Gospodarstvo

Izguba železnic

Ljubljana, 10. 08. 2006 14.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Holding Slovenske železnice je kljub dobičku v prvi polovici leta, polletje končal s čisto izgubo.

Holding Slovenske železnice je v prvi polovici leta ustvaril 268 milijonov tolarjev dobička iz poslovanja (EBIT), a je polletje vseeno končal s čisto izgubo v višini 531 milijonov tolarjev. Po poslovnem načrtu naj bi letošnja čista izguba znašala 839 milijonov tolarjev. Nadzorni svet železnic bo polletne rezultate obravnaval v prvi polovici septembra, so pojasnili v družbi.

Holding Slovenske železnice je polletje končal z izgubo.
Holding Slovenske železnice je polletje končal z izgubo. FOTO: POP TV

Letošnja polletna izguba po navedbah železnic ni primerljiva z lanskim prvim polletjem, ko je izguba znašala 4,9 milijarde tolarjev. Kot so pojasnili, je bil lanski rezultat za več kot štiri milijarde tolarjev slabši zaradi nerealiziranih prihodkov iz naslova vzdrževanja javne železniške infrastrukture, saj jim agencija za železniški promet sredstva nakazala šele v drugi polovici leta 2005.

V prvi polovici leta so bili poslovni prihodki za 2,2 odstotka nižji od načrtovanih. Vzrok za to je v nižjih transportnih prihodkih od načrtovanih v tovornem in potniškem prometu, pa tudi v izpadu drugih tržnih prihodkov v vseh dejavnostih.

Poslovni načrt sicer za letos predvideva dobrih 75 milijard tolarjev poslovnih prihodkov ali osem odstotkov več kot lani. Transportni prihodki od tovornega prometa naj bi se povečali za 5,4 odstotka na 28,9 milijarde tolarjev, prihodki iz potniškega prometa pa za 16,6 odstotka na 7,9 milijarde tolarjev. Poleg tega naj bi od agencije za železniški promet prejeli 29,5 milijarde tolarjev za vzdrževanje infrastrukture, potniški promet in vodenje prometa.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

modri7@email.si
12. 10. 2006 08.01
Odlična ideja kamione na vlak, to bi prineslo velik del dohodka za železnico, a to sigurno ne bo dovolil cestni lobij (dejstvo do sedaj) ker potem ne bi dobili toliko milijard za ceste, ki sedaj seveda nekajkrat(cca 10x) presega kar porabi železnica. (Kjub milijardam se ceste gradijo v Sloveniji zelo pooočččaaasssiiii, vzgled žal bi nam tu bili lahko Hrvati.
Rijad Proši?
11. 08. 2006 17.59
zupancicevajama-se podpišem
zupancicevajama@email.si
11. 08. 2006 17.12
knes MOTIS se.Resno sem mislil.Koliko zgubidanov je zaposlenih na zeleznici!? Kaksne place imajo? Halooo... Ideja! Naj mi povedo, koliko stane karta iz LJ-MB in ce bom tam v pametnem casu. Zakaj se ne povezejo z lokalnimi taksisti in me vozijo za normalno ceno do poslovnega partnerja in nazaj na vlak? Vse je stvar racunice!! Zakaj ne posiljajo podjetja blaga z zeleznico? Obstaja verjetno tehten razlog.Ko ga najdejo, naj napako popravijo in..evo dobicka. Samo jokajo, zato ker so tako navajeni.Dajte nam denar, mi smo ubogi... Jaz sem tudi..Dajte mi nekaj milijard in bom zaposlil kup ljudi, kateri bodo imeli dobre place in delali vsako leto nekaj milijard izgube..Pismo je biti dobro direktor taksnega podjetja.Potem me zamenjajo iz nepravdnih razlogov ter mi dajo odpravnino v visini nekaj deset milijonov. (medtem sem itak zasluzil kaksen % z svetovalnimi firmami in "prijatelji")...Ni tezko biti pameten..ali ne?
theykilledKenny
11. 08. 2006 11.40
knes
11. 08. 2006 10.29
ja, zupancicevajama, sicer ti mislis sarkasticno, ampak je v resnici tako. ali pa vsaj ne bo treba vsakoletne vecmilijardne izgube placevati vsem davkoplacevalcem.
zupancicevajama@email.si
11. 08. 2006 08.34
Privatiziranje! Potem bo sigurno dobicek.
mrbeanmladen@yahoo.co.uk
11. 08. 2006 08.25
Kamione, ki se samo peljejo čez Slovenijo, naj se da na vlake! in klicaj.