Gospodarstvo

'Delavci niso doma zaradi nas'

Ljubljana, 06. 05. 2009 13.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zoper lastnike družbe Mip je vložena kazenska ovadba. Družina Volk o tem nič ne ve. "Vemo, kaj smo delali, in vemo, da nismo nikogar oškodovali," je dejal Vojteh Volk.

Mesna industrija Primorske
Mesna industrija Primorske FOTO: Kanal A

Zoper lastnike družbe Mesna industrija Primorske (Mip), očeta, sina in zeta, Vojteha in Marka Volka ter Martina Kovača, je že vložena kazenska ovadba, so za časnik Dnevnik potrdili na državnem tožilstvu. Vojteh Volk tega danes ni želel komentirati, češ da o tem nima informacij.

Ovadba zoper družino Volk naj bi bila na tožilstvo vložena že konec marca, kdo je ovaditelj, pa časniku ni znano. Prav tako ni znano, kaj ovadba družini Volk natančno očita, a medtem naj bi zoper njih že potekala obsežna kriminalistična preiskava, piše časnik.

"O tem nič ne vemo. Komentirali bomo, ko bomo od policije ali sodišča dobili kakšne informacije. Res ne vemo nič. V časopisu je veliko natolcevanj in laži," je povedal Vojteh Volk. "Vemo, kaj smo delali, in vemo, da nismo nikogar oškodovali. Škoda je, da so delavci doma, a ne zaradi nas," je še poudaril.

Po neuradnih informacijah, ki jih navaja Dnevnik, naj bi nekdanje vodstvo Mipa tik pred stečajem družb iz skupine Mip prodajalo premoženje, predvsem zaloge, sredstva pa nakazovalo na račun enega od svojih podjetij.

Vojteh Volk je to zanikal, češ da gre za veliko sprenevedanje bank. Po njegovih besedah so imele vse banke, ki so imele posojila zavarovana z Mipovimi zalogami, vsak mesec informacije o zalogah. O tem jih je več mesecev obveščal tudi Mipov prokurist, je izpostavil. Resnico bo pokazala revizija, ki je bila izglasovana na zadnji skupščini Mipa, je dodal. Sicer pa je Volk napovedal, da bodo v stečaju končale tudi njihove zasebne družbe, saj so šle "naše naložbe v Mip v nič".

Okrožno sodišče v Novi Gorici je 7. aprila, kot je znano, izdalo sklep o začetku stečajnega postopka nad družbo Mip. Za stečajnega upravitelja je bil določen Miroslav Benedejčič, ki ima štiri mesece časa, da pripravi otvoritveno bilanco in načrt poteka stečajnega postopka.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pikanet
06. 05. 2009 15.47
Res je ,da so volki zavozili podjetje,ampak so dokaj hitro prišli z ovadbo na sodišče.Če si pa Bavčar ali pa šrot,pa ne gre tolk hitro. Enim zvežejo roke takoj,da ne morejo ukrepat,druge pa pustijo,čeprav vidijo,da gre lahko samo še navzdol.
Milan Koleznik
06. 05. 2009 15.27
To morajo biti okrutni ljudje,nehumani in nesposobni komunicirat z delavci,vse samo njim v prid,dobro vedo kaj so delali,a jim mogoče le ne bo uspelo,vsaj upamo lahko,pa ne tako kot na loto.
manco-capac
06. 05. 2009 15.02
Kako ne zaradi vas!? Al ste tako nesposobni, al pa požrtni, al pa kar oboje?
endrug
06. 05. 2009 14.39
Naj raje delavce in majhne šefe povprašajo po dejstvih. Bo veliko priplavalo na dan!
trava@pinkponk.com
06. 05. 2009 14.08
jok kakšni lažnivci.najprej vse pokradejo in uničijo potem ša se imajo celo za nedolžne.
illuminati
06. 05. 2009 14.06
"Vemo, kaj smo delali, in vemo, da nismo nikogar oškodovali," je dejal Vojteh Volk. ...potem pa svizec čokolado zavije,....
JohnWayne
06. 05. 2009 14.05
sramota za vse, ki lahko, pa niso in ne bodo ukrepali.. privoščim Volku, da sam okusi "fabrško" življenje s 400 eur, potem pa sam zgubi službo!