Gospodarstvo

Predsednik uprave Telekoma naj bi postal Matjaž Merkan

Ljubljana, 14. 08. 2019 19.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Katarina Matejčič
Komentarji
5

Prihajajo kadrovske spremembe v Telekomu, enem največjih podjetij v državni lasti, ki je od spomladanskega odhoda predsednika uprave Rudija Skobeta brez pravega šefa. To naj bi se spremenilo še pred imenovanjem dveh novih nadzornikov na skupščini konec meseca. Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah, bo mesto predsednika uprave Telekoma zasedel Matjaž Merkan.

Matjaž Merkan je nekdanji predsednik uprave družbe SwatyComet, ki se je po prevzemu Američanov preimenoval v Weiler Abrasives. Podjetje je vodil šest let, v tem času, natančneje je leta 2015, pa je dobil tudi priznanje menedžer leta.

Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah, bo mesto predsednika uprave Telekoma zasedel Matjaž Merkan.
Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah, bo mesto predsednika uprave Telekoma zasedel Matjaž Merkan. FOTO: POP TV

50-letnega Merkana, sicer inženirja fizike in magistra ekonomije, je vlada ravno prejšnji mesec imenovala tudi v svet UKC Ljubljana, kar pomeni, da nekaj politične podpore zagotovo ima. Kako močna je, bo dokončno znano še ta mesec, saj naj bi ga ustoličil še stari nadzorni svet Telekoma.

50-letnega Merkana, sicer inženirja fizike in magistra ekonomije, je vlada ravno prejšnji mesec imenovala tudi v svet UKC Ljubljana.
50-letnega Merkana, sicer inženirja fizike in magistra ekonomije, je vlada ravno prejšnji mesec imenovala tudi v svet UKC Ljubljana. FOTO: POP TV

In to kljub temu, da bosta dva nova nadzornika imenovana že na skupščini 30. avgusta. A ker, vsaj javno, še ni znano, kdo bosta - Igor Rozman in predvsem Andrej Vizjak zaradi zgražanja poslovne javnosti in dela politike na koncu očitno ne bosta dobila podpore, bodo trenutni nadzorniki za vsak slučaj menda raje pohiteli.

 

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jodr
20. 08. 2019 16.20
+3
Na Telekomu tako hitro menjajo direktorje, da bom kmalu že jaz na vrsti.
Brabus
19. 08. 2019 16.13
Ja, pa pogodbo, 25000€ na mesec,dobiček pobere on, zgubo krijemo ovce, ko ga bodo nagnal , pa 250000€ odpravnine.
KavčStrokovnjak
15. 08. 2019 07.35
+1
Kakšni nateguni! Izigravajo protimonopolni zakon. Prodajajo zastarelo tehnologijo drago. In tega še nikjer nisem videl; kupiš opremo in potem moraš zanjo plačevat mesečno najemnino. To je tako, kot bi z gotovino kupil nov avto in potem plačeval mesečno najemnino. Seveda vse "legalno". Butnskala
Rafael Kramar
16. 08. 2019 10.30
+2
Vsaka reč bo, če jo zvijaš in mečkaš dovolj dolgo, na koncu izpadla trapasto. To je to, kar ti počneš v svojem postu...
Ustreljengolob
26. 08. 2019 16.15
+1
Saj ti ni treba plačevati najemnino...kupiš modem in ostalo., in si ga menjuješ, ko ti crkne. Recimo mesečno..60-100 evrov.