Gospodarstvo

Premoženja Pivovare ne smejo prodajati

Ljubljana, 29. 03. 2010 14.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pivovarna Laško ne sme prodajati Jadranske pivovarne, dokler sodišče ne odloči drugače, so sporočili iz Društva malih delničarjev – Skupaj smo močnejši.

Jadranska pivovara
Jadranska pivovara FOTO: dnevnik.hr

Trgovsko sodišče v Splitu je po zahtevi hrvaškega Združenja malih delničarjev sprejelo začasno odredbo, ki Pivovarni Laško prepoveduje odtujitve, obremenitve ali kakršno koli drugo uporabo in razpolaganje s pravicami iz lastništva celotnega imetja in delnic družbe Jadranska pivovarna, so sporočili iz Društva malih delničarjev – Skupaj smo močnejši. Vsakršno razpolaganje, ki bo v nasprotju z odločbo, ne bo pravno veljavno.

Po navedbah malih delničarjev je sodišče ugotovilo, ''da je zahteva malih delničarjev utemeljena, saj so podali vlogo kot predlagatelji zavarovanja nedenarne terjatve zoper večinskega lastnika družbe, kot nasprotnika zavarovanja. Slednji je v zadnjih sedmih letih odtujil imetje, ki je bilo prodano pod bistveno nižjimi cenami od tržnih, in s protizakonitimi dokapitalizacijami znižal vrednost delnic s 700 na 30 kun nominalne vrednosti. Večinski lastnik je malim delničarjem onemogočil vpogled v nepremičninske kupoprodajne pogodbe in jih prikrajšal pri posredovanju obvestil o poslih družbe, s čimer je kršil tudi pravico do obveščenosti. Združenje malih delničarjev je v preteklosti zoper takšno ravnanje že podalo prijavo Uradu za zatiranje korupcije in organiziranega kriminala ter hrvaški vladi.''

Po trditvah predsednika hrvaških malih delničarjev Nenada Bulovića so sprejetju začasne odredbe nasprotovali tako aktualni predstavniki uprave Pivovarne Laško, kakor tudi predstavniki sindikata zaposlenih v Jadranski pivovarni.

Začasna odredba splitskega sodišča (vir: Društvo malih delničarjev - Skupaj smo močnejši)

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

trlbabalan
29. 03. 2010 19.27
štor je že vse zasrau, nimajo več kaj prodati!
zajebant1
29. 03. 2010 19.25
PRODAT PA NARODU DAT DENAR
b77
29. 03. 2010 16.49
torej nič več proizvodnje in vsi na cesto!