Gospodarstvo

Razrešitev v Vzajemni

Ljubljana, 08. 05. 2009 16.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nadzorniki Vzajemne so razrešili člana uprave Pustatičnika. Nesoglasja med predsednikom uprave Averjem in Pustatičnikom so se vlekla že nekaj mesecev.

Vzajemna
Vzajemna FOTO: Kanal A

Nadzorni svet Vzajemne je na četrtkovi seji, ki se je zavlekla pozno v noč, razrešil člana uprave zavarovalnice Petra Pustatičnika. V upravo družbe so nadzorniki imenovali Davorja Hvalo in Matjaža Petriča, in sicer z odložnim pogojem pridobitve licence, so pozno popoldne sporočili iz Vzajemne.

Nadzorniki Vzajemne so se odločili dnevni red seje razširiti s točko obravnave nesoglasij med predsednikom uprave in članom uprave, o čemer so razpravljali več ur. Za razrešitev Pustatičnika so se, kot navajajo v Vzajemni, odločili iz utemeljenega razloga, podrobnosti pa ne navajajo.

Nesoglasja med predsednikom uprave Boštjanom Averjem in Pustatičnikom so se po pisanju spletnih Financ vlekla že nekaj mesecev, vrelišče pa so dosegla na zadnji skupščini, ko je Pustatičnik skušal doseči Averjevo zamenjavo.

Nadzorni svet se je seznanil tudi s poslovanjem Vzajemne, uskladil besedilo statuta zavarovalnice z na skupščini sprejetimi spremembami in sprejel predlog uprave o znižanju plač upravi.

Vzajemna je v letošnjem januarju poslovala z izgubo, kar je posledica dviga cen zdravstvenih storitev v drugi polovici leta 2008. Izguba je bila manjša od načrtovane, med drugim zaradi nižjih obratovalnih stroškov, v februarju pa je Vzajemna izkazala pozitiven poslovni izid.

Zaradi trenutnih gospodarskih razmer v Sloveniji in svetu ter glede na napovedi znižanja gospodarske rasti slovenskega gospodarstva je uprava nadzornemu svetu predlagala znižanje plač upravi za pet odstotkov. Kot navajajo v zavarovalnici, želi s tem uprava dati zgled za nižanje stroškov, saj bo Vzajemna poleg dosedanjega racionalnega poslovanja v prihodnje skrbela za dodatno zniževanje stroškov na vseh področjih. Nadzorni svet je s predlogom soglašal.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

angiie
08. 05. 2009 20.22
Pustotičnika sta oba brata dotalna nesposobneža in idijota.Strokovnjaka za iizživljanje nad delavci.
manco-capac
08. 05. 2009 19.57
Škoda, da Marku Jakliču ni uspela privatizacija.
selector
08. 05. 2009 19.42
aver ma pa vilo vredno miljon evrov nekje na obali.. tale odpuščen član uprave pa je opozoril cajtnge na njo. zato se mu je aver maščeval in ga ruknil...
vasija
08. 05. 2009 18.09
jaz zate, ti zase in mi vsi skupaj za državo!
dr.psiho
08. 05. 2009 17.30
Tudi tukaj se dogajajo kraje ...jaz tebi ,ti meni...konec je poštenosti v zavarovalnicah...