Gospodarstvo

Kolektor CPG edini ponudnik za predelavo viškov materiala pri drugem tiru

Ljubljana, 28. 07. 2021 16.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, Ma.Ko.
Komentarji
2

Kolektor CPG, ki gradi drugi tir med Divačo in Koprom, je skupaj s podjetjem VOC Ekologija oddal edino ponudbo na vnovičen razpis projektnega podjetja 2TDK, da bo zagotovil ustrezen odlagalni prostor in predelavo viškov materiala pri projektu. Ponudba je vredna 14,65 milijona evrov, na 2TDK pa jo še preučujejo.

Družba 2TDK je na javnem razpisu vrednost omejila pri 14,7 milijona evrov brez DDV, zato je ponudba Kolektorja CPG in VOC Ekologije veljavna.

Glavna dela na projektu drugi tir Divača–Koper so uradno stekla v začetku maja. Dela bo v celoti izvedel Kolektor CPG v sodelovanju s turškima podjetjema Yapi Merkezi in Özaltin.
Glavna dela na projektu drugi tir Divača–Koper so uradno stekla v začetku maja. Dela bo v celoti izvedel Kolektor CPG v sodelovanju s turškima podjetjema Yapi Merkezi in Özaltin. FOTO: Miro Majcen

Sprva je 2TDK posel želel oddati po postopku s pogajanji brez predhodne objave, v katerem je k sodelovanju povabil podjetje Salonit Anhovo. Naročila ji nato 2TDK ni oddal, omenjeno podjetje pa je vložilo zahtevek za revizijo, ki ga je Državna revizijska komisija zavrnila.

Glavna dela na projektu drugi tir Divača–Koper so uradno stekla v začetku maja. Dela bo v celoti izvedel Kolektor CPG v sodelovanju s turškima podjetjema Yapi Merkezi in Özaltin. Vrednost projekta drugi tir, za katerega so se prve priprave začele že pred skoraj 25 leti, je v noveliranem investicijskem programu ocenjena na slabo milijardo evrov.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ćurkl
28. 07. 2021 16.41
+4
A tako se po-novem imenuje dejavnost, ko material, namesto v javni objekt, vgradiš v privat vikend/hišo/škarpo/...
ćurkl
28. 07. 2021 16.42
+4
... včasih se je temu reklo preprosto K R A J A robe z gradbišča.