Bratuškova: Madžarsko bolj kot drugi tir zanima slovensko morje, okno v svet

AVTOR
STA / Ti.Š.
KOMENTARJI
104
"V tujih rokah ne bo končal niti centimeter Luke Koper," poudarja ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek, ki meni še, da bi bil projekt brez Madžarske cenejši. Po načrtih prejšnje vlade naj bi Madžarska pri nekaj manj kot milijardo evro vrednem projektu sicer sodelovala z 200 milijoni evrov. Bratuškova prav tako meni, da je Slovenija sposobna drugi tir zgraditi sama.

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je prepričana, da se je Madžarska za sodelovanje pri gradnji drugega tira Divača-Koper pogovarjala zato, ker jo zanima slovensko morje. V tujih rokah ne bo končal niti centimeter Luke Koper, je poudarila ob robu seje DZ in dodala: "Če je to razlog, da jih ne bo, jih pač ne bo."

Da načrt, da bi Madžarska sodelovala pri gradnji drugega železniškega tira Divača-Koper in pri razvoju koprskega pristanišča, ne bo uresničen, je v petek v Budimpešti povedal predsednik madžarske vlade Viktor Orban.

Bratuškova, ki je že v soboto ob prihodu na srečanje koalicijskih partnerjev v Ljubljani povedala, da je nameravala vladi predlagati, naj Slovenija drugi tir zgradi sama, a je pred tem še čakala na nekatere izračune, je danes povedala, da že kakšen mesec ve, da bi bil projekt brez sodelovanja Madžarske cenejši. "Za koliko, še ne vem," je dejala.

Dva neuspela referenduma, zakon v veljavi od julija 2017

Čeprav je bil zakon o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača-Koper, ki omogoča gradnjo drugega tira in črpanje že pridobljenih nepovratnih evropskih sredstev, sprejet že pred časom, je po njenih besedah obstajala še vrsta odprtih zadev. "Investicijski program še ni bil pripravljen do take mere, da bi ga vlada lahko obravnavala," je povedala Bratuškova. Po dveh neuspelih referendumih je sicer zakon v veljavi od lanskega julija.

Po načrtih prejšnje vlade naj bi Madžarska pri nekaj manj kot milijardo evro vrednem projektu sodelovala z 200 milijoni evrov. A Bratuškova, ki se je s projektom drugega tira začela ukvarjati takoj, ko je zasedla položaj, je ugotovila, da bi bil projekt za Slovenijo cenejši, če bi se ga lotila sama. "Madžarski so bili namreč obljubljeni določeni donosi, obljubljeno ji je bilo tudi 50.000 kvadratnih metrov zemljišča za dolgoročen najem," je pojasnila.

"Sama vladi ne bi nikoli predlagala, naj podpre sodelovanje z Madžarsko pod pogoji, ki jih zahteva," je bila ostra. Ob tem pa jo skrbi, da bi Madžarska sodelovanje pri projektu pogojevala s kakšno zahtevo, za katero sploh še ne vemo. "Madžarsko bolj kot projekt Divača-Koper zanima slovensko morje, okno v svet," je dejala.

Orban je namreč po njenih besedah rekel, da v Luki Trst dobi večji, mogoče celo večinski delež. "Že na zaslišanju za ministrico sem povedala, da tega filma, dokler bom jaz ministrica, ne bo, in da niti centimeter Luke Koper ne bo končal v tujih rokah," je poudarila. "Če je to razlog, da jih ne bo, jih pač ne bo," je dodala.

Bratuškova je ponovila, da je Slovenija sposobna drugi tir zgraditi sama, in to ne morebiti na račun nižjih pokojnin ali plač. "Kajti denar za drugi tir je zagotovljen v drugi bilanci in ne v isti, kot je denar za plače in pokojnine," je povedala in menila, da bi lahko ta strošek zamenjali tudi za kupnino od prodaje NLB.

Cerar: To je zelo velik poraz Slovenije

Slovenija je zapravila enkratno zgodovinsko priložnost v škodo bodočih rodov, je danes v Bruslju opozoril zunanji minister Miro Cerar v povezavi z odstopom Madžarske od projekta drugi tir. Če bomo tako ravnali s strateškimi partnerji, se Sloveniji ne piše dobro, je še izpostavil in ocenil, da je to"zelo velik poraz Slovenije".

Cerar se bo v torek v Sloveniji sestal z madžarskim kolegom Petrom Szijjartom. Pogovarjala se bosta o vseh odprtih vprašanjih, a verjetno težko o nadaljnjem strateškem sodelovanju pri drugem tiru, je povedal Cerar po koncu zasedanja zunanjih ministrov EU.

Kljub velikemu trudu v času njegovega vodenja vlade, da bi s to sosedo vzpostavili strateško partnerstvo zaradi te pomembne transportne poti, so namreč zdaj očitno zapravili to enkratno zgodovinsko priložnost v škodo bodočih rodov, je obžaloval Cerar.

"Zame je to zelo velik poraz Slovenije," je ocenil Cerar. Madžari so po njegovih besedah tri leta ponujali roko, a smo se jim z nedoraslimi in nezrelimi ravnanji odrekli. Izpostavil je referendum, ki je zadevo zavlekel za eno leto.

"Veste, kaj pomeni eno leto. Medtem ko Avstrija gradi svojo železnico proti Italiji, ko vse države v regiji gradijo svojo železniško infrastrukturo, smo mi eno leto stali in se prepirali," je bil oster.

Obžaloval je tudi "popolnoma neprimerne, politično nezrele izjave o tem, kako bomo mi zdaj diktirali Madžarom, pod kakšnimi pogoji bodo sodelovali z nami, kar pomeni popolno nerazumevanje sodelovanja med državami na visoki politični ravni".

"Če se tako obnašamo do sosednjih držav, potem zaslužimo, da se obračajo od nas stran k drugim," je kritičen Cerar. Če bo Slovenija še naprej ravnala tako, bo res postala slepo črevo, je še opozoril.

Cerar zelo obžaluje, da z madžarskim kolegom v torek ne bosta mogla govoriti o temi, ki bi lahko Sloveniji prinesla dodatne zaslužke, dodatno prepoznavnost na transportnem zemljevidu sveta in konstruktivno sodelovanje s sosedo.

Trditve, da bi bil projekt ob sodelovanju z Madžarsko še dražji, bo treba po Cerarjevih besedah najprej dokazati. Minister še opozarja, da bo treba denar, ki ga je Madžarska želela prinesti v ta projekt, pač dobiti nekje drugje – si ga izposoditi ali vzeti iz državnih sredstev in ga za nekaj drugega ne bo.

"Ampak na to naj odgovorijo tisti, ki so to povzročili. Naj povedo, kje bomo ta denar vzeli in kako bomo v nadaljevanju ravnali s strateškimi partnerji. Če bomo tako, potem se Sloveniji ne piše dobro,"je sklenil Cerar.

To vprašanje je danes v Bruslju komentiral tudi obrambni minister Karl Erjavec, ki prav tako obžaluje, da so Madžari odstopili od tega projekta, in izpostavlja, da so bili Madžari pripravljeni prispevati 200 milijonov evrov. "Če pogledamo, s kakšno težavo zapiramo rebalans za leto 2019, je vsak denar, ki pride v državo, dobrodošel," je komentiral.

Erjavec je še izpostavil, da so njemu bližja stališča, ki jih ima zunanji minister Cerar, in da so se s tem projektom ukvarjali celoten prejšnji mandat. "Pogajanja z madžarsko stranjo so tekla. Ker je ministrica razkrila, kako tečejo, se je očitno Madžarska umaknila. Upam, da to še ni dokončna odločitev," je sklenil.

KOMENTARJI (104)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

Mr.
24.11.2018, 9:26:42
+1
Samo za provizije gre in kdo jih bo dobil več! Drugi tir je postranskega pomena za politike in njih prisklednike! Če je nekomu luka Koper okno v svet še ne pomeni, da jo prodaš mar ne! Imamo pa zato več delovnih mest itd itd!!!
Madeni
24.11.2018, 8:19:17
+2
Leta 1978 so pionirji, mladinci z lopatkami ob evrokremu, malinovcu ob pomoči peščice vojakov izgradili drugi tir ŠAMAC - Sarajevo 6x daljši kot ta kozja pot iz Kopra v manj kot 230 dneh. So pa KOMUNISTI v sveti jezi nad zahodno civilizacijo in njihovimi normami popučili tire na relaciji Velenje, Slovenj gradec Avstrija v manj kot 180 dneh..Smrt KOMUNIZMU, zvezdi.. normalno življenje narodu in boljšo kot rdečo prihodnost mladi generaciji
bodipameten
20.11.2018, 21:26:43
+1
Ha jaz bi vse te politike nagnal da bi na roke naredili drugi tir . Sramota da se to dela že od pamtiveka imamo pa srečo da so v preteklosti naredili tako to staro železnico kot ceste saj bi še zmeraj imeli kozje steze .
kollerik
20.11.2018, 19:46:33
-1
Neskončna bolečina svečkarijade ob karanju njihovega taglavnega financ maherja Orbana....treba bo pufe vrnt, druge ni...
puspan
20.11.2018, 15:22:09
+1
Raje naj pove, kje bo ugodneje dobila 200 milijonov za dokončanje 2. tira. Če ustreznega odgovora ne bo naj spoka iz politike, saj šivilj v gospodarstvu manjka pa tudi pošta nima dovolj kadra za raznašanje pisem. Prav tu je že izobražena, ne rabi dodatnega šolanja, saj je pri Bajuku opravljala isto ali vsaj zelo podobno delo.
butalistan
20.11.2018, 14:38:26
-1
ona zna in zmora iz slovenije ustvarit venezuelo.
antilevičar
20.11.2018, 12:29:45
-2
In tega do sedaj niste pogruntali?
ProtiSDSu
20.11.2018, 11:07:40
-2
Svečkarija, a ni čudno, da ljudje raje volijo vedno eno in isto bedo, kot da bi za vrat spet dobili prištinskega doktorja?
lahunin
20.11.2018, 10:22:44
0
KAJ PA 150000 MILJONOV SE OBSTAJA
kameltrajbar
20.11.2018, 10:31:53
+2
Matematika šus...)
Hulk Zalepi
19.11.2018, 22:37:40
0
kateri Slovenci pa bojo lopate vihtel, pa kaj mislite da se bomo tako nizko spuscal, mi najemamo delovno silo ne pa da rijemo po blatu
ArseneLupin
19.11.2018, 22:01:04
+13
Oprostite, a nas ima gospa Alenka za bedake? A to je sama stuhtala al so ji svetovalci prišepnil i? Menda je ja logično; da Madžarska želi imeti povezavo prek kopna v pristanišče in tako v svet.
direstraits
19.11.2018, 21:49:50
+16
Vsak se veseli partnerstva in tujih vlaganj... izogibamo se jih samo Levaki v Slowenistanu. Razlog se vidi iz aviona... bojijo se vsakega nadzora in vpogleda, da lahko mirno kradejo, pobirajo provizije, rihtajo posle svojim frendom po nekajkrat višjih cenah, da enim izplačajo fakture pred zapadlostji ta drugim pa nikdar..... pa še na desetine oatalih lopovščin.
Casey Ry.
19.11.2018, 21:36:41
0
Vas pa zanima svoj žep, vedno je tako!
direstraits
19.11.2018, 21:36:09
+7
Levnuhi bodo kmalu iz Slovenije, naredili Novo zakodirano Albanijo...le tako naprej... pa bomo na polno nekredibilni in zahojena provinca Levih divjakov in lopovov.
kaktusar1
20.11.2018, 9:01:10
+1
sam da ni tabelih izdajalcev bliz korita...
Madeni
19.11.2018, 21:26:41
+17
Levičarji so tako rešili Ljubljansko Banko da še bankomate zapirajo na komando, prodali so jo pa zastoj pardon so jim jo zarubili še prej pa so oropali lastni narod za 3 milijarde.., Gorenje so potopili na dno Tihega ocena iz ZDA so jih nagnali, Rusi poln šus v rdeče čelo z bzvezdo... čelo, Evropa se nam posmehuje Višegrajci gledajio stran..sosedi pa nas ne jemljejo resno lohka zapišemo rdeča Gobava Slovenija....Na FDV pa še kar Norijo..
kollerik
19.11.2018, 21:28:33
-8
ne skrbi, deklica...žuljave roke tvojega firerja janoša bodo vse pošlihtale...
direstraits
19.11.2018, 21:32:34
+9
Vse Leve vlade so ,ena slabša od druge... ko že misliš, da smo na dnu, se spet ponovno do vratu pogreznemo. Narod pa še kar voli Levo KOMINTERNO...
kollerik
19.11.2018, 21:39:54
-4
Čudno, a ne.... Vsi volijo drugače od vas, peščice luzerjev. Mislim...res so nori, a ne...
Nimiuseen
19.11.2018, 21:23:22
+8
Prosim Alenčica, razloži nam situacijo in možne zaplete v angleščini...
muci007
19.11.2018, 21:15:28
+6
Bravo Alenka
MAjHNIČ
19.11.2018, 21:05:27
+1
Jezni Orban zaradi sodelovanja pri referendumu o drugem tiru okrcal tudi SDS....tako lahko preberete v reporterju......
profesor m
19.11.2018, 21:04:12
+13
pa se to...zeleznico pri nas so na, zadnje zares gradili avstici...ker so imeli interes povezat se z jadranom...na slovensko sreco
profesor m
19.11.2018, 20:59:58
+16
lepe politicne besede samo dvomim da je slovenija tako mocan igralec v rehiji...recimo lahko se zgodi madzarsko hrvaski pakt rjeka budimpesta pol smo pa v vrit in koper pozabljeno selo na jadranu.....ali pa avstrijsko italjanski koridor.... slovenija pa sama zna samo opljackati svoje drzavlhane da si denar prisvojijo vnaprej dolocene strukture...in sicer bo cena 5x normalne kot ze videno
muci007
19.11.2018, 21:14:13
-5
Kaj želiš povedati?