Gospodarstvo

Podbevšek in Šenko nova nadzorna člana SID banke

Ljubljana, 17. 03. 2023 22.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vlada je danes na dopisni seji za člana nadzornega sveta Slovenske izvozne in razvojne banke imenovala Gorazda Podbevška in Matijo Šenka. Martino Gašperlin je imenovala za v. d. glavnega inšpektorja za naravne vire in prostor, Igorja Kotnika pa za v. d. glavnega inšpektorja za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo.

sid banka
sid banka FOTO: Bobo

Vlada se je seznanila z odstopom dveh članov nadzornega sveta Slovenske izvozne in razvojne banke, Igorja Mastena in Zlatka Vilija Hohnjeca, ter za dobo pet let za nova člana imenovala Podbevška in Šenka, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Nova člana bosta mandat nastopila po pridobitvi dovoljenja Banke Slovenije, še enega manjkajočega člana pa bo vlada imenovala po končanju preostalih postopkov, ki so še v teku, so sporočili.

Vlada je izdala tudi odločbo o imenovanju Martine Gašperlin za vršilko dolžnosti glavnega inšpektorja Inšpektorata za naravne vire in prostor na ministrstvu za naravne vire in prostor, in sicer za največ šest mesecev. Martina Gašperlin je bila do sedaj vršilka dolžnosti Inšpektorata za okolje in prostor.

Igorja Kotnika pa je vlada z 22. marcem imenovala za vršilca dolžnosti glavnega inšpektorja Inšpektorata za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo v ministrstvu za kmetijstvo, prav tako največ za šest mesecev.

Kotnik je bil od maja lani zaposlen na ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport kot podsekretar na Direktoratu za lesarstvo. Ima dolgoletne delovne izkušnje s področja gozdarstva. Dosedanji glavni inšpektorici Saši Dragar Milanovič mandat poteče 21. marca.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.