Gospodarstvo
Oglas

Oglaševanje v času recesije

Ljubljana, 11. 04. 2009 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Oglaševanje na spletnih iskalnikih je cenovno ugodno, merljivo in kar je najpomembneje, oglasi se prikazujejo natanko tistim kupcem, ki vas iščejo.

V času recesije se vsa podjetja soočajo z racionalizacijo stroškov, zato zmanjšujejo oglaševalske proračune, obenem pa poskušajo ohraniti enak obseg prodaje svojih izdelkov in storitev, kar je težko dosegljiv cilj. Pametni vedo, da je prav recesija čas, ko se zrno loči od plev in ne razmišljajo o zmanjševanju, ampak o racionaliziranju oglaševanja. Ker klasični mediji izgubljajo svojo moč in je za večino potrošnikov prav splet primarni vir informacij, je v kriznih časih najbolj racionalno oglaševati na spletnih iskalnikih.

KUPCI IŠČEJO NA GOOGLU, KJE PA SE POJAVLJATE VI?
Spletni iskalnik Google je najbolj obiskano spletno mesto na svetu. Po podatkih statistike Google Analytics za vzorčno število spletnih mest približno 70 odstotkov obiska iz spletnih iskalnikov generira prav Google.

Strinjamo se torej lahko, da je pomembno, da vaše spletno mesto ljudje najdejo med zadetki na iskalniku. Vendar je treba vedeti, da sama uvrstitev med iskalne rezultate še ne jamči visokega obiska! Pomembno je, da se znajdete na prvi strani. 80 odstotkov obiskovalcev, ki na Googlu išče neko informacijo, iskalnik zapusti že po pregledu prve strani. Če je vaše spletno mesto uvrščeno šele na drugo stran, izgubljate torej 80 odstotkov potencialnih strank. Mislite, da si lahko privoščite tako velik izpad?

Google
Google FOTO:
REŠITEV JE OGLASNI SISTEM GOOGLE ADWORDS
Google omogoča podjetjem in posameznikom, da na iskalniku zakupijo relevantne ključne besede, po katerih potencialne stranke iščejo njihove izdelke ali storitve. Ob vpisu zakupljene besede se na prvi strani iskalnih zadetkov pokaže oglas podjetja, ki je besedo zakupilo. S sistemom Google AdWords si torej plačamo objavo na prvi strani iskalnih zadetkov in tako dosežemo vse potencialne stranke, ki naš izdelek ali storitev iščejo na iskalniku Google. Ciljate in tudi zelo natančno zadenete torej tiste ljudi, ki že imajo izoblikovano nakupno potrebo in iščejo natančno tisti izdelek ali storitev, ki ga vi prodajate. Kar je najbolje – plačujete le, ko kdo klikne na vaš oglas.

IZJEMNO OGLAŠEVANJE ZA CENO MALEGA OGLASA V TISKANIH MEDIJIH
Sistem AdWords je najbolj vroča oglaševalska storitev na svetu, a kljub temu ima zelo ugodno ceno. Na mesec boste iz povprečja stopili že za pičlih 100 evrov, za kar dobite preko 260 visoko relevantnih klikov. Primerjajte ta strošek s stroškom tiskanega oglasa v mediju z vseslovenskim dosegom in se vprašajte, ali s četrtinko v reviji ali časopisu res povišate obisk svojega spletnega mesta za 260 potencialnih kupcev.

KONTAKTIRAJTE VAŠO CILJNO SKUPINO KJER KOLI
Oglaševanje v sistemu AdWords je primerno tako za nacionalne kot tudi globalno usmerjene trženjske akcije, saj s svojimi oglasi lahko ciljate na domače kupce ali pa oglaševalsko akcijo usmerite na katero koli tujo državo (v tem primeru vam ključne besede prevedemo v tuj jezik). Tako lahko oglašujete globalno za zelo nizko ceno in brez nepotrebnih individualnih dogovorov s posameznimi mediji v posameznih državah.

RAZLIČNA PODJETJA – RAZLIČNE POTREBE
Mnoga podjetja, predvsem samostojni podjetniki, imajo zelo omejen račun za oglaševanje, spet druga, večja podjetja pa si lahko privoščijo več vložkov v trženjsko komuniciranje. Oglaševanje z zakupom ključnih besed v Googlovem sistemu AdWords je primerno prav za vse, saj naročnik sam določi višino svojega proračuna in s strani Googla ni predpisane minimalne porabe.

ZAKAJ NAJETI NAŠE STROKOVNJAKE?
Pri podjetju FM Virtual, d. o. o., imamo zaposlene profesionalce, ki so opravili vse obveznosti, ki jih podjetje Google zahteva za izvedence s področja iskalnega marketinga. Za vašo oglasno kampanjo bo skrbel vaš osebni svetovalec z licenco AdWords Qualified Individual, s katero podjetje Google potrjuje ustrezno usposobljenost za upravljanje oglasnih kampanj na najvišjem nivoju.

Google
Google FOTO:

Svetovalec bo skrbel za:
- optimizacijo vaše kampanje na splošno
- kreiranje dobrih tekstovnih oglasov
- izbor seznama relevantnih ključnih besed
- izbor primerne višine proračuna
- izbor primernih spletnih mest za mrežno oglaševanje
- najnižjo možno ceno na klik
- mesečno poročanje o uspešnosti akcije
- svetovanje in podporo med akcijo

ZAHTEVAJTE PONUDBO PO MERI
Če ste naveličani oglaševanja v klasičnih medijih in neracionalnega trošenja vašega oglaševalskega proračuna, je oglaševanje v sistemu AdWords kot nalašč za vas. V podjetju FM Virtual bomo poskrbeli, da bodo vaše akcije dosegale najožjo ciljno skupino, najnižje cene na klik in najvišji donos na investicijo (ROI).

Pišite nam na Adwords@fmvirtual.si ali pa nas pokličite vsak delovnik na 01/583 01 80 in sestavili vam bomo ponudbo po meri vaše dejavnosti. Med vsemi zainteresirani bomo aprila naključno izžrebali 30 podjetij, ki jim bomo brezplačno kreirali AdWords oglaševalsko akcijo v vrednosti 40 evrov.

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0