Gospodarstvo

Mobitel objavil nov cenik

Ljubljana, 22. 07. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nove cene mobilnih storitev največjega operaterja, Mobitel d.d., bodo od 1. avgusta višje za povprečno 10 odstotkov. Največ, za kar 30 odstotkov, se bo podražilo pošiljanje SMS sporočil.

Nove, spremenjene cene storitev za uporabnike največjega operaterja, Mobitel d.d., niso več skrivnost. Podražili se bodo tako pogovori, priključne takse kot naročnine. Še najbolj se bo podražilo pošiljanje popularnih SMS sporočilc.

Najbolj se bo podražilo pošiljanje SMS sporočil
Najbolj se bo podražilo pošiljanje SMS sporočil FOTO: Reuters

Povod za podražitev je dal v začetku prejšnjega tedna Urad za telekomunikacije, radiodifuzijo in pošto RS. Najbolj, za kar več kot 30 odstotkov, se bo podražilo pošiljanje SMS sporočil. Po prvem avgustu bo strošek za en poslan SMS znašal 16, medtem ko sedaj znaša 12 tolarjev. Mobitel bo podražil tudi naročnine za najbolj aktualne naročničke pakete.

Naročnina za "študentski paket", "penzion paket", "Vesna paket" ter "Prosti čas paket" se bodo podražile za 10 odstotkov. Za prav tolikšen odstotek se bodo podražili tudi znotraj mobilnega omrežja 041, 031 ter 05. Študenti in upokojenci bodo tako za minuto pogora v Mobitelovo mobilno omrežje morali odšteti 16,56, prej 15,00 tolarjev. Več denarja bodo s prvim avgustom za svoje telefonske klice v omrežje največjega operateja plačevali tudi naročniki paketa "Prosti čas". Nova cena za klice po redni tarifi bo odslej 36,45 tolarjev, medtem ko je prej znašala 33 tolarjev. Za klice po nižji tarifi pa bodo morali naročniki tega paketa plačevati 11,04 tolarjev. Prej je minuta pogovora v času med 18. uro zvečer in 7. uro zjutraj stala natanko 10 tolarje.

Mobitel pa bo svojim naročnikom višje zaračunaval tudi klice v telefonski predal. Cena klica bo za natanko 10 odstotkov dražja, nova cena znašala 9,90 tolarjev, medtem ko je prej znašala 9 tolarjev.

Nacionalni operater pa ne bo spreminjal cen dodatnih storitev, ki jih je močno naročiti v posameznem paketu, naročnina in uporaba GPRS-a, klici na stacionarno omrežje. Nespremenjene pa bodo tudi cene pogovorov v mednarodnem paketu.

SORODNI ČLANKI

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA