Gospodarstvo

Brez opozorila na prenos številke

Ljubljana, 06. 05. 2007 09.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mobilna operaterja Mobitel in Simobil sta ukinila doslej obvezno predvajanje govornega opozorila pri klicih na prenesene številke.

Opozorila za prenešene številke ni več
Opozorila za prenešene številke ni več FOTO: Reuters

Oba največja slovenska mobilna operaterja Mobitel in Simobil sta s koncem aprila ukinila doslej obvezno predvajanje govornega opozorila pri klicih na prenesene številke.

Uporabniki se bodo odslej lahko sami odločili, ali želijo biti ob klicu na preneseno številko obveščeni ali ne.

Operaterja sta obenem znižala tudi stroške prenosa številke, in sicer na pet evrov.

Pri Simobilu so predvajanje govornega opozorila ukinili 23. aprila, pri Mobitelu pa so to funkcijo izključili dan kasneje.

V Simobilu ocenjujejo, da bodo omenjene spremembe pozitivno vplivale na uporabo prenosljivosti številk, uporabniki pa se bodo tako lažje odločali za zamenjavo operaterja na način, da pri tem obdržijo obstoječo številko.

Iz Mobitela so ob tem sporočili, da je večina njihovih uporabnikov nevezanih in lahko tako kadarkoli zamenjajo ponudnika. Svoje uporabnike so o ukinitvi govornega opozorila obvestili preko Mobitelovih spletnih strani ter na hrbtni strani računov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LaLuna
07. 05. 2007 00.14
Mmmm v kakšnem primeru ti bodo že zaračunali manj? Tole ni najbolj fajn da so izklopili. Lahko bi naredili tako da bi se dalo IZKLOPIT, na pa da se da vklopit. Kdo se bo pa ubadal s tem in vklapljal? Prej bi se ljudje spravili zadeve izklapljač, če bi to njihove prijatelje motilo. Zdakj bo res zoperno, ko ne boš vedel da ti tečejo dragi impulzi.
jjjkkklll
06. 05. 2007 22.31
Kompenzacija tega, da boš klical dražje, je pa lahko tudi to, da boš klical na 0x1, pa boš presenečen opazil, da so ti zaračunali manj.
jjjkkklll
06. 05. 2007 22.30
Saj to lahko vklopiš, če želiš. Ukinili so zaradi tega, ker je veliko ljudi to sporočilo zamešalo s tistim, da je številka nedosegljiva, ker se začne z isto besedo.
robinud@volja.net
06. 05. 2007 12.21
Super, zdaj lahko pokličeš nekoga na 040, se lepo zatračaš (zakaj ne, saj "stane" le 5 SIT na minuto). Potem pa te ob koncu meseca kap, ker so ti zaračunali DESETKRAT več.