Gospodarstvo

Dnevnik in Večer napovedala združitev

Ljubljana, 01. 08. 2018 17.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Družbi Dnevnik in Večer sta na pristojne organe že naslovili vloge za potrebna soglasja za združitev, ki po njihovem mnenju ne predstavlja koncentracije na trgu dnevno-informativnih medijev. Zato od pristojnih pričakujejo pozitiven odgovor.

Družbi Dnevnik in Večer Skupina, ki izdajata dnevna časopisa Dnevnik oz. Večer, sta napovedali združitev. Za to sta na pristojne organe že naslovili vloge za potrebna soglasja. Družbi na obe poslani vlogi pričakujeta pozitiven odgovor, saj združitev teh dveh dnevnih časopisov ne predstavlja koncentracije na trgu dnevno-informativnih medijev. Prav tako so v današnjem sporočilu za javnost navedli, da nujo po združevanju narekujejo razmere na trgu. Družbi sta prepričani, da je lahko le s tem in skupnim razvojem zagotovljen obstoj obeh dnevnih časopisov.

Družbi sta v vlogi za združitev navedli, da se znižuje tako število kupcev dnevnih časopisov kot obseg oglaševanja.
Družbi sta v vlogi za združitev navedli, da se znižuje tako število kupcev dnevnih časopisov kot obseg oglaševanja. FOTO: 24ur.com

Na ministrstvu za kulturo so danes za STA pojasnili, da so prejeli skupno vlogo obeh družb za izdajo predhodnega soglasja za pridobitev 50-odstotnega lastninskega ali upravljavskega deleža oziroma deleža glasovalnih pravic v premoženju izdajatelja splošno-informativnega tiskanega dnevnika družbe DV mediji, ki pa še ni vpisana v sodni register.

Družbi sta v vlogi za združitev navedli, da se znižuje tako število kupcev dnevnih časopisov kot obseg oglaševanja. Zato ediciji vedno težje samostojno izhajata, "s čimer ni ogroženo le njuno zagotavljanje neodvisnega novinarskega dela, ampak tudi njuno preživetje".

Večer je bil pred leti v večinski lasti Dela, oba sta sodila v skupino Pivovarna Laško. Delo je nato po več neuspelih poizkusih sredi leta 2014 Večer prodalo družbi Dober Večer. Dnevnik medtem sodi v skupino DZS, ki jo poleg Dnevnika in družbe DZS sestavljata še podjetji Terme Čatež in Marina Portorož.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikhrast
02. 08. 2018 22.59
-5
Saj te je sram kupiti cajteng, če niso online potem jih sploh ni.
Veles_zaš?itnik
03. 08. 2018 09.18
+5
Sram te je lahko če lažeš, če kradeš, če si slab človek, ne pa da kupiš v kiosku časopis.
butalistan
01. 08. 2018 21.23
+8
Levasko kvakalo 1 in 2 se zdruzujeta v bankrotirani sekret.