Gospodarstvo

Donosno kmetovanje?

Ljubljana, 25. 07. 2007 12.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski kmetje so prejeli skoraj 40 milijonov evrov sredstev za prilagajanje standardom Evropske unije za leto 2005.

Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja je sporočila, da je izplačila prejelo 23.924 upravičencev.

Kmetje bodo prejeli še 2,3 milijona evrov izplačil za kmetijsko okoljske ukrepe za leto 2006, so sporočili iz ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. S tem bo ministrstvo izplačalo večino subvencijskih sredstev za programsko obdobje 2004-2006.

Za lani pa mora Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja izplačati še šest milijonov evrov sredstev, 2,6 milijona evrov bo šlo iz programa razvoja podeželja 2004-2006.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

koroš?
29. 07. 2007 21.36
za vse tiste, ki so mnenja, da je kmetijstvo donosno predlagam naj si kupijo kmetijo in se poskušajo preživljat s kmetijstvom. le tako si lahko skusijo kako zelo je kmetijsto donosno! glede subvencij pa je moje mnenje takšno, da če bi bile cene pridelkov vsaj tako velike, da bi se pokrila lastana cena pridelka (strošek pridelave na enoto pridelka ali enoto površine) in zaslužek, ki bi bil zadosten za pokritje vseh stroškov življenja (pokojninsko zavarovanje, hrana, šolanje otrok, avto,...) bi se večina kmetov z veseljem odpovedla subvencijam. žalostno pa je v sloveniji tudi to da trgovci(trgovse verige) profitirajo skoraj 50 prodajne cene, ostalo pa si razdelijo posredniki, predelovalci ter kmetje. upamo lahko le, da glede na porast cen vseh kmetijskih pridelkov na svetovnem trgu nebo povzročilo še večji zaslužek trgovcev in pridelovalcev kmet pa bo ostal praznih rok oziroma z nekaj drobiža od subvencij, ki mu ga je ostalo od letos izplačanih subvencij, moral bi jih dobiti pa že lani ali celo predlani. lp
yanker007@gmail.com
25. 07. 2007 19.21
Tistim, ki so pri koritu in tistim, ki so se znašli je bilo sigurno donosno. Verjetno je velika večine prejela malenkost, manjšina pa velikeeeeee zneske.
pomi@auspuh.com
25. 07. 2007 14.47
Ja strahotno donosno. 40 M€ preračunano pomeni, da je vsak kmet prejel povprečno 1.672 €, kar niti za traktorske gume verjetno ni dosti. Oziroma je to 140 € mesečno ali skoraj nič. Novinar, zakaj še nisi kmet, če je tako donosno?

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.