Gospodarstvo

Najbolj opaženi in gledani oglasi na svetu

Ljubljana, 30. 09. 2010 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Prav vsak oglaševalec si želi, da bi za njegov produkt izvedelo čim več ljudi, daleč so časi, ko se je oglas nekajkrat za mastne denarce zavrtel na lokalni televiziji. Najbolj gledani oglasi so na portalu YouTube, najboljše je videlo že več deset milijonov ljudi!

Medtem ko se bodo Beyonce, Britney in Pink odžejale, se bo z Enriquejem pozabaval lačen lev.
Medtem ko se bodo Beyonce, Britney in Pink odžejale, se bo z Enriquejem pozabaval lačen lev. FOTO: YouTube
Mojstri oglaševanja so že davno ugotovili, da najboljše rezultate prinese kombinacija humorja, smešnih situacij, športnih aktivnosti in šaljivega 'brenkanja' na človeška čustva.

Humor mora biti preprost, viden, skoraj otipljiv, z le malo ali skoraj nič govorjenja, če pa že, pa je angleški jezik skoraj obvezen.

Znani in prepoznavni obrazi niso pravilo, saj se v najboljši osmerici pojavijo le pri reklami za proizvajalca mehurčkastih pijač, pa še tu je šlo za že znana imena oglaševalske kampanje, kot so Beyonce Knowles, Britney Spears, Pink in Enrique Iglesias.

Najbolj gledan je oglas za mešalnik Blendtec, ki beleži kar 134,2 milijona ogledov. Odlična reklama za robusten in zanesljiv mešalnik, drobilnik in rezalnik. A gospod, ki deluje čisto prijazno, na drobne koščke zmelje kar Applov iPad, kar ga spravi v neverjetno dobro voljo ...

Oglejte si kar osem najboljših in najbolj gledanih oglasov na svetu, od sesekljanega 'jabolčnega' ponosa, otročičev, ki plešejo za mineralno vodo, babice bodo plesale za nemškega mobilnega operaterja, mišičasti moški pa bo z motorno žago v roki razlagal, da je najvažnejše, da lepo diši ...

Adijo, Applovo čudo, mešalec je preprosto močnejši!
Adijo, Applovo čudo, mešalec je preprosto močnejši! FOTO: YouTube

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MarioBros
04. 10. 2010 13.11
Pri FMC, tudi iPhone imajo, sem vse kupil pri njih in imajo uraden servis.
nightcrawler
04. 10. 2010 13.08
hmmm, will it blend? Ali kdo ve, kje se iPada kup???