Gospodarstvo

Izključil male delničarje

Lesce, 30. 07. 2007 16.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Skupščina družbe Žito Gorenjka je podprla predlog večinskega lastnika podjetja, družbe Žito, za izključitev manjšinskih delničarjev.

Skupščina družbe Žito Gorenjka, na kateri je bilo navzočega 92,57 odstotkov kapitala, je podprla predlog večinskega lastnika podjetja, družbe Žito, za izključitev manjšinskih delničarjev.

Evrski bankovci
Evrski bankovci FOTO: Reuters

Manjšinski delničarji naj bi prejeli odpravnino v višini 11,10 evra na delnico, saj ni bil sprejet nasprotni predlog o 3,90 evrov višji odpravnini, zaradi česar je družba Poteza Naložbe napovedala izpodbojno tožbo, je Žito objavilo na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Pooblaščenec družbe Poteza Naložbe je ob izpodbojni tožbi o Žitovem predlogu za izključitev manjšinskih delničarjev Žita Gorenjke napovedal, da bodo pri pristojnem sodišču podali predlog za določitev primerne denarne odpravnine zaradi prenosa delnic na glavnega delničarja, so sporočili iz Žita.

Lastniki Žita Gorenjke, največji je z 91,56-odstotnim lastniškim deležem prav Žito, so danes odločali še o razdelitvi 1,238 milijona evrov lanskega bilančnega dobička. Po predlogu uprave in nadzornega sveta so dobrih 115.000 evrov namenili za izplačilo dividend, ki bodo znašale 0,1252 evra bruto na delnico, preostali bilančni dobiček pa bo prenesen v poslovno leto 2007.

Ob tem je skupščina obravnavala tudi letno poročilo za leto 2006, upravi in nadzornemu svetu podelila razrešnico ter za revizorja za poslovno leto 2007 potrdila družbo Ernst & Young, so še sporočili iz Žita.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Prvo Bore
31. 07. 2007 08.45
Vlagajte, kupujte, da Vas lažji nategnejo. Kdo je izmislil Borzo ? Amerika, da lažji nategnejo ljudi. S tujim ku... po koprivah. Se vidi, da nas imajo za OVCE.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.