Gospodarstvo
Oglas

Industrijski roboti in nova tehnologija za dober posel

Ljubljana, 11. 04. 2011 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Industriji prilagojena orodja in materiali za poslovne uspehe. Energetska učinkovitost in še veliko več v Celju od 12. do 15. aprila.

 

Vrhunska tehnologija za preboj v poslu
Vrhunska tehnologija za preboj v poslu FOTO:

Tehnološke dosežke industrije zadnjih dveh let si bo sredi aprila mogoče ogledati na celjskem sejmišču. Celje bo gostilo štiri mednarodne specializirane strokovne sejme
11. Forma tool,
9. Plagkem,
5. Graf&Pack in
4. Livarstvo.

Sejmi vsaki dve leti v Celje pritegnejo najbolj inovativna in razvojno usmerjena podjetja in posameznike iz Slovenije, predvsem pa iz tujine. Enako bo tudi letos, saj si bo v štirih dneh na sejmišču mogoče ogledati ponudbo 520 razstavljavcev iz 29 držav.

V bogatem razstavnem programu tudi premierne predstavitve nove tehnologije
Razstavljavci za letošnje sejme napovedujejo bogato sejemsko ponudbo, ki bo na ogled v petih sejemskih dvoranah. Obetamo si lahko tudi premierne predstavitve nove tehnologije, ki je doslej na domačem trgu nismo imeli priložnost spoznati.

Industrijski roboti so vsestransko uporabni.
Industrijski roboti so vsestransko uporabni. FOTO:

Direktni razstavljavci sicer prihajajo iz devetih držav (Avstrija, Belgija, BiH, Češka, Hrvaška, Italija, Nemčija, Slovenija, Švica), ob upoštevanju zastopanih podjetij pa bo na sejmišču predstavljena ponudba še iz 20 drugih držav. Razstavljavci napovedujejo sejemske ugodnosti ter izpostavljajo dejstvo, da bodo predstavljeni stroji »v akciji«, kar bo omogočalo neposreden prikaz delovanja razstavljenih izdelkov, tudi preizkus delovanja strojev z izdelki kupcev oz. obiskovalcev sejmov. V ospredju so t.i. nestandardni izdelki in storitve, izdelani za individualne potrebe kupcev, ki omogočajo največjo optimizacijo obdelovalnega procesa. Vse bolj je pomembna tudi energetska učinkovitost in okoljska prijaznost izdelkov.

Tematsko obarvani sejemski dnevi
Predstavitve novih tehnologij in razvojnih dosežkov razstavljavcev bo znova pomembno sooblikoval spremljevalni strokovni program, ki razkriva trende in izzive v nosilnih in sorodnih panogah, in ga Celjski sejem d.d. pripravlja v sodelovanju s partnerskimi inštitucijami in združenji.

Večtonske stroje bo na sejmišču mogoče preizkusiti.
Večtonske stroje bo na sejmišču mogoče preizkusiti. FOTO:

V okviru dneva orodjarstva bo v sredo, drugi sejemski dan, govora o tem, kako postati del globalne dobaviteljske verige in kako dolgoročno razvijati konkurenčne sposobnosti. Predstavljeni bodo tudi razvojno-raziskovalni projekti v podjetjih, in sicer celotni proces od projektne ideje do realizacije ter pridobitve zunanjega vira financiranja. Orodjarji pa se bodo zagotovo posebej pripravili na petkov obisk delegatov skupščine ISTMA Europe, evropskega združenja orodjarjev.

Dan plastičarstva bo potekal v znamenju predstavitve najuspešnejših projektov s področja naprednih materialov in tehnologij, ki jo pripravlja Center odličnosti PoliMaT. Predstavitve novih materialov, strojev in tehnologije z vsebinskega področja sejma Plagkem pa se obetajo tudi v okviru dneva dobrih praks in tehnologij, ki bo zaokrožil letošnje sejemsko dogajanje.

Dogajanje na sejmu Graf&Pack bo med drugim dodatno zaznamovala razprava o prihodnosti slovenske grafike ter predstavitev najnovejših trendov na področju označevanja v industriji. Najmlajši sejem v četverčku, sejem Livarstvo, pa ponovno prinaša Dan livarstva, ki ga pripravljata Društvo livarjev Slovenije in Univerza v Ljubljani – Naravoslovnotehniška fakulteta, Oddelek za materiale in metalurgijo, Katedra za livarstvo. V okviru bogatega strokovnega programa bo govora tudi o vse bolj aktualni temi – ravnanju z odpadki z vidika sedanje in bodoče zakonodaje.

Vse za orodjarje, plastičarje, livarje, grafike … in tiste, ki iščejo novo poslovno in zaposlitveno priložnost
Na sejmu Forma tool si bo tako mogoče ogledati specialna preoblikovalna orodja, orodjarske stroje in naprave, standardna rezilna orodja in pribor, namenski stroje, naprave ter merilne stroje. V razstavnem programu so tudi namenske naprave za kontrolo orodij, orodni materiali in normalie, CAD, CAM in CIM oprema, intelektualne storitve v orodjarstvu (projektiranje, avtomatizacija, procesno vodenje tehnologije itd.).

Orodja za preoblikovanje materialov so sestavni del vsakega izdelka.
Orodja za preoblikovanje materialov so sestavni del vsakega izdelka. FOTO:

Sejem Plagkem prinaša ponudbo proizvodnje opreme in orodij, projektiranja, avtomatizacije in procesnega vodenja, stroje za brizganje plastičnih mas. Na ogled bodo CNC roboti / manipulatorji, periferna oprema, temperirne naprave, oprema za avtomatizacijo v predelavi plastičnih mas, sušenja in doziranje granulata, termoregulatorji, enopolžni ekstrudorji za proizvodnjo profilov, plošč, folije, dvopolžni ekstrudorji za proizvodnjo profilov, plošč, folije energijsko varčni stroji s servo-električnim pogonom.

Izdelava orodij je lahko nova priložnost za delo.
Izdelava orodij je lahko nova priložnost za delo. FOTO:

V okviru sejma Livarstvo bo na ogled ponudba livarske opreme – oblikovanje, proizvodnja, inženiring, proizvodnja sesalnih enot, servo pogoni, krmilna, regulacijska tehnika in linearna tehnika, AL in MS ulitki in odkovki, industrijske peči za termično obdelavo, izolacijski materiali, odlivanje AL v kokile in pesek, oprema za avtomatizacijo, robotika, celovita obdelava tlačnega litja, optimatizacija in krmiljenje, tehnični in specialni plini, stroji za površinsko obdelavo, osebna varovalna oprema, livarska sredstva za obdelavo talin in njihovih zlitin ter ponudba s področja varstvo okolja in ekologije.

Na sejmu Graf&Pack pa si bo mogoče ogledati UV-led tiskalnike, UV-led tehnologijo za tisk embalaže, tehnologijo tiska z lateks črnili, nove različice programske opreme Caldera in Adobe, tiskalnike za CD/DVD, ponudbo tiskovin, lasersko graviranje, opremo za offsetni tisk in opremo za digitalni tisk, materiale za sitotisk in ostalo grafično industrijo, grafične stroje. Med razstavnim programom pa bodo tudi avtomatski pakirni stroji, sistemi kuvertiranja, oprema za rezanje, trganje, zlaganje, zgibalni stroji za grafično in farmacevtsko industrijo, označevanje izdelkov in embalaže, samolepilne folije, robotni sistemi za tisk.
 

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni