Gospodarstvo

Med podjetji v Sloveniji iščejo zgodbe navdiha v času novega koronavirusa

Ljubljana, 21. 10. 2020 06.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kako v teh, tudi za gospodarstvo težkih časih delovati podjetno, kljubovati negotovosti, razvijati nove produkte, zaposlovati in hkrati pomagati pri spopadu s krizo v lokalnem okolju? Odgovore in družbeno odgovorna podjetja, ki to poosebljajo, iščejo v klubu slovenskih podjetnikov, kjer med podjetji po vsej Sloveniji iščejo covid zgodbe navdiha. Da ni vse slabo, dokazuje že lepo število prijav. Med njimi je zlata gazela Lotrič Meroslovje, ki je ob uspešnem krmarjenju med krizo razvila prototip ventilatorja in vzpostavila laboratorij za testiranje in certificiranje mask.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

prevalanar
22. 10. 2020 20.06
+2
Odgovore in družbeno odgovorna podjetja, ki to poosebljajo, iščejo v klubu slovenskih podjetnikov, kjer med podjetji po vsej Sloveniji iščejo covid zgodbe navdiha. Kakšen klub pa je to? Večina podjetnikov nas še ni slišala zanj?????? Zgodba navdiha pa bo vsak podjetnik, ki mu bo uspelo prebroditi to katastrofo brez pomoči države in obdržati vse zaposlene kljub pomankanju naročil in obsegu dela v preteklosti. Država bi lahko bila zgodba o uspehu, če bi pomagala zagnati proizvodnjo doma, pa čeprav bi proizvajali neustrezne maske, kot so bile tiste, ki smo jih nabavljali v tujini in jih preplačali..... Iz tega sledi, da država ne zaupa v nas državljane, razen takrat, ko nas udari z visokimi dajatvami po žepu, od nas pa, čeprav počnejo kup neumnosti, pa od nas zahteva, da jim zaupamo.
brus li
21. 10. 2020 20.24
+3
Torej, kdo je klub slovenskih podjetnikov? Lahko zaprosi za članstvo en preprost parketar, ki je cel dan v delovni obleki, vozi se s kombijem, nosi uro Casio, bone je ponucal za apartma v Izoli, ni deležen subvencij kaj šele odpisa dolga pri DUTB... Gospodje? Gazele? Naj vam bo jasno da je VSAK podjetnik ki bo preživel tole Zgodba Navdiha Covid. Večina vas to ni, s polno r...jo je lahko s....t
dejannovak
21. 10. 2020 09.38
+3
Nujno povprašajte kako naprej in nazaj guruja svetovnega turizma, g. Batagela iz Postojne, ki ste ga tako opevali njega dni. Gre za nacionalno škodljivega gospoda, ki si kopiči premoženje države zase. In sedaj, ko je kriza, brez kančka sramu po TV prosi državo za pomoč, halo, prej pa se je hvalil o milijonih, ki mu kar dežujejo iz drage vstopnine za Postojnsko jamo na račun. Od tam naj malo vzame, recimo, če ne gre drugače zdaj. In naj da ceno tako, da bo še kdo od naših rojakov kdaj zavil v jamo, saj je lepa.
fafajonka
21. 10. 2020 08.52
..... Odgovore in družbeno odgovorna podjetja, ki to poosebljajo, iščejo v klubu slovenskih podjetnikov, kjer med podjetji po vsej Sloveniji iščejo covid zgodbe navdiha..... --- in zakaj zgodb polnega navdiha ne prepustijo kar novinarjem ??????????????????????????