravnega odbora bo krmilo združenja držal v isti smeri, je napovedal in dodal, da trajnostno voditeljstvo ostaja v ospredju delovanja Združenja Manager.

Igor Mervič je prejel priznanje Združenja Manager za življenjsko delo na področju menedžmenta za leto 2021.
Igor Mervič je prejel priznanje Združenja Manager za življenjsko delo na področju menedžmenta za leto 2021. FOTO: Andraž Kobe
Dosedanji prejemniki priznanja za življenjsko delo so Stane Rožman, Jože Mermal, Bogomir Strašek, Jožica Rejec, Aleš Mižigoj, Cvetana Rijavec, Danica Purg, Stojan Petrič, Cvetka Selšek, Niko Kač, Milan Matos, Zlatko Kavčič, Tone Turnšek, Tone Krašovec, Bruno Korelič, Miloš Kovačič, Jože Stanič, Janko Kosmina in Marjan Prelc.

Podelili nagrado za življenjsko delo za leto 2021

Prejemnik priznanja Združenja Manager za življenjsko delo na področju menedžmenta za leto 2021 je dolgoletni generalni direktor družbe Spar Slovenija, Igor Mervič. Za mladega menedžerja leta 2021 pa so razglasili direktorja komerciale v Tenzorju, Miho Senčarja.

Mervič je družbo Spar Slovenija kot generalni direktor vodil do konca leta 2020, danes pa je član njenega nadzornega sveta in svetovalec koncerna. Spar je pod njegovim vodstvom postal trgovec z drugim največjim tržnim deležem v Sloveniji in tretjim v skupini – za Sparom v Avstriji in Južni Afriki, so v obrazložitvi letošnjega prejemnika nagrade med drugim zapisali v Združenju Manager.

Kot so še zapisali v sporočilu za javnost, je Mervič ves čas vodenja podjetja postavljal trende v panogi ter se podpisal pod številne uspešne in družbeno odgovorne projekte, pri čemer so med drugim izpostavili projekt Štartaj, Slovenija. Nekdanji generalni direktor je bil ves čas vpet tudi v širše družbeno okolje – je dolgoletni član upravnega odbora Združenja Manager in Trgovinske zbornice Slovenije ter podpredsednik košarkarskega kluba Cedevita Olimpija, so v obrazložitvi izbora nagrajenca zapisali v Združenju Manager.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bronco60
27. 01. 2022 17.31
Letne plače v sto tisočih evrih, potem pa še neke nagrade. Bedasto.