Gospodarstvo

Evrske znamke

Ljubljana, 24. 12. 2006 08.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

S 1. januarjem bodo začeli prodajati poštne znamke s črkovnimi oznakami ter z nazivno vrednostjo v evrih.

Poštne znamke
Poštne znamke FOTO:

S 1. januarjem 2007, torej čez osem dni, bodo na okencih Pošte Slovenije začeli prodajati poštne znamke, ki bodo imele nazivno vrednost označeno v evrih ter s črkovnimi oznakami A, B, C in D, hkrati pa bodo prenehali prodajati znamke z nazivno vrednostjo v tolarjih.

Znamke, ki imajo nazivne vrednosti označene s črkovnimi oznakami, bo mogoče nemoteno uporabljati tudi po uvedbi evra. To velja tudi za dopisnice in pisma z oznako o plačani poštnini.

Prodajna cena oz. nazivna vrednost na poštnih znamkah in poštnih vrednotnicah ter drugih vrstah oznak o ceni poštnine bo od 1. januarja 2007 navedena samo v evrih.

Če ste opazili, da se je kakšna storitev ali izdelek v trgovini zaradi prihajajočega evra podražil oziroma pocenil, nam to prosim sporočite na elektronski naslov uredniki@pop-tv.si.

Znamke z nazivnimi vrednostmi, označenimi v tolarjih, bo mogoče do 28. februarja 2007 na vseh poštah zamenjati za znamke z nazivnimi vrednostmi, označenimi v evrih. Vse do konca prihodnjega leta pa jih bo mogoče zamenjati na devetih izbranih večjih poštah po državi.

Pošta Slovenije bo z dnem uvedbe evra iz poštnega prometa umaknila poštne znamke z nazivnima vrednostma enega in dveh tolarjev, kar znaša manj kot en cent, medtem ko bo vse ostale znamke z nazivnimi vrednostmi v tolarjih umaknila iz prometa šele 31. decembra 2007. S slednjimi bo tako mogoče še do konca prihodnjega leta označevati plačano poštnino, vendar pod pogojem, da bo poštnina na pošiljki označena samo z znamkami z nazivno vrednostjo v tolarjih, torej ne v kombinaciji z evrskimi znamkami.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.