Gospodarstvo

Nove cene naftnih derivatov

Ljubljana, 17. 07. 2007 08.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Liter 95-oktanskega bencina je po novem za 0,001 evra cenejši, ostali naftni derivati pa so dražji.

Opolnoči so se spremenile cene naftnih derivatov.
Opolnoči so se spremenile cene naftnih derivatov. FOTO: POP TV

Cene naftnih derivatov so se spremenile. Liter 95-oktanskega bencina po novem stane 1,091 evra, medtem ko se je cena 98-oktanskega bencina zvišala za 0,003 evra na 1,116 evra. Podražilo se je tudi dizelsko gorivo, in sicer za 0,004 evra na 0,993 evra za liter, za 0,007 evra pa se je zvišala cena za liter kurilnega olja, za katerega je po novem treba odšteti 0,629 evra.

Naftni trgovci cene goriv izračunavajo na vsakih 14 dni po modelu, ki temelji na gibanju borznih kotacij cen naftnih derivatov na svetovnem trgu ter na gibanju tečaja dolarja.


  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (28)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zasfican_ful
20. 07. 2007 08.23
Prvo Borec, Čeferin te sploh sprejel ne bi. Sicer pa, vedno izzivaš, ko se pa kdo nate spravi se pa braniš ane?
predaI
17. 07. 2007 15.17
Kaj, diesel se je podrazil! Se malo pa bo en cel Evro! To sploh ni cool :(
victoriosus
17. 07. 2007 12.41
Zakaj se zgodba ponavlja? Vsi ti levičarji kar ne morejo nehat žalit! Berem samo žalitve, pa kakšen forum je to? Prvi borec je tat, Murovec zacvili, ko mu stopiš na rep, in da ne omenim njegovih blodenj o Raju! Bencin se je pocenil. Za praktično nič, ampak se je. Kaj toliko govora okoli tega?! Škoda časa za te pesimiste, res....
exim@t-2.net
17. 07. 2007 12.03
hinko: z žalitvami si se še bolj razgalil, kot sem te že "opredalčkal". Sam izhajam iz revne družine (samo oče je bil zaposlen, bili smo 4 otroci), pa smo imeli fantastično doto: vsi štirje smo se šolali kolikor smo hoteli in uspeli. To je bila moja dota: šolanje za boljši kos kruha. zato, ne zmerjaj in ne žali. verjemi pa nekaj: moji delavci so z mano zadovoljni in jaz z njimi. Samo preamlo jih imam.
hinko.murovec@siol.net
17. 07. 2007 11.44
Gospod Exim, meni ni nikoli nobena elita dajala podpore. Če je kdo na zavodu potem si bil kvečjemu ti preden so ti starši zrihtal vse kar imaš danes. Glede lenobe sem prepričan, da si med vodilnimi lenuhi in gobcači sem takih kvazi poslovnežev in strokovnjakov v življenju videl veliko in sem prepričan, da nisi nobena izjema. Si navadna scrkljana rit, ki se slini tam kjer čuti dovolj ugodne vlage, bi pa bil brez vsega kar so ti dali starši ena še večja reva. LP
Prvo Bore
17. 07. 2007 11.10
kandazar lepo da se je oglasil pošten Dolenjc. Moja vsa dolenjska žlahta navija za SDS, kurcajo komuniste in komunisti so jim naparvili hleve za 42 glav živine, traktorje,nakladalke in vse ostalo. Na hišo, da ne pozabim. Pri današnjem vladanju pa imajo samo še 20 glav živine, pa zopet so krivi komunisti. Drugače sem pa ljubljanska srajca - mešanc dolenjske in štajerske krvi, kar pomeni klasičen Ljubljančan. Dolenjčke pa mislim te, ki so na forumu : Opravičujem se realnim Dolenjcem.
kandazar@gmail.com
17. 07. 2007 10.54
Prvo Borec pa kaj je stabo. A misliš, da vsi, ki smo iz dolenjske podpiramo to vlado. Čeprav je jj iz grosuplja (ki vbistvu ni več dolenjska ampak bolj že okolica lj) nimaš pravico pljuvati po vseh dolencih. Me prav zanima iz kje si ti (po pisanju sodeč iz gorenjske ali lj, ker vem, da so štajerci in primorci dobri ljudje, ki zaradi enega človeka ne obsojajo cele pokrajene. Lahko pa da se motim)?
Prvo Bore
17. 07. 2007 10.22
exim vedno bom kradel izkoriščevalcem, če se bo le dal. Ampak, tega so me navadili na dolenjskem, ker sosedove jagode, so bile zmerom boljše, pa čeprav z malo zemlje. Ampak to je samo majhno "rabutanje". Te jagode, ki jih imaš Ti, je samo podobnost jagodi, ukus je malo čuden voden. Pa saj na vašem koncu ste imeli delavke- Moldavijke. kaj ste jih tako nategnil, da sedaj nimajo za vožnjo. Mogoče pa bom šel pomagat prijatlju v Dornberk nabirat breskve, ampak seveda zastonj. Čep apotrenuješ delavca, Ti lahko zrihtam. 1700 SIT na uro plus davek, ampak vsi stroški z njim so moji, tvoja je samo malica. Ja,ja elita. Si pozabil pripisati LOPOVSKA ELITA. Dolenjčki ste se skregal z Rusi,vsaka Vam čast. Prečitajte finance HaHa in vaša zgodba o uspehu. Za posrat.
furko
17. 07. 2007 10.06
Brez zamer do dizelašov ampak glede na največji odstotek oddajanja strupenih snovi v ozračje ravno z omenjenimi konjički, bi lahko bil diezel dražji kot ostala okolju bolj prijazna goriva.
mcgregorslo@hotmail.com
17. 07. 2007 09.54
0,001 eura zdej bom mogoce celo cestnino pokril če si bom lahko prvošču morje. Če bi pogledal realne grafe gre sloveniji čedalje slabše, korupcija pa na višku... pač sadovi kapitalizma... mislm da je že čas da se kaj bolšega človek spomne...
pomi@auspuh.com
17. 07. 2007 09.49
Novica je vsekakor dobra. Važno, da se bencin ni podražil. Dizelaši - sori. Sta pa smešna exim in victoriosus. Podpirata desno opcijo in istočasno pljuvata floskule o delavnosti in pravičnosti. Neumnost. Ravno kapitalizem omogoča življenje tudi brez dela. Če se le znajdeš z naložbami. In nič ni narobe s tem. Po drugi strani pa naj bi bil victoriosus zaposlen v medicini, hvalil se je, da je celo zdravnik. Vendar on kljub neskončnim čakalnim vrstam in očitnem slabem stanju v zdravstvu cel dan srfa po netu. Plačan pa z našim denarjem. Celo o delavnosti si drzne razpravljati in pošilja ljudi delat. Pred svojim pragom najprej počisti gnida.
exim@t-2.net
17. 07. 2007 09.33
PrvoBorec: točno, ukradel, to si navajen, kajne? hinko.murovec: bodi vesel, da živiš v Sloveniji, kjer ti elita še vedno dovoljuje, da za nič dela lahko živiš. Če bi bilo po moje, ne bi bilo na Zavodu nobenega prijavljenega več. Kot sem že napisal: ne dobiš delavca, ki bi hotel delati. Še fizikalca ne.
hinko.murovec@siol.net
17. 07. 2007 09.21
Prešeren je opisoval Slovenijo sploh gorenjsko kot deželo podobo Raja. Vedno bolj se mi dozdeva , da res živim v nekakšnem Raju . Vlada mi troedini Bog ( JJ, Bajuk in Rupelj ) , tu je še nekaj nadangelov , Victoriosus in Exim ter precej devic , ki prepevajo glorio. Hudič je , ker navadni smrtniki ( delavci ) ne zmoremo tako hitro dojeti vse širine blagodejnosti sedanjega časa in sreče, ki smo je deležni s strani nebeškega kraljestva in novega Boga. Osebno sem nad ugodnostmi pocenitev in vrtoglavih dvigov osebnih dohodkov navadnega delavca tako navdušen, da nevem kaj bi. Najbolje se mi zdi, da se pridružim miselnosti " angelov " in še sam malo vzpodbujam k delu svoje bližnje , ki so že navajeni delat. Kot vidim gre to g. Eximu dobro od rok. Me pa grozno skrbi , kako mi bo uspelo saj smo večinsko le " človečuljki " in kot eden takih nimam med elito ala Exim & Victoriosus kaj početi. LP
Prvo Bore
17. 07. 2007 09.17
victoriosus smešen si. ker pišeš same "floskule". Če želiš delavca BOŠ plačal, če ne pa ne. Tvoj problem. Delam vsak denar , ampak ne za vsak denar in ne za vsakega. Posebej ne bi delal za Exima. Rajši mu bom šel kakšno jagodo ukrast, hahaha. Samo naj pove, kje jih ima.
victoriosus
17. 07. 2007 09.07
Prvi borec, a nisi nikoli pomislil, da so eni 45 let podpirali tvojo lenobo, da bi lahko ti izbiral, za koga boš delal? Kot potuha je dandanes neumna, saj delaš zase in samo zase. Če pa iščeš krivce povsod okoli tebe, ni naš problem.
Prvo Bore
17. 07. 2007 08.55
exim za take kot si Ti in trenutno vlado NIKOLI.
exim@t-2.net
17. 07. 2007 08.43
victoriosus: točno! Se strinjam! A ne, kako majhni so tile "čovečuljki" v svojih glavah! Pravzaprav me je sram, da se v Sloveniji še vedno najdejo taki negativci. Kaj, PrvoBorec, ti bi si pa tudi dal luknjo zvrtati v koleno, samo da bi lahko bluzil proti vladi. Si kdaj pomislil, da bi šel delat?
Matej Lombar
16. 07. 2007 23.44
Mal se zapelte v tujino pa ne bit preseneceni ce imajo avstricij mnogo visje place kot jih imamo pri nas nafto pa se vedno ceneje.
vborut@siol.net
16. 07. 2007 23.29
ti se izza sosedovega plota verjetn nisi .preracunaj mal kolk bencina lohk kupis s placo v evropi al pa pr nas ne sam ceno kot tako
victoriosus
16. 07. 2007 21.14
Kaj za vraga ima vlada pri tem? Saj vam piše na čem temeljijo spremembe! Taki, kot Jožajoža pa očitno še nikoli niso pokukali ven v svet.... Slovenija ima eno najnižjih cen goriv v Evropi. Kar poglej si cene (tudi plače njihove so višje, ok, ampak glede cen nismo niti blizu vrhu). No, mi pa gre na smeh da ste našli prostor za vlado :)