Gospodarstvo

DKOM zavrnila še en zahtevek za revizijo v zadevi drugi tir

Ljubljana, 05. 03. 2021 11.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.S., STA
Komentarji
6

Državna revizijska komisija je zavrnila tudi revizijski zahtevek Gorenjske gradbene družbe pri oddaji javnega naročila za gradnjo drugega tira na odseku Črni Kal–Koper, potem ko je v torek zavrnila njen zahtevek v zvezi z odsekom Divača–Črni Kal.

Vlagatelj, Gorenjska gradbena družba, je izpodbijal odločitev naročnika, ki mu sposobnosti za sodelovanje v drugi fazi postopka ni priznal. Ta je namreč ugotovil, da vlagatelj s priglašenim referenčnim projektom ni izkazal izpolnjevanja pogoja za sodelovanje. 

Naročnik je zahteval, da kandidati izkažejo, da so po metodi NATM zgradili predorske cevi v dolžini najmanj šestih metrov, vlagatelj pa se je v prijavi skliceval na referenčni projekt Kompleks Blanka. Ker ta ni izkazal izpolnjevanja naročnikov zahtev, mu ta ni priznal sposobnosti za sodelovanje v drugi fazi. 

Državna revizijska komisija zato meni, da naročniku ni mogoče očitati kršitev, prav tako pa vlagatelj v zahtevku za revizijo ni izkazal drugih domnevnih naročnikovih kršitev, zato so se odločili, da zahtevek v celoti zavrnejo kot neutemeljenega. 

Dugi tir
Dugi tir FOTO: Bobo

Komisija je s tem odločila o vseh zahtevkih za revizijo, ki so bili vloženi v tej fazi postopka pravnega varstva pri oddaji javnega naročila za gradnjo objektov drugega tira železniške proge na odseku Divača-Črni Kal in na odseku Črni Kal-Koper. S tem je postopek pravnega varstva pred komisijo zaključen. 

2TDK je sicer usposobljenost za sodelovanje v drugi fazi javnih naročil za gradbena dela na odsekih nove železniške povezave med Divačo in Črnim Kalom ter med Črnim Kalom in Koprom priznal avstrijskemu Strabagu z nemškim podjetjem Ed Züblin in turško družbo Gülermak Agir, Kolektorju CPG v sodelovanju s turškima podjetjema Yapi Merkezi in Özaltin ter turškemu Cengizu.

Odsek Divača–Črni Kal bo, kot kaže, gradil konzorcij s Kolektorjem CGP na čelu. Iz družbe 2TDK so namreč sporočili, da so oddali najcenejšo ponudbo za izvedbo gradbenih del na tem odseku. Na družbo sta prišli zgolj dve ponudbi, ki sta bili pod maksimalno določeno ceno, zato sta obe veljavni. Ponudbe pa ni oddal turški Cengiz, ki ta hip gradi drugo cev predora Karavanke. Kot smo izvedeli, ponudbe ni oddal zato, ker cene ni mogel postaviti tako nizko.

Rok za oddajo finančnih ponudb za del Črni Kal–Koper pa je 2TDK v torek podaljšal na 8. marec. Kot razlog so navedli dejstvo, da Državna revizijska komisija o revizijskem zahtevku za ta del še ni odločila.

Koronavirus pasica november
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Walter Pravicek
05. 03. 2021 15.49
+1
KONČNO!PAMETNA POTEZA,DA SE TE REČI ZAČNEJO PREMIKATI V SMER:DELO NA TRASI!JE RES,DA JE POTREBNO SEM VSE NARISATI,DA RAZUMEJO?ČE NIMAJO DELOVNE SILE KVALIFICIRANE ZA TAKŠNO DELO,A SE IZ"INATA"PRIJAVIJO,SE NATO PRITOŽUJEJO JE TO NAGAJANJE!JAVNO NAROČILO GOR ALI DOL-ČE NISI SPOSOBEN NE IDI V RAZPIS!
tavbix
05. 03. 2021 12.58
-2
Potemtakem se verjetno s tem strinja tudi predsednik vlade države Kongo, dr. veleum Janez Janša.
brabusednet
05. 03. 2021 12.31
+1
Tu še bo zapletanj in prerekanj preden bo proga sploh končana.
Vitruvio
05. 03. 2021 12.11
+2
Avstrija bo imela prej morje kot Slovenija drugi tir .
kiropraktik
05. 03. 2021 12.10
+3
A bodo gradili po maketi?
džonborno
05. 03. 2021 11.59
+4
Kaj ni dobila posla firma BARON?