Gospodarstvo

DKOM zavrgla tri zahtevke vlagateljev za revizijo v zadevi drugi tir

Ljubljana, 18. 02. 2021 11.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Državna revizijska komisija je v zadevi drugi tir prejela tri zahtevke za revizijo, in sicer s strani Ginex International, Euro-Asfalt in Içtaş ter YDA in Unitek. Ugotovili so, da so zahtevki vsebinsko enaki tistim, ki so jih vložili že v postopku oddaje javnega naročila, in ne vsebujejo novih razlogov, zato so jih zavrgli. O zahtevku Gorenjske gradbene družbe bodo odločili naknadno.

Državna revizijska komisija (DKOM) je v postopku pravnega varstva pri oddaji javnega naročila Gradnja objektov drugega tira železniške proge odsek 1: DivačaČrni Kal in Gradnja objektov drugega tira železniške proge odsek 2: Črni KalKoper prejela štiri zahtevke za revizijo. Vlagatelji so izpodbijali odločitev naročnika o priznanju sposobnosti. DKOM je najprej obravnavala zahtevke za revizijo, ki so jih vložili Ginex International, d.o.o., Nova Gorica, skupna vlagatelja Euro-Asfalt, d.o.o. in Içtaş ter skupna turška vlagatelja YDA in Unitek. O zahtevku četrtega vlagatelja, Gorenjska gradbena družba, d.d., bo DKOM odločila naknadno. 

Državna revizijska komisija je ugotovila, da navedeni vlagatelji z zahtevki za revizijo zahtevajo ponovno presojo o isti stvari, tj. ponovno presojo ravnanja naročnika, o katerem je DKOM že (pravnomočno) odločila. Zahtevki za revizijo so vsebinsko enaki zahtevkom za revizijo, ki so jih vlagatelji že vložili v tem postopku oddaje javnega naročila, in ne vsebujejo novih razlogov, ki niso bili obravnavani v okviru predhodnega postopka pravnega varstva. Državna revizijska komisija je zato zahtevke za revizijo zavrgla.

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

4krogci
18. 02. 2021 13.04
+2
Kje se skriva Vili zdej? je ponosen, ker bomo spet preplačval?? No ja bodimo pošteni, sej ON ni nič kriv, je samo delu po ukazu velikega diktatorja Twitkota! In res nevem, zakaj ta vlada pelje projekt naprej, če mu je pa eno leto nazaj na polno nasprotovala??? Zakaj niso prekinli vsega skupaj??
Škrinca
18. 02. 2021 12.22
+2
hmmm......vili kovačič pa ne bev ne mev čeprav se je drugi tir podražil za 50% kot pri bratuškovi.........aha.....zdaj so pravi pri koritu....
vonbongo
18. 02. 2021 12.44
+2
CIGU MIGU
18. 02. 2021 12.08
+3
bližamo se 3 milijardam,upam,da bo proga ogrevana in tiri iz rostfraja