Gospodarstvo

O Muri tudi na nujni seji odbora DZ

Ljubljana/Zagreb, 13. 07. 2009 15.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
P.J. / STA
Komentarji
6

O problematiki Mure bo na nujni seji razpravljal tudi odbor državnega zbora za gospodarstvo. Na sejo so vabljeni predstavniki podjetja, lastnikov in vlade ter združenj delodajalcev. Sejo so sklicali v PS SLS.

Seja odbora za gopodarstvo
Seja odbora za gopodarstvo FOTO: POP TV

Na sejo odbora za gospodarstvo so med drugim povabljeni predstavniki uprave družbe, lastnikov, vlade, Gospodarske zbornice Slovenije, Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Trgovinske zbornice Slovenije, Združenja delodajalcev Slovenije in Združenja delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije.

Medtem so o usodi Mure v Murski Soboti danes razpravljali tudi pomurski župani in poslanci. Bili so enotni glede nujnosti rešitve podjetja, poleg tega pa so na skupni novinarski konferenci po srečanju poudarili, da Mura ni politično vprašanje, temveč gospodarsko in socialno vprašanje Pomurja. Župani in poslanci so sicer izrazili razočaranje nad ravnanjem lastnikov in nad pasivno vloge države.

Kot so poudarili, gre za strateško pomembno družbo ne le za Pomurje, temveč za celotno Slovenijo. Po njihovih besedah bo treba iskati zdrava jedra in možnosti za pridobitev dela. "Potreben je dolgoročni obstoj in prestrukturiranje v smislu ohranitve čim večjega števila zaposlenih," so se strinjali.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kitty888
18. 07. 2009 11.20
Mura je v začetku novega tisočletja dobila 10 mio eur pomoči, od katerih je morala polovico plačati nazaj državi za prispevke in ostale dajatve. Fajn država, a ne? Najprej povedo, kako so oni fajn in super, da ti dajo denar, potem pa ga nazaj pokasirajo. Saj zdaj bi se podoben scenarij zgodil. Tako, da Mura ni bila deležna tolike pomoči, kot se misli. Res je, da je absolutno preveč nepotrebnega kadra - direktorji, vodje,... Ti tudi največ stanejo. Delavka, ki dela pridno kot mravljica 8 ur za cca. 350 eur, ziher toliko ne stane. Kar se tiče Preventa... tudi to firmo so zapravili zelo sposobni managerji. Ni pa tako velika firma, da bi vso Velenje bilo odvisno od te ene firme, v Pomurju pa je. To je preko 3000 družin, je to vsaj 10.500 ljudi. Kar pa je zelo dosti za eno tako malo pokrajino. Očitno je Sloveniji v interesu, da več ne bomo imeli tekstilne in druge industrije, samo trgovine bodo!
Peter Kralj 1
14. 07. 2009 08.25
Kaj, ko bi povprašali predvsem bivše diroktorje, naza vse do g. Kuhariča, koliko subvencij je Mura že sprejela. Prav gotovo so že vedeli, da je Muro potrebno preusmeriti tudi v druge dejavnosti, in da je potrebno zmanjševanje tekstilnega dela. Ne nazadnje se ge že nekaj let pred odhodom g. Kuhariča govorilo, da bo ob njegovem odhodu odšlo tudi 2000 delavcev. Je g. Kuharič želel imeti krvavi spomenik? Je ves ta čas imel menežment v mislih idejo o privatizaciji? Je morda ta ideja tista, zaradi katere sedanje vodsvo odklanja naročila (Kanal A)?
Leandra
13. 07. 2009 20.02
Mura ni mogla preživeti ob vseh davčnih obremenitvah..in 20 direktorjih, 30 nadzornikih, in 15 tehničnih prav tako kot Slovenija ne bo ob 300 Občinah prav toliko županih in tisočih hijenah zaposlenih tam....
ju-hu-hu
13. 07. 2009 19.01
Mura,Mura,Mura,Mura star sem že čez 40 let in koliko let nazaj se spomnim,je Mura vedno visela na tanki nitki.Vsak dan se kar piše od Mure,pa ja ni edino podjetje,ki gre vragu v rit?Kaj pa Prevent?Moja žena dela tam že od vsega začetka,pa ji te dni grozi odpoved,kje so tiu poslanci in komplet zbor vseh...Tudi tu na Velenjskem koncu,smo v temi,ne samo v prekmurju,kje bodo delale naše ženske?
petdan
13. 07. 2009 18.42
1. Država mora takoj postati večinski lastnik Mure, da se bodo iznebili dosedanjih lastnikov. 2. Uniforme za slovensko vojsko in policijo naj šiva Mura 3. Postopno prestrukturiranje 4. Mere za ublažitev prestrukturiranja Vse drugo je pa metanje peska v oči pomurskega prebivalstva s strani vlade!
Buena Vita
13. 07. 2009 16.26
iz koga dela valant majmuna,ali delovcev-ali slovenije v celoti