Gospodarstvo

Po propadu Adrie Airways nove povezave Ljubljane z Evropo

Ljubljana, 02. 10. 2019 12.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
D.L. / STA / Ti.Š.
Komentarji
153

Po propadu Adrie Airways Slovenija vendarle ne bo odrezana od sveta, kot so se številni bali. 4. novembra bo Brussels Airlines znova povezal Ljubljano in Bruselj, še prej, že ta mesec pa bomo spet dobili tudi povezave z glavnimi evropskimi vozlišči Frankfurtom, Münchnom in Zürichom.

Lufthansa bo od 27. oktobra vsak dan dvakrat letela iz Frankfurta v Ljubljano in nazaj.
Lufthansa bo od 27. oktobra vsak dan dvakrat letela iz Frankfurta v Ljubljano in nazaj. FOTO: AP

Letalska družba Lufthansa in njena hčerinska družba Swiss, obe iz Star Alliance, bosta po stečaju Adrie Airways z zimskim voznim redom ponudili povezave ljubljanskega letališča do Frankfurta, Münchna in Züricha.

Lufthansa bo potnikom od 27. oktobra ponudila dva dnevna leta med Ljubljano in Frankfurtom, v München bodo leteli od 1. novembra. Swiss pa bo s 27. oktobrom Ljubljano z vsakodnevnimi leti povezal z Zürichom.

Skupina Lufthansa je odprtje novih linij napovedala na svoji spletni strani. Nove povezave je tako že uvrstila na vozni red in hkrati sporočila, da so vozovnice že naprodaj.

Od 27. oktobra, ko stopi v veljavo zimski urnik, bo Lufthansa vsak dan dvakrat letela iz Frankfurta v Ljubljano in nazaj. S 1. novembrom bodo začeli leteti še med Münchnom in Ljubljano, predviden je en let dnevno v vsako stran. Še prej, že 16. oktobra, pa bo mogoče s Swissom z Brnika potovati v Zürich: najprej petkrat tedensko, od 27. oktobra dalje pa vsak dan. Obenem Lufthansa sporoča, da alternativo ponuja tudi Austrian Airlines, ki trikrat dnevno povezuje Dunaj in Celovec.

Tudi Lufthansa in Swiss po stečaju Adrie z novimi povezavami z Ljubljano.
Tudi Lufthansa in Swiss po stečaju Adrie z novimi povezavami z Ljubljano. FOTO: Dreamstime
Že včeraj je Brussels Airlines napovedal, da bo s 4. novembrom znova povezal Ljubljano in Bruselj, na tej relaciji bo letel šestkrat tedensko. Belgijski prevoznik bo lete opravljal s 141-sedežnim letalom Airbus A319, so danes pojasnili v družbi Fraport Slovenija, ki upravlja Letališče Jožeta Pučnika.

Brussels Airlines bo iz Bruslja v Ljubljano začel leteti 4. novembra. Leteli bodo šestkrat na teden. "Prevoznikov vozni red letenja bo potnikom omogočal časovno priročno nadaljevanje poti prek mreže povezav, ki jo Brussels Airlines ponuja z Letališča Bruselj – med drugim do Berlina, Kopenhagna, Lizbone, London Heathrowa, Madrida, Osla in Tel Aviva. Prevoznik sicer Bruselj povezuje z več kot 100 destinacijami po svetu – poleg po Evropi leti še v Afriko, Severno Ameriko in Tel Aviv," so sporočili iz Fraporta Slovenija, ki upravlja z ljubljanskim letališčem.

Vozovnice za novo linijo Brussels Airlines v Bruselj bi danes sicer že morale biti na voljo, a jih na njihovi spletni strani še ni mogoče kupiti.

V Fraportu so potrdili tudi nove povezave do Frankfurta, Münchna in Züricha ter dodali, da bodo prevozniki iz skupine Lufthansa z omenjenimi leti in s svojo mrežo povezav slovenskim potnikom približali svet, Slovenijo pa tujim potnikom. Potniki lahko vozovnice za vse omenjene povezave že rezervirajo na spletnih straneh prevoznikov in prek večine slovenskih turističnih agencij. Poslovni direktor Fraport Slovenija Zmago Skobir je napovedal, da si bodo še naprej prizadevali za nadaljnjo širitev mreže poletov in izboljševanje povezljivosti letališča.

"Veseli smo, da se je na potrebe trga po prenehanju letenja Adrie Airways tako hitro odzval belgijski Brussels Airlines. Prepričan sem, da bo prevoznik s privlačno mrežo letov pritegnil številne poslovne in turistične potnike. Upamo, da se bo to odrazilo na zasedenosti letal že v začetnem obdobju letenja in bo prevoznik v prihodnje linijo okrepil z dodatnimi leti," pa je danes ocenil poslovni direktor Fraport Slovenija Zmago Skobir.

Povezave pa krepijo tudi že prisotni prevozniki. Air France je število letov povečal s šest na 13 tedensko, obenem pa se številu potnikov prilagaja z večjim letalom. Družba LOT Polish Airlines je število letov povečala s sedem na osem tedensko, zadnje čase pa pogosto letijo tudi z večjim letalom Boeing B737.

Katera letala bodo letela?

Frankfurt in Ljubljano bo povezoval CRJ900, prav tako München in Ljubljano, medtem ko bo iz Züricha in nazaj letel Airbus A220. Belgijski prevoznik Brussels Airlines bo letenje opravljal s 141-sedežnim letalom Airbus A319.

Okrožno sodišče v Kranju je danes na predlog vodstva družbe začelo stečaj Adrie Airways, Skobir pa je že na torkovi novinarski konferenci ocenil, da bodo ključne linije nadomeščene kmalu, primerljiva mreža letov pa naj bi bila vzpostavljena v letu in pol.

In urniki? Iz Frankfurta v Ljubljano bodo leteli ob 9.10 in 16.40, nazaj pa ob 11.05 in 18.40. Iz Münchna ob 10.45, povratni let bo ob 13.10. Iz Züricha pa ob 12.55, vračali se bodo ob 14.50.

Precej slabe volje pa je med potniki povzročila objava urnika letov v Bruselj. V evropsko prstolnico so z Adrio številni potovali na poslovne sestanke in se nato še isti dan vrnili. Po novem to ne bo več mogoče. Brussels Airlines bo namreč iz Bruslja v Ljubljano letel ob 15.30, iz Ljubljane v Bruselj pa šele ob 17.55. Kar pomeni, da 'skok v Bruselj' ne bo več mogoč, treba bo vsaj enkrat prespati, kar pa precej poviša stroške.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (153)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SLObunkeljn
05. 10. 2019 19.41
+2
Tako kot vse drugo smo še zračni prostor poklonili tujcem, da bodo lahko služili. Ampak ne zdaj, že takrat, ko smo AA prodali temu skladu. Za par "kuvert pod mizo" smo razprodali vse kar smo imeli. Res se sprašujem , ali smo sploh sposobni biti samostojni, ali pač potrebujemo "Marijo Terezijo", da kroti domače veljake z lepljivimi prsti!?
puspan
05. 10. 2019 11.23
-1
No tisti, ki so tako užaloščeni zaradi propada edinega nacionalnega letalskega prevoznika, se lahko pomirijo. Del bodo še bolj kakovostno in po isti ali še nižji ceni opravljale tuje družbe tako, da Slovenija gospodarsko ne bo izgubila popolnoma nič. Če nekdo ne zna delati in preveč krade, je bolje, da se ne spušča v podjetniške vode.
Heos
29. 10. 2019 18.33
+2
Samo nepoznavalec ali neumnež tako razmišlja, že sedaj so povezave nemogoče, pa pustimo ceno ob strani, nihče ne vidi dlje od svojega ega.
keved
03. 10. 2019 10.19
-4
Točno te linije, ki so jih napovedali tri leta nazaj v studio ob 17h. Hahaha. DIREKTNE povezave s Sarajevom, Beogradom, Skopjem, Prago, Bratislavo in še kam, ne bo. Imaš en prestop, dva...ali pa uro, dve vožnje v tujino. Nekdo, ki dela, nima časa za take fjakarije. Ostale so najbolj zlajnane linije.
Kreden2
03. 10. 2019 10.39
+0
Saj pravim, da ljudi zanima samo poceni repa in kromir. Njim je zadosti, če za 100 evrov leti 2000km daleč v pet glavnih mest v Evropi, da bo enkrat v življenju otrokom pokazal kje so živeli kralji in cesarji. Enostavno nočejo razumeti, da nacijonalni letalski prevoznik išče linije na destinacije, ki imajo na gospodarstvo multiplikativne učinke. Poslovneže treba privabit v državo. Najbolj jih privabiš z direktno linijo, ali največ enim prestopom. Poslovnež v Evropi noče biti na poti več kot dve, največ tri ure. Ti leti niso okonomično vzdržni sami po sebi, ampak privabljajo investitorje in poslovneže. Lahko je Lufthansi, Britishu, Airfrance, Alitaliji, ker vsi hočejo leteti v njihova glavna mesta in so letala nabita. Umetnost je poslovneža pripeljat v Slovenijo. Imamo enkratno pozicijo, samo ne sme preveč prestopat. Samo kdo bo prepričal nape kekce?
dragan krstic
05. 10. 2019 10.01
-1
A ti črka t na tipkovnici ne funkcionira.
Kliko7
03. 10. 2019 10.17
+3
ja kaj pa piloti AA? Jim nebi dali medalje za srcnost?
21dcba
03. 10. 2019 10.53
-1
setisfekšn
03. 10. 2019 10.10
+4
Poleg tega je pa žalostno da ljudje tako razmišljajo kako hitro se bodo polastili linij tujci in kako bo vse ceneje!pri slovencih je fovsarija ki narekuje udri po slovencu sosedu da ne bo kaj zaslužil!najbolje daw daste kitajcem pa vas bo zastonj vozu!ampak verjemite pri domačem prevozniku ne morete gledat na razliko v ceni ker tako razmisljanje se vrne kot bumerang in udari po vas da boste visti situaciji!!!
setisfekšn
03. 10. 2019 09.43
+4
Nic ne bo z adrio 2!ampak iz tega zgoraj v članku navedenega lahko tudi vidite zakaj in kdo je pokončal adrio airways!!
hotchilipoper
03. 10. 2019 09.32
+8
Evo pa bo šlo brez podpore države
21dcba
03. 10. 2019 09.29
+3
Nove povezave?! Mislite povezave, ki so ze bile v manj ugodnih terminih? Napredek ravno ni, prej nazadovanje.
wolfterier
03. 10. 2019 09.17
+2
Kdor ima letala,prevaža potnike,tudi slovenske,nč bat !
Kreden2
03. 10. 2019 09.04
+0
Napovedi, napovedi ... bomo videli, kako bodo leteli vsak dan. Bodo, če bodo potniki. Ali pa, če bo vlada plačevala tujcem, da letijo. Kakšna bo dejanska povezava, bomo videli šele po kakšnem letu, ko bodo tujci zračunali kaj se jim splača.
preprosto
03. 10. 2019 10.01
+1
In zakaj naj bi imeli lete vsak dan, če se ne izplačajao? Kaj pa poleti iz Celovca, Trsta, Graca...
Kreden2
03. 10. 2019 10.41
-3
Ker poslovnež ne pride delat posel v Slovenijo, če ne more prit na sestanek takrat, ko želi. Redni letalski prevoz ni namenjen turistom, ampak poslovnežem. Turistom so namenjeni nizkocenovci in čarterji.
Debely
03. 10. 2019 08.56
-3
Me prav zanima kaj bo z napovedano linijo od Adrie Ljubljana-Liverpool, ki naj bi nadomestila linijo Ljubljana-Manchester in bi morala začeti delovati konec maja 2020.
mastablasta
03. 10. 2019 08.34
+12
V evropsko prstolnico so z Adrio številni potovali na poslovne sestanke in se nato še isti dan vrnili. Po novem to ne bo več mogoče. pa lahko uporabijo Skype ali kaj podobnega.
preprosto
03. 10. 2019 10.03
-1
Ne nakladaj. Očitno ne slediš dogodkom! Sicer pa smo na voljo leti iz sosednjih letališč. Brez skrbi za lete za katere se predvideva da so rentabili bodo na voljo, za tiste ki pa to niso, zakaj naj bi jih sploh imeli?
ce.ce.
03. 10. 2019 08.34
+20
a zdej vidite? ne rabimo ne nove drage adrie, še manj pa tako vlado, preden se oni obrnejo , imamo že 15 prevoznikov.
preprosto
03. 10. 2019 10.07
+2
Da da janša in kompanija... itak. Najbolj v pomoč pa so vam bili mediji, ki so res pritiskla na javno mnenje z jokajočimi zgodbami zaposlenih na AA in češ da bo Slovenija nepovezana, ko je vsak vedel da se bodo ostali avio prevozniki zagrebel za lete ki so rentabilni, za tiste ki niso pa jih itak ne rabmo. Itso jamrajo hoteli. Kaka neumnost kot da so super bogataši - poslovneži leteli z Adrio, he he he, aki priletij s svojim letalom ali pa najetim in ne z Adrio. Tursiti pa itak letijo s čarter leti...
Lion91
03. 10. 2019 08.04
+14
In evo druga Adria. So že na netu članki, da so pogovori o tovornem prometu SŽ in prodaji 49% Čehom v zaključni fazi. Ne bodo kupili potniškega prometa in ne bodo gradili drugi tir. To bomo storili mi. Za 80 miljončkov bodo kupili tovorni promet in z njim v prihodnje služili. A gdo bo obnavljal progo? MI. Vsi, ki ste se bali da bo šel vaš denar v Adrio primite se za žepe, ker bo šel v SŽ.
Aijn Prenn
03. 10. 2019 09.10
+9
Kolk moraš biti usekan, da prodaš dejavnost, ki izhaja iz prednosti, ki ti jo daje tvoja geografska lega. Kot, da bi Islandci prodali turstične agencije, ki tržijo gejzire.
modelx
03. 10. 2019 10.45
+0
ni šans, da bi kaj od sž prodali, ker je ga vodi sindikat in ta ne bo pustil karkoli pordati, ker potem pa,pa, življenje bubuc v loju.
Common_sense
02. 10. 2019 21.52
+13
Slovencki pa njihov nacionalno interes. Balkanska patetika, ki veliko stane.
mrtvi_macak
02. 10. 2019 20.53
+34
Ob prebiranju novic, bi tujec imel občutek, da je iz brnika letela samo adrija.. ehehe.. edino kar ne bo več... bodo poleti za kosovarje in albance.. Ti ne rabijo rednih linij-
Kliko7
02. 10. 2019 20.38
+13
Nadzvocno hitro vse tole. Bi clovek skor mislil da je blo vse pripravljeno! Ah, neeee, se samo zdi
Rastan Ra
03. 10. 2019 07.14
+7
nadzvočno hitro za novo povezavo z Brusljem. Bogi reveži, kako pa bi sicer prišli tja naši politiki?
Sarmx
02. 10. 2019 20.26
+17
Lufthansa, mislim da je vse dogovorjeno vnaprej, oni imajo probleme z piloti. Tako da bojo obstoječi dobili nove službe
Kliko7
02. 10. 2019 20.39
+7
Ce bojo cez selekcijo prsli. Moras znat germansko sprehat
wolfterier
03. 10. 2019 09.19
+3
Piloti pri delu uporabljajo Angleščino,vsi na svetu.Razen Rusov.
setisfekšn
03. 10. 2019 19.42
+0
Ja slovenec ma prav morajo znat nemško poleg uradne angleščine v letalstvu!!
Mario71
02. 10. 2019 20.15
+14
pravilno, naj pride tujec in prevzame posle kot se spodobi, komaj sem čakal da so tole adrijo pospravli, zdaj ne bo zamud in odpovedi, vse bo kot mora bit, basta
Aijn Prenn
02. 10. 2019 20.17
+15
Saj je prišel tujec, pokradel kar se je pokrasti dalo iz Adrije, pustil razvaline in odpujsal nazaj v dojčland. Pa še svojo spletno stran in svoje slike umaknil z neta, da ga ne bi kdo kje iskal...
Kliko7
02. 10. 2019 20.39
+0
kekec_pokec
02. 10. 2019 20.04
+8
No vidte še boljš nam bo in še manj zapletov bo, kot jih je bilo z Adrio.