Gospodarstvo

Križanič: Mnenje Banke Slovenije je treba upoštevati

Ljubljana, 30. 09. 2010 15.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA / P.J.
Komentarji
7

Centralna banka naj bi od lastnikov zahtevala dokapitalizacijo NLB, Križanič pa je dejal, da je to mnenje treba upoštevati brez diskusije.

Nova Ljubljanska banka
Nova Ljubljanska banka FOTO: Dare Čekeliš

Dokapitalizacijo NLB naj bi zahtevala tudi Banka Slovenije. "To mnenje je treba upoštevati brez diskusije, tako da ga bodo lastniki banke brez dvoma upoštevali," je danes dejal finančni minister Franc Križanič.

Po njegovih besedah o dokapitalizaciji NLB na seji vlade razprave ni bilo. Vendar, kot je zagotovil Križanič, na tem področju ves čas potekajo ustrezne aktivnosti ministrstva za finance kot zastopnika interesov Slovenije.

Vodstvo največje banke v Sloveniji je, odkar je vse od propadle dokapitalizacije konec lanskega leta opozarjalo na njeno nujnost, konec julija napovedalo, da bo za september sklicalo skupščino delničarjev in ji predlagalo dokapitalizacijo v višini 400 milijonov evrov. Nadzorni svet je nato v začetku septembra za datum dokapitalizacijske skupščine določil 25. november, razprava o gradivih pa naj bi potekala na seji nadzornikov v prvem tednu oktobra.

Medtem ko se vlada ne more izjasniti, za koliko in na kakšen način naj bi dokapitalizirala NLB, pri čemer pa nadaljuje pogovore z belgijsko KBC in pripravlja strategijo državnega lastništva v NLB, se je v dokapitalizacijsko zgodbo, kot kaže, vmešala slovenska centralna banka.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

odbogaposlan
01. 10. 2010 17.16
basen: ko se lopovi me seboj zmenjo!
botjabotja
01. 10. 2010 12.31
Mnenje ljudstva je treba upoštevati!
zulj001
01. 10. 2010 09.37
Še vedno ne vemo zakaj je dobil g.Kramar miljon nagrade in zakaj imajo v NLB tako visoke plače,če s svojim delom tega ne ustvarijo..........
dule100
01. 10. 2010 09.12
Blagajno te vlade je treba napolniti. Ljudje pomagajte vsaj s 400 mio. Eur. Poziv velja samo za delavce in brezposelne, z manj kot 400 Eur dohodka !
Justice1
30. 09. 2010 22.03
Ja zaradi dajanja kraditov podjetjem, ki so bila ustanovljena za legalno krajo družbenega premoženja in kreditiranja nepremičninskih špekulantov ( ki so vsi kot kaže nedotakljivi) je treba državljanom vzeti 400 mio iz denarja zbranega z davki za kritje naših skupnih potrem. Mislim, da gre glede na okoliščine pri tako imenovani dokapitalizaciji za navadno krajo davkoplačevalskega denarja. Posledi so znižanje pravic do zasluženih spodobnih pokojnin, znižanje pošteno zasluženih plač, novi davki ...na elektriko ..nepremičnine....višje kazni za banalne prometne prekrške...skratka ropanje in teroriziranje državljanov, ki trdo delamo za majhen denar. Nagradno vprašanje: kaj se vam zdi pravičneje: a.) javna smrtna kazen (recimo ličanje, ker pravni sistem za tiste, ki so veliko nakradli ,dovolj, da lahko podkupujejo sodnike, tožilce in politike pri nas ne deluje)za lopova in politike, ki so mu v zameno za podkupnine in provizije omogočili kreditiranje kriminalnega načrta, ki je z poizkusom kraje spravil na cesto 1000 zaposlenih in s tem povzročil velike osebne tragedije malih ljudi o katerih mediji seveda ne poročajo ali b.) 200 Eur kazni za napačno parkiranje? Meni se zdi "a".
volek
30. 09. 2010 16.25
sem slišal, da bodo nepovratno dokapitalizirali NLB tudi vsi bivši predsedniki podpredsedniki in člani poslovodnih odborovNLB. Imajo ti poštenjakarji vsi slabo vest zaradi slabega vodenja banke. Člani nadzornih odborov pa bodo vsi donirali po 1€. Kramar in Zakrajšek pa se prostovoljno javljata da bi opravljala delo kurirske službe ali receptorja v glavni stavbi NLB in to dosmrtno in brezplačno.
jan333
30. 09. 2010 16.13
Ha ha, prava komedija, 100 mio za javne plače se nikjer ne najde, 400 mio EUR za dokapitalizacijo NLB ba bodo stresli iz rokava, ki vemo, da rabi denar med drugim tudi zaradi slabih tajkunskih kreditov, pa verjetno tudi zaradi stožic, saj je/bo NLB posodila dener tudi za projekt, ki nima zaprte niti finančne konstrukcije in bo verjetno še ena vreča brez dna. Za prijatelje je pač treba poskrbeti, ne glede na ceno in ne glede iz čigavega žepa, a na žalost spet iz davkoplačevalskega.