Gospodarstvo

Državna revizijska komisija zavrnila nov zahtevek za revizijo

Ljubljana, 02. 03. 2021 10.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Državna revizijska komisija je zavrnila zahtevek za revizijo, ki ga je v postopku oddaje javnega naročila za gradnjo drugega tira oddala Gorenjska gradbena družba. Zahtevek se je nanašal na gradnjo odseka Divača–Črni Kal. V prihodnjih dneh bo komisija odločila še o zahtevku omenjene družbe, ki se nanaša na dela med Črnim Kalom in Koprom. Za ta odsek je 2TDK medtem podaljšal rok za oddajo ponudb.

Gorenjska gradbena družba je v zahtevku za revizijo izpodbijala odločitev projektnega podjetja 2TDK, da mu sposobnosti za sodelovanje v drugi fazi postopka ne prizna. Kot so pojasnili na državni revizijski komisiji, 2TDK vlagatelju sposobnosti za sodelovanje ni priznal, ker je ugotovil, da vlagatelj s priglašenim referenčnim projektom ni izkazal izpolnjevanja pogoja za sodelovanje.

Družba 2TDK.
Družba 2TDK. FOTO: POP TV

Gorenjska gradbena družba v postopku pravnega varstva ni izkazala zatrjevanih naročnikovih kršitev pri pregledu njegove prijave kot tudi ne drugih zatrjevanih kršitev s strani 2TDK, zato je komisija zahtevek za revizijo v celoti zavrnila kot neutemeljenega, so še dodali.

O drugem zahtevku za revizijo Gorenjske gradbena družba, ki se nanaša na dela na odseku Črni Kal–Koper, bo državna revizijska komisija odločila v prihodnjih dneh.

2TDK je sicer usposobljenost za sodelovanje v drugi fazi javnih naročil za gradbena dela na odsekih nove železniške povezave med Divačo in Črnim Kalom ter med Črnim Kalom in Koprom priznal avstrijskemu Strabagu z nemškim podjetjem Ed Züblin in turško družbo Gülermak Agir, Kolektorju CPG v sodelovanju s turškima podjetjema Yapi Merkezi in Özaltin ter turškemu Cengizu.

Omenjeni gradbinci morajo finančne ponudbe za odsek Divača–Črni Kal oddati do 4. marca. Rok za oddajo finančnih ponudb za del Črni Kal–Koper pa je 2TDK danes podaljšal na 8. marec. Kot razlog so navedli dejstvo, da državna revizijska komisija o revizijskem zahtevku za ta del še ni odločila.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.