Gospodarstvo

Poplačilo terjatev

Ljubljana, 04. 08. 2006 14.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska odškodninska družba je s Steklarno Rogaška podpisala sporazum o poplačilu terjatev.

Skladno z dogovorom bo Steklarna Rogaška SOD plačala 175 milijonov tolarjev, preostanek terjatve v višini 528,5 milijona tolarjev pa bo SOD konvertiral v lastniški delež Steklarne Rogaška. Ta naj bi znašal 20 odstotkov.

Celotna terjatev SOD je pred prisilno poravnavo znašala nekaj več kot 2,2 milijarde tolarjev, po prisilni poravnavi pa 691,9 milijona tolarjev
Celotna terjatev SOD je pred prisilno poravnavo znašala nekaj več kot 2,2 milijarde tolarjev, po prisilni poravnavi pa 691,9 milijona tolarjev FOTO: POP TV

Z uresničitvijo tega dogovora bodo poravnane vse obveznosti Steklarne Rogaška do SOD. Glede ureditve medsebojnih razmerij s Steklarno Rogaška in s tem povezanega vprašanja državne pomoči je bilo predhodno pridobljeno tudi izvedensko pravno mnenje Inštituta za gospodarsko pravo, ki potrjuje, da so predlagane rešitve v skladu z določbami prava EU o državni pomoči, pojasnjuje SOD v sporočilu.

SOD je na podlagi pogodbe o odstopu terjatev od države prevzel terjatve do Steklarne Rogaška v novembru 2005. Namen prenosa terjatev je bil zagotovitev sredstev SOD za plačilo odškodnine žrtvam vojnega in povojnega nasilja za negmotno škodo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.