Gospodarstvo

Po čem bo krušna pšenica?

Gornja Radgona, 25. 07. 2007 13.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pogajalci so predlagali naj bo odkupna cena krušne pšenice vsaj 180 evrov za tono.

Pogajalska skupina pridelovalcem, ki imajo možnosti skladiščenja pšenice, priporoča, naj s prodajo počakajo, ker cena na svetovnem trgu še vedno narašča.
Pogajalska skupina pridelovalcem, ki imajo možnosti skladiščenja pšenice, priporoča, naj s prodajo počakajo, ker cena na svetovnem trgu še vedno narašča. FOTO: Reuters


Potem, ko se je v minulem tednu žetev pšenice v glavnem zaključila, se je v Gornji Radgoni sestala pogajalska skupina pridelovalcev žita. Skupino so sestavljali predstavniki Zadružne zveze Slovenije, Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije in Sindikata kmetov Slovenije.


Odkupna cena pšenice naj ne bi vplivala na cene kruha

Pogajalska skupina je prepričana, da višje odkupne cene pšenice ne smejo vplivati na podražitev kruha in pekovskih izdelkov za potrošnika. Hkrati poziva k ureditvi cenovnih razmerij med trgovino in žitno predelovalno industrijo.

Žitnopredelovalni industriji pogajalska skupina pridelovalcev predlaga, naj se pred jesensko setvijo pšenice s pridelovalci dogovori o razmerju odkupnih cen med krmno in krušno pšenico, kot je predlagala pogajalska skupina pridelovalcev že v preteklem letu. To je eden od pogojev, da se bodo kmetje odločili za sklepanje pogodb z žitno predelovalno industrijo za pridelavo krušnih žit v Sloveniji ob letošnji jesenski setvi, so še zapisali v sporočilu.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.