Gospodarstvo

Novi predsednik uprave Revoza je Jože Bele

Novo mesto, 14. 01. 2022 12.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mesto predsednika uprave novomeškega proizvajalca avtomobilov Revoz in direktorja tovarne je s 1. januarjem zasedel Jože Bele. Ta je sicer leta 2017 nastopil funkcijo direktorja proizvodnje in bil v tej vlogi tudi imenovan za člana uprave Revoza. Revoz je konec preteklega leta zapustil dotedanji predsednik uprave Kaan Ozkan.

54-letni Jože Bele prihaja iz okolice Novega mesta in je v Revozu zaposlen več kot 30 let. Poklicno pot je začel na področju logistike in kmalu postal vodja delovne enote. Od leta 2000 je opravljal delo vodje na področju kakovosti, nato pa prevzel vodenje največjega proizvodnega obrata oz. montaže, so danes sporočili iz Revoza.

Več let je vodil klub montažnih obratov skupine Renault in pri tem sodeloval tudi s predstavniki Nissanovih tovarn. Leta 1989 je kot inženir strojništva diplomiral na strojni fakulteti v Ljubljani, univerzitetni študij je nadaljeval na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, kjer je dobil naziv univerzitetni diplomirani ekonomist. Leta 2007 je magistriral na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in dobil naziv magister ekonomskih znanosti.

Avtomobilska industrija se srečuje z velikimi negotovostmi.
Avtomobilska industrija se srečuje z velikimi negotovostmi. FOTO: Sandi Prosen

Na svoji poklicni poti se je veliko dodatno izobraževal, aktivno sodeloval z dobavitelji sestavnih delov in obiskoval avtomobilske tovarne v Evropi, na Japonskem in v Južni Ameriki.

Bele sicer vodenje Revoza prevzema v obdobju velike negotovosti in prestrukturiranja avtomobilske industrije. Trenutno se tovarna poleg zdravstvene krize covida-19 in krize z oskrbo polprevodnikov srečuje tudi z zmanjšanjem prodaje modelov vozil, ki jih izdeluje. V zadnjih dveh letih je prepolovila proizvodne količine in zmanjšala število zaposlenih. Kljub temu ostaja med največjimi podjetji v regiji in tudi v širšem slovenskem gospodarskem prostoru, so dodali v Revozu.

Bele je ponudbo za vodenje Revoza kljub trenutno neugodnim razmeram in krizi v avtomobilski industriji sprejel z vso odgovornostjo, "saj je novomeška tovarna znotraj Renaulta prepoznana kot ena najboljših", so njegove besede povzeli v družbi.

"Zaposlene v tovarni odlikujejo visoka strokovnost, profesionalnost in zavezanost k doseganju vrhunske kakovosti in učinkovitosti. Prepričan sem, da je to dovolj trden temelj, da se soočimo z izzivi mobilnosti v sodobni družbi ter skupaj zagotovimo dolgoročno prihodnost tovarne in nadaljnji razvoj avtomobilske industrije v naši regiji," je še dejal Bele.

Prejšnji predsednik Revozove uprave Kaan Ozkan je to mesto prevzel septembra 2017.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mother Russia
16. 01. 2022 15.42
+1
Težka bo! Utemeljevati uspešno poslovanje a Bolgarih, Makedoncih in Bosancih, ki delajo kot zmešani za minimalca, je le kratkoročna puhlica...Pred kratkim so imeli polno zaposlene tri izmene, čez kakšen mesec bodo delali le v prvi izmeni.
Gekoo
18. 01. 2022 14.16
Je že potrjeno...v roku 2 meseca gre Revoz v eno smeno...diši po začetku konca.
jps28
14. 01. 2022 19.29
+1
Začetek konca, žal.
audirs
14. 01. 2022 13.06
+1
Če ne bo novega modela v naslednih dveh letih za izdelavo , potem bodo počasi lahko podjetje zaprli. Tako da uspešno v nove podvige!
Aijn Prenn
14. 01. 2022 14.02
+0
In zakaj ne bi bilo novega modela? Revoz je kvalitetna firma in Renault zagotovo nima interesa zapirati tovarne, ki dobro dela.