8°C

Proizvodnja Fiskerjevega e-avtomobila neuradno v Gradcu in Hočah

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
Kaya Kamenarič /
KOMENTARJI
7
Magna International je kot del strateške usmeritve za podporo tradicionalnim proizvajalcem avtomobilov z ameriško družbo Fisker podpisala dogovor za proizvodnjo njihovega električnega avtomobila Ocean. Fisker je začetek proizvodnje napovedal za konec leta 2022, po neuradnih informacijah pa naj bi 50.000 vozil letno začeli proizvajati v Gradcu in Hočah.

Kanadsko-avstrijska avtomobilska multinacionalka Magna International bo električni avtomobil Ocean sprva proizvajala izključno v Evropi.
Kanadsko-avstrijska avtomobilska multinacionalka Magna International bo električni avtomobil Ocean sprva proizvajala izključno v Evropi.FOTO: Bobo

"Veseli smo, da lahko s Fiskerjem sodelujemo pri tako izjemnem trajnostnem avtomobilu in da vidimo, kakšne dodatne priložnosti lahko to sodelovanje prinese," je v izjavi za javnost zapisal predsednik Magne Swamy Kotagiri in dodal, da gre za odličen primer strategije, s katero bodo svoj močan portfelj izkoristili za prilagajanje prihodnjim potrebam po mobilnosti in dokazali svoje inženirske in proizvodne zmogljivosti.

"To je za nas edinstven konkurenčni položaj, zlasti pri sodelovanju z novimi ponudniki mobilnosti in proizvajalci originalne opreme, ki želijo razširiti svojo elektrificirano ponudbo," še pravi Kotagiri.

Omenjeno vozilo bo Magna sprva proizvajala izključno v Evropi. "Magna ima v svoji branži edinstven položaj," pravi predsednik avstrijske Magne Steyr Frank Klein. Razlaga, da gre za kombinacijo razvoja lastnih vodilnih inovativnih tehnoloških rešitev in močnih proizvodnih zmožnosti, s katerimi je družba proizvedla že več kot 3,7 milijona vozil in 30 različnih modelov.

"Dokazane zmogljivosti Magne, zlasti na področju električnih vozil, ustvarjajo močno podlago za podporo Fiskerju z vrhunskim inženiringom in proizvodnjo športnega terenca Fisker Ocean," je še dodal.

Gradec postaja prestolnica e-mobilnosti

 Nemški časnik Kleine Zeitungmedtem poroča, da postaja Gradec prestolnica e-mobilnosti,. V Gradcu in Hočah naj bi po neuradnih informacijah začeli proizvajati 50.000 avtomobilov letno.

Pasica koronavirus oktober