Gospodarstvo

Pogajali naj bi se z dvema potencialnima kupcema

Begunje, 21. 08. 2014 17.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Begunjskemu Elanu, podjetju z več kot 530 zaposlenimi, grozi potop. Že vse od konca julija oblast ve, da Bruselj ni več pripravljen čakati na to, da bo Elan našel denar za vračilo nedovoljene državne pomoči. A se do danes ni zgodilo še nič.

Stare Elanove smuči
Stare Elanove smuči FOTO: Damjan Žibert

Obetavno je, da naj bi Bruselj od svojega prvega poziva konec julija svoje zahteve precej omilil in ugotovil, da je vendarle bolj smiselno še malo počakati. Je pa zanimivo, da nas uprava, ko terjamo odgovore, kako se bodo rešili, ves čas preusmerja k lastnikom, lastniki pa k upravi, češ da je ona tista, ki vodi postopke, so poročali v oddaji SVET.

Kaj se dejansko dogaja, ne pove nihče, razen da pogajanja tečejo. V tem trenutku naj bi se pogajali z dvema potencialnima kupcema. A kot je jasno zgolj iz bežnega pogleda v zgodovino Elana, tam zadeve predvsem trajajo, rešitev pa je bolj malo. Več v videu.
 

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

finec
22. 08. 2014 07.28
+3
Upam, da kupec ne bo iz juge ali pa Argentine.
flum
22. 08. 2014 08.34
-1
proletarec1
21. 08. 2014 22.41
-9
SDS IMA LOVKE POVSOD, KJER BI SE DALO UNIČITI SLOVENSKO GOSPODARSTVO. TO POČENJAJO ŽE 23 LET.
puspan
22. 08. 2014 16.11
+1
Kaksne paralele. Tudi ti si ze toliko casa lacen in siromak, imas pa s tem tudi korist, da nisi predebel, kar bi lahko skodovalo zdravju.
evasle
21. 08. 2014 22.17
+9
Pa kaj delajo s tem Elanom - sramota pred celim svetom... Si ne znam predstavljati, kaj bi se zgodilo s "carji", ki bi si drznili krasti v Atomicu ali Rossignolu. Z gospodarskimi dejanji in logiko pri nas je ves čas nekaj hudo narobe... Slovenija je imela in še ima nekaj tovarn, ki so znane po vsem svetu, imajo pa smolo, da so v napačni državi in se spopadajo s slabim finančnim stanjem, ki je posledica ropanja v zadnjih 24 letih.. Ta način delovanja vodstva tovarne je prisoten skoraj v vseh podjetjih in tovarnah, ki so jih stečajne tolpe obglavile. Izdelki se dobro prodajajo, delavci so plačani s par 100€ na mesec, državna in evropska pomoč, krediti - tovarna pa v propadu - pa kje je tukaj logika? Moje mnenje je, da bi morali vsi, ki so krivi za propad slovenskega gospodarstva, zelo resno kazensko odgovarjati.... ni večjega zločina države nad prebivalci kot to, da uničijo gospodarstvo, na katerem sloni blagostanje vseh državljanov.... seveda tu ni veliko komentarjev... tipično... vaške kregarije v slogu MC rešitelj, JJ kriv za vse pa teče kot namazano... primitivni volivci volijo primitivne vodje in živijo v slabih razmerah, ki jim/nam jih nudi država.... drugače ne more biti.... pa prebivalci z opranimi možgani dovoljujejo, da oblast počne takele pacarije popolnoma brez odpora... to sploh ne moreš verjeti, da se še kar dogaja... pa od česa bomo pa živeli, mi lahko kdo to pove...
razocarani
22. 08. 2014 13.04
+6
elan je bil krava molznica ze vjugi ..so se takratni oblastniki kar dobro napajali v rlancku ..saj je pred mnogimi leti izbruhnila neka aferica o tem a je vse utihnilo ..sam politicni vrh je imel krempelce v elanu pa se je bilo dobrih firm..in ko smo dobili svojo drzavo so to raboto samo se pomnozili ..vsi ki so imeli vsaj malo oblasti so nas dobesedno okradli in unicili tako levi kot desni se se danes obilno trudijo za unicenje dezele ..a kdaj bomo mi rekli temu dovolj upam da res cim prej zavre do konca pa naj bo kar bo ..bomo vsaj res lahko zaceli iz nic ..
vaza1
21. 08. 2014 20.58
-1
Madona, pa saj Peter Prevc skače na Elanu!!! Najboljši skakalec bo ostal brez smuči!!!!
Kosmatinc
21. 08. 2014 22.32
-2
flum
22. 08. 2014 08.35
+8
Nedovoljena državna pomoč ? A to velja tud za banke ?
Roman Hren
21. 08. 2014 19.51
+1
Nedovoljena državna pomoč? Če je družba (katerakoli) v interesu države, ima vso pravico do pomoči!
Kajetan
21. 08. 2014 20.04
+4
Imaš prav vendar način ki so ga ubrali je prepovedan, lahko bi si zmislili nekaj drugega kredi bnke sedaj na slabo banko ne pa da so vrgli direkno pomoč pol pa mutili z dokapitalizacijo s katero so povečevali vrednst in zmanjševali vrednos in % obstoječim delničarjem. To so vedli že prej. 2 leti so meli cajt da bi zabili in zmutli reko kredita pa niso tolko pametni.