Znanost in tehnologija

Nagradili najboljše spletne strani

Ljubljana, 04. 04. 2019 21.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Ljubljani so podelili nagrade za najboljše spletne strani na domeni .si v osmih različnih kategorijah. Posebni nagradi za najboljši Netko projekt in najboljšega izvajalca pa sta romali v roke Spletne Postaje in Future DDB.

Nagrado Netko podelujeta Gospodarska zbornica Slovenije in Register.si, s tem pa nagrajujeta najboljše spletne projekte podjetij, ustanov, uradov in posameznikov na domeni .si. 

Netkote podelujejo v osmih različnih kategorijah, kot so turizem in prosti čas, družbena odgovornost, znanost in izobraževanje, spletna trgovina, produkt ali storitev, blogger, vlogger sli podcast, otroci, podjetje ali startup ter nevladne in javne organizacije. 

Podelili so še posebni nagradi za najboljši Netko projekt oziroma projekt, ki je dosegel največje absolutno število točk, ter nagrado za najboljšega izvajalca, gre za izvajalca, ki je prejel najvišji seštevek točk projektov, ki so bili uvrščeni med finaliste. 

Projekte je ocenjevalo 18 žirantov na treh področjih: vsebinski zasnovi, grafičnem oblikovanju in uporabniški izkušnji ter tehnični dovršenosti.

Nagrado, 12 centimetrov visoko betonsko kocko, ki tehta štiri kilograme, je zasnoval oblikovalec Robert Križmančič. Sama kocka pa naj bi imela simbolni pomen in tako ponazarjala težo najboljših digitalnih projektov. Beton pa naj bi opozarjal na tisto več, kar so nagrajenci s svojimi projekti predstavili na Netko tekmovanju: izjemno kreativnost, inovativnost, drugačnost, tudi drznost, so zapisali na spletni strani netko.si. 

Za nagrado se je letos potegovalo 23 finalistov, na koncu pa je betonska kocka v kategoriji 'naj predstavitev produkta ali storitve' romala v roke Spletne Postaje za projekt Cockta. Prejeli so tudi posebno nagrado za 'naj projekt Netko 2019. Drugo posebno nagrado 'naj izvajalec Netko 2019' pa je prejela Futura DDB. 

Za Netkota se je potegovalo 23 finalistov.
Za Netkota se je potegovalo 23 finalistov. FOTO: Damjan Žibert

V kategoriji 'naj predstavitev podjetja ali startupa' so slavili SPRD.digital in Gigodesign za projekt  Della Spina, za 'naj projekt v turizmu in prostem času' pa je žirija nagradila Kofein dizajn za projekt Kinodvor. 'Naj družbeno odgovoren projekt' je postalo Gledališče Ane Monro, 'naj spletna trgovina' pa je postala Della Spina. 

V kategoriji 'naj otroška spletna stran' je slavil Argetin projekt Unikatne interaktivne otroške pravljice za spodbujanje razvoja otrok. Projekt Veterinarske fakultete izvajalca ENKI pa je prejel dva Netkota, za 'naj projekt javne ali nevladne organizacije' in 'naj znanstvene in izobraževalne vsebine'. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mario64
13. 04. 2019 12.32
+1
kos betona za nagrado puh
natolcevanjenapolno
05. 04. 2019 08.22
-10