Gospodarstvo

Rebalansu proračuna podporo odrekli le v SDS in NSi

Ljubljana, 05. 03. 2019 11.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

DZ je po celodnevni razpravi končal obravnavo predloga rebalansa državnega proračuna, s katerim se odhodki prvič zvišujejo prek deset milijard evrov, še nekaj višji pa bodo prihodki. Dokument po zagotovilih vlade naslavlja dobrobit državljanov in razvoj ter hkrati zagotavlja stabilnost javnih financ. Glasovanje bo v sredo.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Podpora rebalansu proračuna
    03:29
    Iz 24UR: Podpora rebalansu proračuna
  • Iz SVETA: V koaliciji zavrelo glede rebalansa proračuna
    03:07
    Iz SVETA: V koaliciji zavrelo glede rebalansa proračuna

Predsednik vlade Marjan Šarec in finančni minister Andrej Bertoncelj sta predlog rebalansa predstavila poslancem zjutraj. DZ bo o podpori rebalansu glasoval v sredo, ko se bo seznanil še s predlogom novele zakona o izvrševanju proračuna.

Rebalans je po besedah predsednika vlade Marjana Šarca vmesna pot med zgolj in samo socialno državo ter zategovanjem pasu in varčevanjem do maksimalne možne mere.

"Izbrali smo vmesno pot - tako, ki bo javnofinančno vzdržna ne glede na morebitne ovire," je pred poslanci dejal Šarec. "Pred vami je rebalans proračuna, delno ukrojen po vnaprej vzetih merah," je dejal Šarec.

Marjan Šarec pravi, da so izbrali vmesno pot
Marjan Šarec pravi, da so izbrali vmesno pot FOTO:

Javne finance so obremenjene s posledicami minulih odločitev in obveznosti, zato so popravki veljavnega proračuna nujni, je pojasnil odločitev vlade za pripravo rebalansa. Spomnil je na dogovor o zvišanju plač javnih uslužbencev iz lanskega decembra, ki je bilo po letih odrekanja upravičeno, a Šarec zdaj pričakuje razumevanje, da nova zvišanja niso mogoča. "Pričakujem pa tudi delo in prizadevnost," je dodal.

Bonbončki prav tako niso bile višje povprečnine za občine, spomnil je še na zvišanje denarnih socialnih pomoči ter letni dodatek za upokojence. "Lahko nam očitate marsikaj, brezčutnosti pač ne," je dejal.

Rebalans po Šarčevih besedah zagotavlja ustrezno razmerje med zagotavljanem stabilnosti javnih financ, skrbjo za državljane ter širšim razvojem države. Prihodki se bodo v primerjavi z veljavnim proračunom povečali za 6,2 odstotka na 10,35 milijarde evrov, odhodki pa za 4,8 odstotka na 10,16 milijarde evrov. Ob tem je opozoril, da tudi letos pričakujemo presežek, in sicer v višini 193,6 milijona evrov presežka.

Z rebalansom bodo skoraj vsa ministrstva dobila več denarja, prav tako se bo finančno okrepilo veliko področij. Med njimi je Šarec izpostavil povečanje denarja za investicije, varnost, znanost, izobraževanje in šport, socialno varnost ... "Ne zatiskam si oči, da bi različni akterji želeli več denarja - zase seveda," je dejal in dodal, da čaka na dan, ko bomo kot družba naredili premik k zavesti, da so na vsakem posamezniku tudi odgovornosti, ne le pravice.

Ugotovil je, da imamo dva različna pogleda na izvajanje fiskalne politike. "Nekateri bi imeli zgolj in samo socialno državo in še več sociale, pa čeprav Slovenija za transferje namenja veliko. Na drugi strani so tisti, ki bi pas zategovali in varčevali do maksimalne možne mere. Mi smo izbrali vmesno, kompromisno pot. Tako pot, ki bo javnofinančno vzdržna ne glede na morebitne ovire," je dejal.

S predlogom rebalansa državnega proračuna se odhodki prvič zvišujejo prek deset milijard evrov, še bolj pa rastejo prihodki.
S predlogom rebalansa državnega proračuna se odhodki prvič zvišujejo prek deset milijard evrov, še bolj pa rastejo prihodki. FOTO: POP TV

Na opozorila fiskalnega sveta, da so izdatki načrtovani kar za 270 milijonov evrov previsoko, je odgovoril z ugotovitvijo, da prihaja do tekmovanja, kdo bo izrekel bolj črnogledo napoved.

’Rebalans je stabilen in razvojno naravnan’

Vlada je predlog rebalansa pripravila z mislijo na strukturne reforme, ki nas čakajo, je dejal finančni minister Andrej Bertoncelj, in dodal, da bo te sprejemala na način, da bo spodbujala gospodarsko aktivnost ter dvig produktivnosti.

Rebalans nagovarja vse generacije, pravi Bertoncelj.
Rebalans nagovarja vse generacije, pravi Bertoncelj. FOTO: Damjan Žibert

Vlada je pri pripravi rebalansa po Bertoncljevih besedah sledila trem ključnim usmeritvam, to so doseganje nominalnega presežka v javnih financah, zniževanje javnega dolga in zagotavljanje srednjeročne uravnoteženost javnih financ. "Rebalans je stabilen in razvojno naravnan. Nagovarja vse generacije, ter je prijazen za državljanke in državljane," je dejal.

Spomnil je na trenutno ugodnejše gospodarske in javnofinančne trende, krepitev zaposlovanja in boljše rezultate podjetij, čemur sledi tudi izboljšanje stanja javnih financ. Z rebalansom se načrtuje hitrejšo rast prihodkov od rasti odhodkov in predvideva presežek v višini 0,4 odstotka bruto domačega proizvoda. Med drugim se zagotavlja več sredstev za prednostne naloge, kot so zdravje, znanost, infrastruktura, kultura in črpanje evropskih sredstev, je naštel.

Zavrnil je očitke o ekspanzivni naravnanosti javnih financ. Javni dolg se znižuje v skladu s pravili EU, Slovenija je dosegla tudi napredek pri uresničevanju posebnih priporočil, povezanih s strukturnimi reformami, je dejal. "In naša gospodarska rast je dvakrat višja od povprečja evrskih držav," je dodal. Sicer pa se načrtovani odhodki zvišujejo tudi zaradi črpanja EU sredstev.

Napovedal je, da bo vlada srednjeročne cilje ustrezno naslovila s spomladanskimi dokumenti, ki jih mora pripraviti za Evropsko komisijo. Če bi jih želela že zdaj, bi bila namreč potrebna strukturno zahtevna in hitra javnofinančna konsolidacija, kar bi lahko imelo negativne posledice za nadaljnjo rast in blaginjo prebivalstva.

V koalicijskih strankah napovedali podporo

Da bodo proračunske dokumente potrdili, so napovedali v vseh koalicijskih strankah, katerih poslanci so v razpravi izpostavljali predvsem konec varčevanja in razvojno naravnanost rebalansa. Prav tako bodo rebalans podprli v sprva zadržani Levici in SNS. V slednji bi sicer po besedah Zmaga Jelinčiča Plemenitega rebalans pripravili bolje in bolj transparentnega, predvsem pa ne bi razmetavali z denarjem. A bodo predlog vlade podprli, da vidijo, kako se bo odzvala Evropska komisija, ki se z njim ne strinja.

Podporo rebalansu odrekli v SDS in NSi

Rebalansa pa ne bodo podprli v SDS, katere poslanec Marko Pogačnik je spomnil na svarila iz Bruslja in negativno mnenje fiskalnega sveta. Ob predvidenem ohranjanju ugodnih gospodarskih razmer se bo namreč stanje javnih financ po teh opozorilih strukturno poslabšalo. Medtem ko je rast prihodkov spodbujena predvsem z gospodarsko rastjo, pa je rast izdatkov trajna, je povedal Pogačnik.

V SDS v rebalansu prav tako pogrešajo reforme. "Strukturne reforme pokojninskega sistema, zdravstvenega sistema in sistema dolgotrajne oskrbe postajajo vse bolj nujne, če želi Slovenija ostati na poti dinamične in trajnostne rasti," je še dejal poslanec največje opozicijske stranke.

Prav tako podporo rebalansu odrekajo v NSi, čeprav - kot je priznal Matej Tonin - v njem ni vse slabo. "Glasovali bomo proti, ker si želimo jasno povedati, da smo proti teptanju dialoga," je povedal in pojasnil, da so se tako odločili, ker vlada ne prisluhne predlogom opozicije za prerazporeditev sredstev na nekaterih postavkah. "Zdi se, kot da predsednik vlade drži v rokah volan in nikogar v tem avtu ne posluša, čeprav mu predlaga smiselne in dobre stvari," je ponazoril Tonin.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (124)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hypr
06. 03. 2019 15.52
+2
Mene pa zanima kdaj bo Slovenija ukinila DMV (davek na motorna vozila) , ki po najvisji lestvici preracunanano dosega vrtoglavih 63% !! To je davek katerega pozna samo Slovenija, nikjer drugje ga v Evropi ga ne placujejo. Avstrija je svoj do 10% davek ukinila ker je bil v neskladju z evropsko zakonodajo in predstavlja eklatantno omejevanje prostega pretoka blaga in storitev !! Zaviranje poslovanja malih podjetij obcutimo povsod. Med drugim z neskoncnimi omejitvami, zakoni, pravili...in seveda davki kot je ta katerega sem omenil. S takimi potezami ne omejujete samo uvoza avtomobilov ampak posledicno unicujete vse dejavnosti povezane s to branzo ( servisi, razlicne proizvodnje, storitvene dejavnosti, mobilnost....) Nasa drzava je unikatna v omejevanju in sprejemanju neskoncnih omejitev in nadzornih zakonov. Sprostite ze to svoje omejeno maloumje , pojdite po svetu in poglejte kako funcionirajo drugje kjer so uspesni! Ne kopirajte samo omejitvenih zakonov in pravil, ampak, ce ze kopirate, kopirajte tudi spodbude in olajsave! Zamislite si 63% dodatni davek !?? tega se ne bi sramovala nobena diktatorska drzava
Castrum
06. 03. 2019 08.34
+1
@ večnemu bojanu......Češka: Zakon o lustraciji iz leta 1991 je zajemal približno 140.000 ljudi, večinoma pripadnikov tajne službe, vojaških in vojaških policistov ter višjih funkcionarjev stranke. Zakon se nanaša na osebe, ki so odgovorne za nezakonita dejanja in kršitve človekovih pravic ter moralno propadanje v obdobju od 1948 do 1989. Posledica takšnega zakona je, da nobeden od nekdanjih vplivnih uradnikov komunistične partije ni mogel dobiti nobenega od 9.000 sedežev v državni upravi - sodstva, tožilstva, obveščevalne službe in višje položaje v javnih medijih, podjetjih v državni lasti in na univerzi. Bivša vzhodna Nemčija: Po združitvi Nemčije je bilo približno 60 odstotkov profesorjev in pedagoškega osebja v Vzhodni Nemčiji umaknjenih iz izobraževalnega sistema. Noben profesor prava ni ohranil svojega stola.
Castrum
06. 03. 2019 08.39
-1
Romunija, Bolgarija, Poljska, Madžarska, Slovaška in Srbija ter Baltske države so ravno tako sprejele zakon o lustraciji, nekatere so bolj druge manj resno to izpeljale. Največkrat ne dovolj resno, ampak vsaj so. Edini državi iz bivšega komunizma, ki nista sprejeli lustracijskega zakona sta Slovenija in Hrvaška.
srebrnibreg
06. 03. 2019 10.24
Če bi naredili lustracije potem tvojih ljubljenih na Trstenjakovi ne bi bilo.
Bojan-F
06. 03. 2019 12.23
+0
... disident na Ceskem je delal v mestni kurilnici in vstopil v Vlado ... disident v Sloveniji je delal na Zavodu za druzbeno planiranje in vstopil v Vlado ... primerljivo? ...
Bojan-F
06. 03. 2019 12.28
+1
... sicer bi v opisane kategorije spadali vsi, ki so po letu 1970 bili ... visoki predstavniki mladinskih organizacij ... predsedniki OO ZKS in visjih struktur ... visji usluzbenci preganjavnih organov in oborozenih sil ... visoki uradniki zveznih in republiskih organov ... misleci iz Marksisticnega centra pri CK ZKS in Marksisticnega centra Univerze v Ljubljani ... brez zadnjih se ustave nebi mogli napisati ... brez prejsnjih pa nebi bilo SDS ...
Bojan-F
05. 03. 2019 18.59
-5
Kot vedno nesebicna pomoc mojemu rojaku ... "prosi nekoga, da ti razloži lustracijo, ki jo je izvedla Češka" ... in evo oris zametne lustracije ...
Bojan-F
05. 03. 2019 19.02
-4
... cesko Vlado so sestavili ... Havel Vaclav, predsednik - literat, politični zapornik in pivovarniški delavec ... Klaus Vaclav, predsednik vlade - analitik v Narodni banki ... Dubček Aleksander, predsednik parlamenta - gozdni delavec ... Dienstbier Jiri, minister - nočni čuvaj in kovinarski delavec ... Gruša Jiri, minister - literat, gradbeni delavec ... Pithart Petr, predsednik vlade - politični zapornik, sociolog ...
Bojan-F
05. 03. 2019 19.10
-3
... nehigienicno je primerjati polozaj slovenskih nastopajocih javnikov z ceskimi ... mi se disidentov nimamo ... SDS jih je pripeljal na ogled v Drzavni zbor iz Hrvaske.
Bojan-F
05. 03. 2019 20.29
-2
Izbrisan je spisek clanov vlade Peterle 1, kjer se vidi, da so bili pred tem vsi zaposleni v drzavnih (baje komunisticnih) ustanovah ... in med njimi niti D od disidenta, kot na Ceskem.
mackintosh
05. 03. 2019 17.58
+5
ja kdo pa drug? moj odgovor se na naslov nanaša :)
mackintosh
05. 03. 2019 18.20
+4
kdo nas pa v evropi osira in potegne z vsakim ki je proti sloveniji?
etul
05. 03. 2019 17.51
+5
Dopoldne ni znal nben odgovorit, morebiti bo pa zdaj šlo:Torej bo Weber slavnostni govornik 9 marca na SDS konvenciji?
mackintosh
05. 03. 2019 17.58
+8
etul danes ne boš dobil tega odgovora. še ni navodil s trstenjakove :)
etul
05. 03. 2019 18.08
+5
Zgleda da še ne vejo, bodo sele v petek zvedeli 🤔, bom pa lokalne člane zahaklu ni vrag da mi en ne bi znal razložit kako je tak zagovor nik Markeša tja zašel?
mackintosh
05. 03. 2019 18.21
+4
direstraits
05. 03. 2019 17.05
-4
Če bi doma tkole gospodarili, bi bilo 3/4 Slovencev na socialcu.... tako so pa volilci Levice....pa SENDVIČ društva ravno tako...
komarec
05. 03. 2019 17.20
+5
komarec
05. 03. 2019 16.54
+2
Ni težko ugotoviti, da gre za nasprotovanje ker ni po njihovo. Vseeno se bo stvar rešila. Imajo se za najbolj pametne in sposobne.
direstraits
05. 03. 2019 16.46
-5
Novih kreditov, še orng prenakazanih ni... no Levaki so jih že zagonil.... EVROPSKA VENEZUELA...
komarec
05. 03. 2019 16.55
+4
A je SDS leva ali desna? A je njihov vodja komunist ali nekomunist?
direstraits
05. 03. 2019 16.44
-7
Nisem vedel, da je Maduro že pri nas..... no se pa vidi, da je bil PM MESEC na specializaciji v Venezueli... podpredsednik je pa dr. ekonomskih znanosti.... s petimi popravci.
komarec
05. 03. 2019 16.56
+6
Ni Mesec ravno najboljši, je pa za gotovo tišlar dober za oblanje predvsem opozicije.
Borec21
05. 03. 2019 16.22
-7
Veselica se nadaljuje na drug račun
Hrenko
05. 03. 2019 16.15
-9
Zmanjkuje denarja Šarcu, medtem ko se vsi levaški mediji lažejo, da je finančno stanje čedalje bolje. Novi davki, nova posojila, novi rebalansi, sramota.
komarec
05. 03. 2019 17.04
+8
Hrenko v jugi je bilo drastično manj davkov, pa ni bilo v redu, meje so bile zastražene, da ni skozi mogel niti vrabec kaj šele begunci, pa ni bilo v redu, parade ponosa ni bilo, pa ni bilo v redu, čakalnih dob v zdravstvu ni bilo, pa ni bilo v redu... A ja, nutele, kave, kavbojk, kar je glavno, tega res ni bilo v izobilju.
Bojan-F
05. 03. 2019 18.54
-1
komarec
05. 03. 2019 21.49
+1
CestniKolesar370Wattov
05. 03. 2019 15.28
-9
"Na drugi strani so tisti, ki bi pas zategovali in varčevali do maksimalne možne mere." Čaki malo. Če hočem več denarja v žepu to pomeni, da bi zategoval pas? Vi pa ste usekani do konca.
srebrnibreg
05. 03. 2019 15.43
+11
In sedaj hočeš biti verodostojen, ko si vzel en stavek iz konteksta.
ROMELS
05. 03. 2019 15.07
-7
Ta podpora proračunu je povsem normalna. Ti dve politični skupini, ki sta glasovali proti se najbrž ne bojita iti na predčasne volitve, podpornih skupin pa je predčasnih volitev zelo strah. Zato je ta rezultat logičen, kajti strah ima velike oči, oči, ki so zazrte samo v sebe.
srebrnibreg
05. 03. 2019 15.16
+10
Predvsem Marjana je strah sedaj, ko ima vlada nekje 60% podporo naroda in njegova stranka ogromno prednost pred sds sekto ter on kot med najbolj priljubljenimi politiki.
ROMELS
05. 03. 2019 15.28
-7
Ima Miloškotovo podporo, potem pa štrrrr buunk.
Castrum
05. 03. 2019 15.02
-11
Krompir, razumem da krtoflsko ne razumeš vprašanje, zato ponavljam v lažji obliki: Kdo od današnjih SDS lolekov, je imel pomembno politično funkcijo v SFRJ. Kratko, enostavno vprašanje! OK?
Castrum
05. 03. 2019 15.07
-7
Gomolj, ne komplicirat, samo napiši :-)))
srebrnibreg
05. 03. 2019 15.07
+7
1. odgovor:etul 05.03.2019, 14:54:57 +2 Ivek je bil ja šef socialistične mladine, Gorenjak šef policijske postaje udbas....
srebrnibreg
05. 03. 2019 15.08
+7
2. vprašanje je ostalo brez odgovora :makintos 05.03.2019, 14:14:38 +1 no zdaj mi pa tiste iz drugih strank ki jih celo s komunisti zmerjaš nastej ki so sploh bili v partiji. medtem ko jih v SDS mrgoli....
Castrum
05. 03. 2019 15.16
-6
srebrni: Gremo konkretno, navedi republiško funkcijo, oziroma funkcijo ki naj bi bila republiško pomemnba in ji je zasedal JJ........ POMEMBNO: Ne zmerjam komunistov, halooo? Kje si to videl???..............tretje in ponovno: kdo od funkcionarjev SDS je bil v času SFRJ pomemben funkcionar. Enega naštej?!
srebrnibreg
05. 03. 2019 15.19
+6
Zgoraj imaš odgovor od etula. Preveri kdo je ponosno nosil petokrako na glavi in trobojnico v rokah na marših v Jajce. Kaj pa ima veze, če je bil na pomebnih mestih? Ne vleči se sedaj iz godlje in ne zagovarjaj sekto kot njen prikriti oboževalec. Napiši kdo je iz LMŠ bil član partije.
Castrum
05. 03. 2019 15.24
-4
Vsak razgledan seveda ve, da nošena paterokraka na glavi cicibana in mladinca je seveda še daaaaaaleč od psihoze, ki je mlatila po obsedencih. Točno se ve kaj v analih pomeni lustracija, in zakaj je Slovenija v 90ih letih ni izvedla. ( p.s. Češka jo je!)
Castrum
05. 03. 2019 15.25
-6
Eno je član partije, drugo je partijski funkcionar ki je podležen lustraciji. Pa to vsakdo ve, halo?
srebrnibreg
05. 03. 2019 15.41
+7
Ne palamudi, ker samo filozofiraš brez osnove, ko bi pa svoje filozofiranje moral dokazati se pa izmikaš na tisoč načinov. Postavijo te pred dejstvo ti se pa sprenevedaš kot vedno.
komarec
05. 03. 2019 17.23
+3
A ni bil tudi Zver v partiji, meda tudi on zaradi položaja.
komarec
05. 03. 2019 17.25
+3
Castrum dovolj je že to, da so bili v partiji zaradi interesa. Za kaj so bili po tvojem v partiji Janša, Zver, Gorenak.....
mackintosh
05. 03. 2019 18.02
+4
kastratum je pravkar navedel da je imel janša petokrako zvezdo le kot ciciban. ahahahahahahahaha
mackintosh
05. 03. 2019 18.08
+3
in kasratum lustracije prav zaradi janeza pri nas ni bilo ko že toliko z njo opletaš.
srebrnibreg
05. 03. 2019 15.01
+11
Torej za sds sekto je itak normalno, da je proti.Tonin je pa samo to zameril, da ga Šarec ni hotel poslušati. Ja Tonin imel si ponujeno priložnost od Šarca, da bi sodeloval pa si hotel biti glavni to pa ne gre.
komarec
05. 03. 2019 17.21
+4
Castrum
05. 03. 2019 14.09
-8
Ne glede na (sicer nerazumljiv) izbris, a propos na mnoge trditve tu na forumu sprašujem, katere so tiste politično vplivne, močne, odločilne funkcije v bivši SFRJ, katere je zasedal kakšen od današnjih članov SDS ali NSi.
mackintosh
05. 03. 2019 14.14
+9
no zdaj mi pa tiste iz drugih strank ki jih celo s komunisti zmerjaš nastej ki so sploh bili v partiji. medtem ko jih v SDS mrgoli. odgovor zate eden iz SĐS je vodil procesije v jajce in hvalospeve titeju pel. vse je dokumentirano :))))
mackintosh
05. 03. 2019 14.15
+8
Castrum
05. 03. 2019 14.22
-6
kako naj krompirju odgovorim, da bi razumel? kako?
mackintosh
05. 03. 2019 14.32
+10
no le daj se bos verjetno koga spomnil ki je bil v zks. glede na to kako natolcujes bi jih moral vsaj nekaj vedet. :). jaz ti jih brez problema 10 naštejem iz SĐSa :)))))
Castrum
05. 03. 2019 14.36
-6
No, pa daj krompir, naštej 10 vplivnih komunističnih funkcionarjev iz SFRJ, kateri so potem postali člani stranke SDS. Čakam!
mackintosh
05. 03. 2019 14.43
+5
pa ljubi bog kdo je o vplivnih govoril. naštej mi v ostalih strankah tiste ki so sploh bili člani zkj :))))
mackintosh
05. 03. 2019 14.45
+7
vplivni so v glavnem že pokojni. razen malega milana ki vas upravičeno tudi v sanjah straši :))). bog mu daj še dolgo življenje.
mackintosh
05. 03. 2019 14.46
+7
pa še milan in stari potrč že nekaj casa nista aktivna :))). zdaj pa sekto poglej?
Castrum
05. 03. 2019 14.50
-5
Glej krompir, počasi..lustracija je merilo. In lustracija pomeni ( je definicija) vplivnih v totalitarizmu. Tisti "ta mali" so vedno mali, v enem, drugem ali tretjem sistemu. Sicer pa, prosi nekoga, da ti razloži lustracijo, ki jo je izvedla Češka ( petletna lustracija!) in danes daje odlične rezultate v češki družbi.
Castrum
05. 03. 2019 14.51
-6
Je pa dejstvo, da krompir težko razume. No, počakam, mogoče pa le...
srebrnibreg
05. 03. 2019 14.53
+6
S krompirjevo glavo se krompirju na normalno vprašanje ne da odgovoriti. Edino kar je takšen vprašani osebek zmožen je bežanje od odgovora z nespametnim odgovorom. Resnice si pa ne upa povedati, ker potem dokaže svojo pokvarjenost in neumnost.
etul
05. 03. 2019 14.54
+5
Ivek je bil ja šef socialistične mladine, Gorenjak šef policijske postaje udbas....
etul
05. 03. 2019 15.00
+5
etul
05. 03. 2019 15.03
+4
Res pa je da jih je Ivan velik ven z metu :Rupl. Jambrek, Hvalica, Tomšič, Rejc vsi sumljivi
Hrenko
05. 03. 2019 16.16
-5
Adijo si makintosh, tvoj manko argumentov te bo pokopal.
mackintosh
05. 03. 2019 18.04
+4
no hrenči daj povej kaj po tvoje ne drži v mojih izjavah?
politik70
05. 03. 2019 13.40
+8
Desnosučni spet v akciji? Kam spada SDS? Ja k Ivanu kam pa. Sam ne vem kaj boste pol z SDSom k vam Gospod absolutni zmagovalec Ivan Janez Janša pobegne v Bruselj. Glejte da boste šli na volitve in pomagali k tej super migraciji. Bo sej gmh .
Hrenko
05. 03. 2019 16.17
-3
Desnosučni v akciji? ... je rekel tip, ki ima za prikazno rdečo zvezdo, simbol zločina in morije v 20. stoletju. Nimajo se takšni ljudje kaj pogovarjati.
komarec
05. 03. 2019 13.30
+7
Kam spada SDS med desne ali leve stranke? Kam spada njen šef med komuniste ali nekomuniste?
etul
05. 03. 2019 14.57
+4
Pipa SDS spada Iveku desna ziher ni, tak volk v rdeči kapoci
Castrum
05. 03. 2019 13.19
-5
Prašek? A to je tisti prašek, ki ne loči med depozitom in kreditom? In sedaj pričakuje razpravo o ekonomiji?? Ma ne me hecat, a res prašek? Hahahaha
Krajnc22
05. 03. 2019 12.45
-9
Levicarji plesejo poslednji tango v evropi hsha
komarec
05. 03. 2019 13.13
+11
mackintosh
05. 03. 2019 14.16
+7
pipa znajo znajo. kakor sem slišal odlično kolo plešejo :)))))))