Gospodarstvo

Prvi nadzornik Telekoma je postal Tomaž Berginc

Ljubljana, 04. 05. 2009 16.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nov nadzorni svet Telekoma se je sestal na ustanovni seji, za predsednika so izvolili Tomaža Berginca, sicer nekdanjega direktorja Siola, za podpredsednika pa Tomaža Kalina in Milana Richterja.

Telekom Slovenije
Telekom Slovenije FOTO: Dare Čekeliš

Nadzorni svet Telekoma je na današnji konstitutivni seji za predsednika izvolil Tomaža Berginca, za podpredsednika iz vrst kapitala Tomaža Kalina, podpredsednik iz vrst zaposlenih pa je postal Milan Richter.

Kot so sporočili s Telekoma, se je nadzorni svet seznanil tudi z upravo, ki jo vodi Bojan Dremelj. Člani nadzornega sveta bodo v svojem kratkoročnem načrtu dela najprej osredotočeni na seznanitev z globalnimi trendi v telekomunikacijah, v luči teh dejstev pa pričakujejo predstavitev uprave glede nadaljnjih razvojnih korakov Skupine Telekom Slovenija. Še v mesecu maju se bodo seznanili tudi s pregledom poslovanja skupine za prvo tromesečje 2009.

V nadzornem svetu je šest predstavnikov kapitala – Jaroslav Berce, Tomaž Berginc, Marko Hočevar, Ciril Kafol, Tomaž Kalin, Zvonko Kremljak ter trije predstavniki zaposlenih: Martin Gorišek, Milan Richter in Branko Sparavec.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

manco-capac
04. 05. 2009 19.26
Zakaj pa g.Koletnik ni bil več dober?
odbogaposlan
04. 05. 2009 19.04
In 5000 EUR mesesčno gre na Tekoči račun: .....
Xspot
04. 05. 2009 17.29
Telekom, še ena srečna družina. En primer iz prakse. Nekdo si je želel telefon,fax in internet, da bi ujel korak s časom. Kljub revšini je pošteno plačal priključek, Takrat dobrih 100.000 SIT. Klical je podjetje, kjer so mu dolgovali plačilo za 2 leti in pol trdega dela. Oče podjetnika, star komunist, je klical Krčmarja Na Telekom Celje. Človeku so ob 22.00 zvečer izklopili telefon, zaračunali najprej eno kazen 30.000 SIT, kar je plačal, se pritožil in ni dobil odgovora. Potem so mu zaračunali še eno tako kazen, spet se je pritožil, trudil se je plačati, pa so mu zaračunali še tretjo kazen. Ker tega ni več zmogel in se ni imel kam pritožiti, so mu vzeli še priključek. Danes naj bi jim dolgoval blizu pol milijona SIT (kazni in obresti), najhuje pa je to, da že deset let ne more do telefonskega priključka. Sodišče se dela norce, za odvetnika nima denarja, o Telekomu pa skoraj nima smisla izgubljati besed, ker ne vem, kje naj začnem kritizirati.
proofreader
04. 05. 2009 17.12
Nadzorniki naj preverijo, kako pri Telekomu Slovenije napreduje načrt vključitve 50.000 optičnih priključkov do konca leta 2007.
kapitalist
04. 05. 2009 16.59
saj taki se presedajo sem ter tja - plačujemo jih pa uporabniki ki nam mastno zaračunajo res ne vem koliko moraš biti sposoben da vodiš eno tako podjetje ki ima monopol v državi ????????????????????? katerega bi lahko vodil vsak povprečnež