Gospodarstvo

Pa ostanite doma!?

Ljubljana, 08. 06. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenci radi potujejo in se pritožujejo. Največ se pritožujejo v Turčiji, Tuniziji, Bolgariji in Egiptu, ugotavlja Zveza potrošnikov.

Slovenski turisti se največ pritožujejo nad namestitvijo.
Slovenski turisti se največ pritožujejo nad namestitvijo. FOTO:

V pregledu pritožb, ki so ga na Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS) pripravili že sedmič zapored, ugotavljajo, da je država, kjer imajo Slovenci največ pritožb, Turčija. Tam naj bodo turisti posebej pozorni na namestitev. Tisti, ki so tam letovali, so se namreč pritoževali nad umazanimi sobami, posteljnino in brisačami, neprimerno hrano in pijačo, ipd. Podobne, čeprav jih je bilo manj, so bile tudi pritožbe turistov, ki so letovali v Tuniziji, Bolgariji in Egiptu, pišejo v Zvezi potrošnikov Slovenije na svojih spletnih straneh.

Za vse omenjene države velja, da imajo tam drugačen življenjski standard kot Slovenija, zato velja upoštevati, da je treba za kakovostno namestitev med hoteli, ki jih ponuja agencija, izbirati med tistimi iz najvišje kategorije (4 ali 5 zvezdic). Kategorizacija hotelov je namreč v domeni posamezne države, zato ne morete pričakovati, da bo namestitev v hotelu s tremi zvezdicami v Turčiji po kvaliteti ustrezala namestitvi v hotelu s tremi zvezdicami v Sloveniji.

Pazljivo pri izbiri agencij

Pod drobnogled pa so pri Zvezi vzeli tudi ponudbe turističnih agencij, ki se svojih programov včasih ne držijo. Kar nekaj pritožb potrošnikov je bilo na spremembe v programu potovanja in pri namestitvi. Takšne spremembe niso dovoljene, razen v izrednih okoliščinah, ki jih agencija predhodno ni mogla pričakovati oziroma se jim ni mogla izogniti. Kot ugotavljajo pri ZPS, v primerih, s katerimi so jih seznanili potrošniki, ne bi mogli govoriti, da je šlo za takšne okoliščine. Zato ocenjujejo, da so bile spremembe posledica načrtnega ravnanja agencij, ki so samovoljno spremenile plačano storitev in tako zavajale potrošnike. Potniki so na primer šele na samem letališču izvedeli, da ne bodo bivali v hotelu, ki so ga izbrali in plačali. Pri tem izstopajo tri agencije, ugotavljajo pri ZPS, dve iz Ljubljane in ena iz Murske sobote.

Zbirajte informacije o deželi, kamor potujete

Preden se odločite, kje boste preživeli dopust in katero turistično agencijo boste izbrali, je dobro zbrati čim več informacij o kraju oziroma deželi, kamor bi radi potovali, svetujejo pri Zvezi. To danes s pomočjo interneta ni težko. Ko se odločite za cilj, preglejte, kaj ponujajo različne agencije. Bodite pozorni na vsebino ponudbe – kraj bivanja, kakovost namestitve, prevoz, katere storitve so že vključene v ceno, ipd.

SORODNI ČLANKI