Gospodarstvo

Intereuropa z novo upravo

Koper, 17. 01. 2006 12.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nadzorni svet Intereurope je izbiral novo upravo. Naslednjih pet let jo bo vodil Andrej Lovšin.

Andrej Lovšin je novi predsednik uprave v Intereuropi
Andrej Lovšin je novi predsednik uprave v Intereuropi FOTO: POP TV

Med sedmimi kandidati, ki so se uvrstili v ožji krog, so nadzorniki izbrali dva člana nove tričlanske uprave. Predsednik nove uprave je postal Andrej Lovšin, njegove namestnik pa Zvezdan Markežič,ki je bil doslej direktor za koordinacijo poslovne mreže v Intereuropi, je pojasnila predstavnica za odnose z javnostmi pri Intereuropi Damjana Jerman.

Tretjega člana uprave, delavskega direktorja bo predlagal svet delavcev, ki je že začel s postopki za izbiro. Kdo bo delavski direktor bo znano v kratkem, najverjetneje že ta mesec, so povedali v Intereuropi. Nova uprava Intereurope je imenovana za obdobje petih let.

Na razpis za izbiro predsednika uprave in namestnika predsednika, ki ga je Intereuropa objavila 10. decembra 2005 ob izteku mandata dotedanjemu vodstvu družbe, se je prijavilo 20 kandidatov. Med njimi je bilo 12 prijav predsednika uprave in 18 za namestnika predsednika, pri čemer se nekatere prijave podvajajo. Izmed prijavljenih so nadzorniki v začetku januarja v ožji krog izbrali sedem kandidatov za nova člana uprave.

Intereuropa bo pod vodstvom novega predsednika uprave Andreja Lovšina okrepila svojo vlogo na trgu logističnih storitev tako doma kot v tujini. "V Sloveniji se bomo bolj povezali, pridobili nove posle in bolj ofenzivno nastopili na trgu logističnih storitev, nato pa z isto filozofijo nastopili na tujih trgih," je povedal Lovšin.

V boj za nove trge

Intereuropa je po Lovšinovih navedbah že prisotna v 11 državah, kjer bo tako kot v Sloveniji izpeljala konsolidacijo in pridobila nove posle. "Nato pa bomo krenili še na trge, kjer Intereuropa doslej ni bila prisotna. Gre predvsem za trge srednje Azije, ob Črnem morju, kjer beležijo relativno visoko gospodarsko rast. Na teh trgih bomo poskušali prodreti s paleto naših logističnih storitev," je načrte razgrnil Lovšin, ki je v svoji karieri bil tudi direktor vojaške obveščevalne službe..

Lovšin bo primopredajo poslov z doesedanjim direktorjem Jožetom Kranjcem opravil v sredo. Kot je pojasnil, se bo najprej seznanil s finančnim stanjem, s problemi, aktualnimi posli in projekti, nato pa bo z Zvezdanom Markežičem uskladil strategiji. Ob tem je dodal, da bosta z Markežičem najprej pripravila program dela za letos in ga čimprej, najverjetneje prihodnji mesec, predstavila tudi nadzornemu svetu.

Kadrovskih sprememb še ne načrtujejo

Lovšin kadrovskih sprememb v družbi trenutno ne načrtuje. Kot je zatrdil, bo najprej pregledal stanje, premislil. "Kadrovska politika bo temeljila na strogi profesionalnosti, znanju, visokih moralnih standardih in vrednotah," je poudaril novi prvi mož Intereurope, ki mu bo svetoval Jože Kranjc. Mesto svetovalca je bilo sicer že dogovorjeno med nadzorniki in Kranjcem. "Sam sem to sprejel pozitivno, tako da bo Kranjc svetovalec uprave in tudi moj svetovalec," je povedal Lovšin.

Lovšin ima sicer v lasti transportno podjetje Alpe Avto iz Ribnice, ki pa bo, kot je pojasnil, v letu 2006 postopno prenehalo z delovanjem. "Tega namreč ne morem narediti takoj, saj gre za živ sistem," je pojasnil. Podjetje bodo najprej reorganizirali, in sicer bo del transportnih zmogljivosti prešel k družbi Viator&Vektor. Preostanek podjetja pa bo kasneje najverjetneje kupilo kosovsko podjetje Oaza, ki je zastopnik za izdelke Ljubljanskih mlekarn.

SORODNI ČLANKI

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8