Gospodarstvo

Z 'največjim izzivom' se bo spopadel Brankovič

Ljubljana, 15. 09. 2009 17.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Goran Brankovič je novi generalni direktor Slovenskih železnic, družbe, ki, tako minister Vlačič, predstavlja trenutno največji menedžerski izziv v Sloveniji.

Goran Brankovič bo štiriletni mandat nastopil 1. oktobra.
Goran Brankovič bo štiriletni mandat nastopil 1. oktobra. FOTO: Slovenske železnice
Univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike, ki naj bi jeseni oddal magistrsko nalogo, je doslej zasedal več vodilnih stolčkov. Med drugim je bil v. d. generalnega direktorja Term Čatež in svetovalec stečajnega upravitelja Sinfonike, od julija letos pa je direktor Finire, družbe za ustanavljanje, financiranje in upravljanje. Poleg slovenščine obvlada tudi srbsko-hrvaški jezik, je razvidno iz njegovega življenjepisa.

Nadzorni svet Slovenskih železnic je za generalnega direktorja soglasno potrdil Gorana Brankoviča, ki ga je predlagala razpisna komisija. Drugi kandidati iz ožjega izbora so bili še Alojz Rot, Anton Kavčič in Mihael Babič.

Tudi člani razpisne komisije so za prvega moža Slovenskih železnic Brankoviča izbrali soglasno. Ko so ga predlagali za generalnega direktorja, so povedali, da je ''od vseh štirih kandidatov s svojim programom in osebno predstavitvijo ter dosedanjimi izkušnjami na vodilnih delovnih mestih člane komisije najbolj prepričal''.

Velik izziv ...

Slovenske železnice so trenutno največji menedžerski izziv v Sloveniji, pravi minister Vlačič.
Slovenske železnice so trenutno največji menedžerski izziv v Sloveniji, pravi minister Vlačič. FOTO: Dare Čekeliš
Novega generalnega direktorja čaka težko delo, mislim pa, da lahko s skupnimi močmi in vizijo ta vlak postavimo tudi na kak drug tir, ne samo na slepega. Predsednik nadzornega sveta SŽ Andrej Godec

Dediščina, ki jo prevzema Brankovič, ni najboljša, zato ga čaka težko delo, je realno ocenil predsednik nadzornega sveta družbe Andrej Godec. Stanje Slovenskih železnic je po njegovih besedah kritično; sistem naj bi do konca leta pridelal približno 30 milijonov evrov izgube.

Da je pred Brankovičem velik izziv, meni tudi minister za promet Patrick Vlačič. Kot je povedal, pričakuje, da bo novi generalni direktor Slovenskih železnic predvsem čvrst in odgovoren ter da bo imel vizijo. Minister je ponovil, da so Slovenske železnice strateško izjemno pomembno podjetje in ta trenutek v Sloveniji največji menedžerski izziv.

... in velika zaveza

Brankovič pravi, da je prevzem položaja prvega moža Slovenskih železnic velika zaveza. "Trudil se bom, da bom upravičil zaupanje," je dejal. Dodal je, da bo strateški načrt železnic pripravil, ko bo sedel na "vroči stol" in pregledal poslovanje. Računa pa na sodelovanje vseh, ki lahko družbi pomagajo.

Na novinarsko vprašanje, ali bo zdržal ves mandat na tem položaju, kar je doslej uspelo le Marjanu Rekarju, je Brankovič dejal, da ne ve, da pa se na razpis za generalnega direktorja Slovenskih železnic ne bi prijavil, če ne bi računal na to.

Slovenske železnice po odstopu Matica Tasiča s položaja generalnega direktorja od julija letos začasno vodi Aleš Tavčar. Tasič je vodenje železnic prevzel 17. marca letos, po štirih mesecih pa je s položaja odšel, ker kljub zahtevam nadzornikov in resornega ministra ni odstopil s položaja župana občine Prevalje.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

realen
17. 09. 2009 13.33
Zopet je v vlogi marionete....kot je bil v TČ in še kje drugje.....
undertakerslo
16. 09. 2009 15.22
Super. Tole bo nova izkušnja za vse nas: kako izgleda stečaj edinega podjetja, ki ima pod okriljem celotno železniško infrastrukturo države. Hehe, na slovenski meji bodo morali organizirati avtobusni prevoz do npr hrvaške meje....
finec
16. 09. 2009 15.07
Odpravnine v ministrstvu za promet (železnice, dars direkcija itd...) .so požrle subvencije za prehrano dijakov.
Konrad 001
16. 09. 2009 10.30
Ta pa je poliglot !
koroboy
16. 09. 2009 09.51
bosoturk
16. 09. 2009 08.58
največja sramota pa je ta, da človek ne ve niti kakšno podjetje bo vodil...in na to izusti samo ''brez komentarja''...tud jst bi tkole službo rad dobil, ne pa da mi na razgovorih jetra ribajo pol pa še izbran nisem...tole je sramota!!!
pdjmt
16. 09. 2009 07.44
Železnica tone v dolge, tone... Tudi ta generalni je ne more več rešiti. Vsak generalni direktor pripelje na železnico svoje svetovalce, svoje ljudi. Zato so na železnici viški. ko direktor oddide, vsa ta "golazen" ostane na železnici. Koliko prišparajo z zaposlenimi na železnici, ki vsaj vejo za kaj se gre, toliko s temi raznoraznimi svetovalci zapravijo. In so tam, kjer so...............
1P2L
16. 09. 2009 07.05
tooooooooo..pomembno je da obvlada dva svetovna tuja jezika srbscino..in hrvascino...Upam da ve da sta to dva jezika:-)))))))))))))))))))))
LujXV
15. 09. 2009 23.29
Popolnoma zgrešena investicija... ta bo še naredil večji potop kot vsi predhodniki... Gospoda Rekarja postavite na čelo in ta bo naredil in pometel vso navleku na železnicah,,skupaj z vodilnimi nesposobnimi sindikalisti...
alterego
15. 09. 2009 23.02
ta bo rabil prevajalca še za komuniciranje z novinarji
Bogdan Binter
15. 09. 2009 20.14
Izbor navedenega kandidata je nov idiotizem in topoglavost današnje vlade Pahorja in ministra Vlačiča.Kje je naredil fakulteto, če ne zna aktivno vsaj enega tujega jezika - v Banjaluki. In ta slovencer bo upravljal z Slovenskimi železnicami, odločal o investicijah, se v srbohrvaščini pogovarjal s tujimi partnerji Francozi, Nemci, Italijani?Verjetno mu bo Vlačič dodelili štab prevajalcev, da bo lahko komuniciral s tujimio partnerji. To je res še ena blamaža te vlade in ministra Vlačiča.Kaj res hočejo z svojim idiotskim kadrovanjem uničiti Slovenijo. Ne bom se čudil, če bo narodu zavrelo in jo bo nekdo skupil. Poznam primer palirja na železnici, ko so ga podrejeni tako pretepli , da se je moral po prihodu iz bolniške samo še upokojiti. Pa počakajmo še malo, pa bomo videli.....
marko30
15. 09. 2009 20.08
banda pokvarjena
mirora
15. 09. 2009 19.54
Vuk Brankovič je izdal Srbe na Kosovskem bojuda so zgubili,upam da tale Brankovič nebo izdal Slovenije.
viliboh
15. 09. 2009 19.29
Več direktorjev,več dobrih odpravnin,delavcu pa prst v ..
proofreader
15. 09. 2009 18.33
Zakaj niso kandidatov pozvali, naj vnaprej pripravijo strateški načrt?
fb_2017
15. 09. 2009 18.33
imenovanje tega idota je ogledalo idiotizmu trenutne vlade, ki je imenovala ta nadzorni svet, danes je počilo v Gorenju, kmalu bo tudi drugje pa Slo., sestradan folk bo šel na ulico s štrikom za šefe levega trojča
odbogaposlan
15. 09. 2009 18.06
MOJSTRI NEDELA! a je to?
vlak
15. 09. 2009 18.02
Čaka,ga teško delo,samo mislim,da se ne bo nič spremenilo,če ne bo še večja izguba,na železnici.
xxl.2005@gmail.com
15. 09. 2009 17.51
a se kdo iz nas za-je-ba-va ali kaj? a ta sploh loči med vlakom in avtom? kaka sinfonika in finira???? kar se pa jezikov tiče, še dobro da zna dva. upam, da ne bom slišal, da srbohrvaško govori, ker je ta jezik poslušal v 5. razredu osnovne šole. a ta naša preljuba slovenija res ne premore enega, da te železnice skupaj zloži? s takim brankovičem nas je res lahko samo sram.