Gospodarstvo

Proizvodnja Fiskerjevega e-avtomobila neuradno v Gradcu in Hočah

Gradec, 16. 10. 2020 15.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Kaya Kamenarič
Komentarji
8

Magna International je kot del strateške usmeritve za podporo tradicionalnim proizvajalcem avtomobilov z ameriško družbo Fisker podpisala dogovor za proizvodnjo njihovega električnega avtomobila Ocean. Fisker je začetek proizvodnje napovedal za konec leta 2022, po neuradnih informacijah pa naj bi 50.000 vozil letno začeli proizvajati v Gradcu in Hočah.

Kanadsko-avstrijska avtomobilska multinacionalka Magna International bo električni avtomobil Ocean sprva proizvajala izključno v Evropi.
Kanadsko-avstrijska avtomobilska multinacionalka Magna International bo električni avtomobil Ocean sprva proizvajala izključno v Evropi. FOTO: Bobo

"Veseli smo, da lahko s Fiskerjem sodelujemo pri tako izjemnem trajnostnem avtomobilu in da vidimo, kakšne dodatne priložnosti lahko to sodelovanje prinese," je v izjavi za javnost zapisal predsednik Magne Swamy Kotagiri in dodal, da gre za odličen primer strategije, s katero bodo svoj močan portfelj izkoristili za prilagajanje prihodnjim potrebam po mobilnosti in dokazali svoje inženirske in proizvodne zmogljivosti.

"To je za nas edinstven konkurenčni položaj, zlasti pri sodelovanju z novimi ponudniki mobilnosti in proizvajalci originalne opreme, ki želijo razširiti svojo elektrificirano ponudbo," še pravi Kotagiri.

Omenjeno vozilo bo Magna sprva proizvajala izključno v Evropi. "Magna ima v svoji branži edinstven položaj," pravi predsednik avstrijske Magne Steyr Frank Klein. Razlaga, da gre za kombinacijo razvoja lastnih vodilnih inovativnih tehnoloških rešitev in močnih proizvodnih zmožnosti, s katerimi je družba proizvedla že več kot 3,7 milijona vozil in 30 različnih modelov.

"Dokazane zmogljivosti Magne, zlasti na področju električnih vozil, ustvarjajo močno podlago za podporo Fiskerju z vrhunskim inženiringom in proizvodnjo športnega terenca Fisker Ocean," je še dodal.

Gradec postaja prestolnica e-mobilnosti

 Nemški časnik Kleine Zeitung medtem poroča, da postaja Gradec prestolnica e-mobilnosti,. V Gradcu in Hočah naj bi po neuradnih informacijah začeli proizvajati 50.000 avtomobilov letno.

Pasica koronavirus oktober
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vlahov
19. 10. 2020 10.51
To je novica leta za korono . Veljaki ,dajte se naučiti , da treba takoj razmišljati o še enem avtu v Slo. ali kaki ideji , ki bo ekološka ter bo obilica služb . Ne pa , da tonemo v Revščino , ki je trenutno 40% , torej vsak bi moral imeti danes minimalno 850 e in po drugem izračunu - realnem - vsak rabi 1500e na mesec , da bi normalno živel . To velja za čisto vsakega državljana . članska družina rabi 6000e proračuna . v jUGOSLAVIJI JE BILA 3 % REVŠČINA V RS leta 1989 . To zaradi komunizma , ker je bilo delo dolžnost ! V kapitalizmu je pa delo pravica in ne več obveza . Ta , ki dela in tekmuje ima lahko plačo 10000e ampak ta na socialni mora imeti 850 do 1500e . Vsak normalen bo raje delal kar ga veseli . Vedno bo par % naroda , ki so psihični invalidi , nekakšni umetniki , čudaki , klošarji , propalice , ki ne bojo niti do socialnega urada prišli . Pa še to , da je taka socialna niti za en teden ni , za heroin ali kokain ....
EEgon
16. 10. 2020 17.22
Me pa veseli, da bomo za ta ''ekološki'' avto, delali najbolj ''ekološko delo''. Sam , da se je Cmerar lahko trkal po prsih, Počivavšek pa enako.
EEgon
16. 10. 2020 17.17
Fisker se je prepozno zbudil iz mrtvega (stečaj) stanja. Fisker je predstavi podoben avto (sicer hibrid) kot Tesla S (bil je prvi dizajner Tesle), še preden je Tesla sploh imel prototip. Tole je umetno siljenje nove znamke na trg, ki bo počasi zasičen. Vse velike znamke že imajo v ponudbi e-avtomobile z utečeno kvaliteto. Velik (+) Tesle je ker je avto.proizvajalec, ki izdeluje izključno el.avtomobile in ne vse počez B-D-H-E, to je njegova marketinška prednost in ima neko težo, saj ni edem med mnogimi.
kakafonijaprava
16. 10. 2020 16.22
+1
še ena megla za slovenclje
EEgon
16. 10. 2020 17.20
-1
slovenceljni si ne morejo privoščiti e.avta. Smo najbolj egalitarna družba v EU in med vodilnimi v svetu. Razlika med plačo FRS (fizička radna snaga) in med inž. ali eco. je cca.300 € ? Kje v svetu tazen S.koreje je še kaj takega. Še na Kitajskem inž. zasluži 3x več kot FRS?
bikoborec69
16. 10. 2020 12.34
Končno nekaj dobrega. Samo da ni spet kak nov trgovski center, ki poneumlja in predvsem prazni že tako prazne žepe narodu.
Jebo_slav
16. 10. 2020 12.28
+1
Vsaj nekaj spodbudnega v teh težkih časih..
bikoborec69
16. 10. 2020 12.27