Gospodarstvo

Nov razpis za uradniške 'čvekafone'

Ljubljana, 10. 01. 2006 10.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
B.R./T.B.
Komentarji
0

Državna revizijska komisija je na pritožbo Vege razveljavila javno naročilo za mobilno telefonijo v javni upravi.

V Vegi so zadovoljni z odločitvijo državne revizijske komisije
V Vegi so zadovoljni z odločitvijo državne revizijske komisije FOTO: POP TV

Pri izbiri mobilnega operaterja za državno upravo se je znova zapletlo. Državna revizijska komisija je na pritožbo Vege razveljavila 3 milijarde tolarjev vredno javno naročilo za izbor ponudnika.

Kot so sporočili iz Vege, ki je novembra lani sprožila postopek pred revizijsko komisijo, je ta s svojim sklepom v celoti ugodila njenemu zahtevku.

"Kot kaže, v Sloveniji vendarle še obstaja neodvisen državni organ, ki je pri svojih odločitvah avtonomen in objektiven. Vegina ocena o diskriminatornih pogojih razpisa ministrstva za javno upravo se je izkazala za pravilno. Verjamemo, da bo ministrstvo pri ponovitvi razpisa upoštevalo obstoječo slovensko zakonodajo in pripravilo nediskriminatorne pogoje za vse mobilne operaterje, ki bodo naročniku omogočali pravično in pravilno izbiro ponudnika storitve mobilne telefonije," so se odzvali na Vegi glede na odločitev državne revizijske komisije.

Ministrstvo za javno upravo bo moralo razpis ponoviti in če ne bo novih zapletov, bodo mobilnega operaterja izbrali nekje maja.

V tretjem slovenskem operaterju mobilne telefonije, ki je v lasti ameriške družbe Western Wireless International, so sicer zahtevo za revizijo vložili, saj so menili, da so bili pogoji razpisa diskriminatorni in naj bi favorizirali konkretnega mobilnega operaterja.  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni