Gospodarstvo

Podražitev še ni konec

Ljubljana, 10. 12. 2007 18.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Nataša Markovič
Komentarji
47

Meso, mleko in testenine naj bi se z januarjem podražili. Slovenskega mesa pa naj bi celo zmanjkalo.


SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (47)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vlas555@mail386.com
29. 12. 2007 12.20
Meso, mleko in testenine naj bi se z januarjem podražili. Slovenskega mesa pa naj bi celo zmanjkalo. ŽALOSTNO, DA SE LEVIČARJI NABIRAJO DENAR IZ TEGA FONDA- OD REVEŽEV, NAJ GREJO TAKI ŽE NEKAM, KJER BODO SAMI, PA NE BOJO NIČ IMELI , KOMU PA BODO JEMALI, TU NA ZEMLJI JIH NE RABIMO, NAJ GREJO V PEKEL SE CVRETI>..
fmunih@email.si
14. 12. 2007 16.38
Trgovce je potrebno stisniti v kot, da vrnejo cene na februar 2007. Ljudje, v decembru bajkotirajte nakupe v trgovinah oziroma kupujte minimum-najnujnejše. V januarju bodo razprodaje in kupujte maksimalno.
fmunih@email.si
14. 12. 2007 16.26
TRGOVCI SO NAS OKRADLI, KER SO NAM BREZ EKONOMSKEGA RAZLOGA ZMANJŠALI KUPNO MOČ. V DECEMBRU KUPUJTE MINIMUM, SAMO NAJPOTREBNEJŠE. V JANUARJU SO RAZPRODAJE, TAKRAT PA SI ZA POL CENE DAJTE DUŠKA. VSE DANAŠNJE AKCIJSKE CENE SO BILE NORMALNE CENE PRED PODRAŽIVTIJO. INFLACIJA EURA JE 3.1 ODSTOTKA, INFLACIJA KOŠARICE PREHRAMBENIH DOBRIN V TRGOVINAH PA NAJMANJ 30 ODSTOTNA.
Prvo Bore
14. 12. 2007 13.56
lutzow kje si pa našel to povprečnost efektivnega dela. Aja statistika Mala laž Velika laž Statistika Vidi se, da nikoli nisi bil v proizvodnji in da ne poznaš pojem normativ. Ta tvoj normativ, ki si ga napisal, bi ga želel imeti vsak obrtnik v svoji delavnici, ker izkoriščenost časa je odvisna od delodajalca in ne od delavca. Vidi se, da nimaš pojma okoli življenja in samega dela. Zraven tega , pa te še mami futra od spredaj in odzadaj. Delavci še PREVEČ delajo za tako mizerno plačano delo.
politik70
14. 12. 2007 13.33
lutzow Malo se kakšnega dela primi da ti ne bojo same neumnosti po glavi rojile. Ti boš tukaj gor sral kdo dela in kolk dela. Poba v ogledalo se poglej.Ali kot pravi star slovenski pregovor Najprej pometi pred svojim pragom ....... Te delnice NKBM jezijo? Ti kar zmerjaj . Saj druzga od tebe ne poznamo! Sedaj boš pa še ocenjeval koliko kdo dela! Kaj pa misliš da si? Zagovornik narodnih izdajalcev ,ki so pobijali posiljevali in požigali v imenu cerkve za Hitlerja. Kostno juho si skuhaj saj si zadnjič dobil recept! Gratis! Ni ti pomoči. Pozdrav politik70
lutzow@email.si
14. 12. 2007 12.18
doki...ni važno s kom simpatiziram....znam pa poskrbeti zase...mnogi očitno ne...meni 20€ skupno več na mesec ne prinese neke razlike....
lutzow@email.si
14. 12. 2007 12.15
dokler je povprečna efektiva v sloveniji 4,85 ure na 8 ur se nihče nima kej pritoževat....za delave obstajajo pravice kajne...pa tudi dolžnosti te ga pa noben ne izpostavi..poglejte samo vase, vi ki pišete tkaj, namesto da bi delali...plače so pač take kakršna je efektiva.... imamo ziljon uradov za varstvo kakršnihkoli pravic, pa niti enega za nadzor dolžnosti....ko boste delavci delali efektivno 7,5 ure na dan potem imate pravico uveljavljati svoje pravice, prej pa...nihče vam denarja ne bo dal, kot si predstavljajo nekateri, denar je treba ZASLUŽIT
doki007@email.si
14. 12. 2007 11.43
ha ha ,...ta lutzow je janšev simpatizer ,...on ima denarja kot blata ,...zato sploh ne začuti podražitev ,.....!
neznosje@email.si
14. 12. 2007 11.34
kosir_maks: Saj pri nas so se tudi plače zvišale in povpraševanje po zlatu narašča v višave in oh-in-sploh. Jaz sem te vprašal nekaj drugega........................ Povprečni Kitajec, kar predstavlja veliko večino prebivalstva - in vemo kakšni odstotki in število prebivalcev se tu notri skriva - se s tvojim mnenjem pač ne bo ravno strinjal. Prav tako se ne bom jaz, ker mi neka bedna globalna makroekonomska statistika že dolgo ne pomeni prav nič. Kitajska se gospodarsko okrepi ravno zaradi poceni delovna sile aka slabih plač in neobstoječih delovskih pavic. In tako bo še kar nekaj časa, saj gre za dolgoročno usmerjeno kulturo, imajo pać nek "boljši jutri" dolgoročni plan, ki pa še zdaleč ni končan, katerega vpliv se pri nas še ne čuti v takšnem obsegu kot hoče zdaj ne-vem-spet-kdo prikazati. Ma, bistvo: kriviti Kitajce za te podražitve, ki prihajajo med nas, je milo rečeno - ne absurdno - ampak bizarno, vpliv Kitajske se bo čutil čez nekaj dekad, zelo mogoče, a kriviti Kitajce za te podražitve, ki prihajajo, je pesek v oči. Sicer pa, Kitajci nas bi lahko popapali že zdavnaj, a nas niso in nas nikoli ne bodo, njihov problem, so preveč ekstremno centralistično usmerjeni, tudi ekonomsko.
Prvo Bore
14. 12. 2007 11.32
Zakaj potem sploh potrebujemo vlado, če pa nimajo nobenih pristojnosti ?? Tako oni pravijo, mi pa vemo, kam pes taco moli.
killi-123@hotmail.com
14. 12. 2007 08.32
Lutzow, najlažje se je narediti neveden,mar ne. Hrana se ni podražila? Meso ,mleko,kruh tudi ne? Mi lahko poveš,v kateri državi živiš? Pri nas v Sloveniji je bilo nedeljsko kosilo v gostilni še nedolgo nazaj 4.50-5 eu. Pred parimi dnevi je to isto kosilo(brez pijače,samo hrana) 7.50. Kako pa pri vas?
carpe.diem@masicom.net
14. 12. 2007 08.13
Vsi, ki realno, torej objektivno (nismo ne na levi, ne na desni strani) gledamo na celotno situacijo v Sloveniji kar se podražitev in nizkih plač ter vsega ostalega tiče, se ne moremo slepiti in trditi, kako lepo je živeti s 700,00 € na mesec. Jaz sam odplačujem dva kredita in verjemite mi, da ni lahko priti čez mesec. Moraš prijeti še za marsikatero delo v popoldanskem času, ali pa delati nadure, če so te sploh še odobrene, saj jih marsikje že počasi ukinjajo, a hkrati se plače prav nič ne zvišajo. V Sloveniji, da bi človek kolikor toliko mirno preživel mesec, bi moral imeti vsaj 1.000,00 € plače ob predpostavki, če imaš še kredit in ga odplačuješ, kaj šele, če imaš otroke. Kje pa so še položnice in vse ostalo? Nekateri dobro veste, kakšne so anuitete recimo za stanovanjske kredite. Nekoč je nekaj pomenilo že, če si imel jurja v žepu. Si imel kar dober občutek. Danes 20,00 € v žepu ne pomeni prav nič. Nekaterim, ki tukaj nakladajo, kako imajo desni ali levi prav, prav gotovo ne gre prav težko, saj se opredeljujejo le na podlagi lastne politične pripadnosti, ne pa na podlagi tega, kaj bi kdo lahko naredil za našo državo in državljane ter predvsem za socialno varnost državljanov, da bi tistim, ki imajo manj, šlo na bolje. Vse v stilu „samo, da „njihovi“ zmagajo. Ne, takšno razmišljanje je zelo napačno. Dajmo realno oceniti delo sedanje vlade in prejšnjih vlad, ne pa na podlagi tega, če ste komunisti, ateisti ali, če hodite v cerkev. Dajmo biti malo bolj realni. Bi bilo prav dobrodošlo. Sam pa tudi menim, da tudi s spremembo oblasti se nam ne bosta cedila med in mleko. Vsi politiki od A do Ž gledajo le na lastne koristi in ne na koristi državljanov. Kdaj boste to nekateri dojeli???
lutzow@email.si
14. 12. 2007 07.46
se je mar hrana podražla? nisem opazil....vem da se je bencin, ampak kosilo v restavraciji je ostala ista cena....malica v podjetju tudi....kruh se je celo pocenil, 25 centov za francosko bageto pa res ni nek strošek...hja, če pa nimate, boste pa kkšn avto prodali, pa ADSL izključli, ali pa ratali bolj sposobni da boste lažje preživeli...če pa ne zmorete, je pa krivda izključno vaša...ej..pozabite na socializem, živimo v kapitalizmu in to najbolj krutem....že darwin je pogruntal, da imajo sposobnejši več možnosti za preživetje..evolucija pač....
hinko.murovec@siol.net
12. 12. 2007 15.16
Manja Kranjc,12.12.2007 / 10:06, Ja Manjica lepo bi bilo, ko bi bili ljudje tako nori in bi temu geniju od Janše hodili podarjat svoje znanje. Verjamem, da bi mu še kako prav prišlo malo zdrave pameti, je porabil kar je podedoval in tujega perja ni več . Sedaj je ubogi maščevalnež ostal kot oskubljen petelin , tujega ni več , svojega pa v inteligenčnem smislu nikoli ni imel več kot je bilo potrebno za delanje zdrah. Njegove " strokovne " ekipe so se izkazale za učinkovite samo na področju pehanja države v krizo preživetja delavcev, krizo mladih izobraženih brez dela itd. Veš Manja nikar mi ne začni, da lahko vsaka izobražena dobi delo, niso vse tvoje sorte, nekatere imajo tudi želodce in raje delajo v normalnem položaju in s svojo glavo. Lp
hinko.murovec@siol.net
12. 12. 2007 15.05
Vizjak je kljub domačemu cvičku nekam bledičen, Janša išče rdeče zarotnike in preganja krizo zapoznele pubertete ob Urški, Kukovičeva bo skupaj z Fakinom zaključila zadevo in opravila pogrebno slovesnost za naše zdravstvo, Bajuk še vedno ne vidi nobene težave, no jaz bi jo tudi teško opazil , če bi imel 6 tisočakov + bnitete. Skratka SLOVENCI, ŽELIM VAM SREČNO V LETU 2008 , upam, da Vam drugo leto Božiček prinese vlado, ki ne bo sestavljena iz pacijentov odpuščenih iz Polja. LP
doki007@email.si
12. 12. 2007 14.36
še dražje bo ,....vlada pa nič ,.....vizjak je popolnoma nemočen ne ve kaj bi ,.....!!! kadar ma intervjuje samo neki trokira ne ve kaj bi povedal ,....!!!! ---regulatorji očitno ne morejo nič ,...vlada pa tut ne ,.... raja nej pa crkne od podražitev ,........
tinamiska
12. 12. 2007 13.31
specman: kaj ko bi se prvo pozanimal o čemer govoriš. Enako kot v ostalih trgovinah so šle cene tud v Lidlu in Hoferju gor (in to za enak delež kot v ostalih trgovinah). Sm tm vsaj 1x na teden popisovala cene (zadnej pol leta), tako da vem o čem govorim (za razliko od nekaterih).
carpe.diem@masicom.net
12. 12. 2007 13.18
Mene pa zanima predvsem to, zakaj naša država pobira davke na dohodek iz tujine npr. na vdovsko pokojnino?! A niso že naše plače dovolj obdavčene?! Bojim se, da bo v tej državi potrebna revolucija. Prej se ne bo nehalo bogatenje že tako bogatih in stopnjevanje revščine že tako revnih. Nekaj bo v tej državi treba ukreniti. Na žalost pa ne vem, če je rešitev ravno v menjavi oblasti. Gospod Bajuk bi pa moral odstopiti.
bonsai9@email.si
12. 12. 2007 13.01
A kako se znebit inflacije? Enostavno. Celotni vladi in koaliciji pobrat nakraden denar in jim dat po 300€ na mesec. Pa naj plača potem stanovanje 400€, položnice za 400€ in še kaj naj prišpara. In kdor ne prišpara vsaj še 100€ na koncu meseca, sledi GILJOTINA. To je edina rešitev, kako brzdat inflacijo. Kajne manjakranjec, kako smo pametni?! Ti mi moj predlog sedaj objasni, če maš več kot 50 IQ!
manjakranjc@hotmail.com
12. 12. 2007 10.06
Ah ljudje ljudje, vsi na velikoo govorite kako vas JJ nateguje, takoj za izrčeno mislijo pa v nakupovalni center. . . želja vsakega trgovca je večji profit in dokler bo dobival odziv, da je še poceni bodo cene rasle in rasle, nestrpnost do nič krivega JJ pa bodo naraščale. Pomebno je znati presoditi, kdo dejansko je odgovoren in kdo ima vpliv na cene. Od večine tu pa berem tako amaterske trditve, da se sprašujem, je to možno da izreče polno-letna oseba oz. oseba v delovnem razmerju. Osebno apeliram na posameznike, ki vedo kako čez noč zbiti inflacijo, da se opogumijo in ponudijo vladi. Dobil bo odlikovanje z lepim honorarjem aja pa še v vseh pisanih medijih bo. Verjetno pa tega kandidata ne bo iz levica, saj tam inteligenca nikoli ni bila na obisku..mogoče se pa motim :)