Gospodarstvo

Revizija Majzljevih poslov

Ljubljana, 02. 08. 2006 10.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji direktor Mobitela utegne ostati brez odpravnine, saj je uprava sklepala posle brez soglasja nadzornega sveta.

Uprava Mobitela pod vodstvom Majzlja naj ne bi upoštevala vseh pravil poslovanja
Uprava Mobitela pod vodstvom Majzlja naj ne bi upoštevala vseh pravil poslovanja FOTO: POP TV
Nadzorni svet družbe Mobitel, sicer hčerinske družbe Telekoma Slovenije, se je na seznanil s poročilom notranje revizije. Ta je ugotovila, da uprava Mobitela v preteklih treh letih ni pridobila soglasja nadzornega sveta za pretežni del poslov, ki presegajo limit, za katerega je takšno soglasje potrebno. Zaradi ugotovljenih nepravilnosti Mobitelovi nadzorniki predlagajo skupščini družbe, da prejšnji upravi pod vodstvom Antona Majzlja za leto 2005 ne podeli razrešnice. Majzelj tako utegne ostati brez odpravnine.

Nadzorni svet se je med drugim seznanil tudi z odvetniško pogodbo za primer Vega, za katero prejšnja uprava prav tako ni pridobila ustreznega soglasja. Glede na to, da je bila poravnava opravljena brez posredovanja odvetniške pisarne, je nadzorni svet predlagal upravi, da se račun za opravljene storitve plača po odvetniški tarifi.
Anton Majzelj zatrjuje, da ni kršil notranjih pravil
Anton Majzelj zatrjuje, da ni kršil notranjih pravil FOTO: POP TV

Kot je pred časom pisal časnik Finance, je Mobitel še pod vodstvom Antona Majzlja z odvetniško pisarno Colja in Rojs sklenil pogodbo, v kateri je nagrada za uspešno izpeljan posel vredna milijardo tolarjev. Ker pa se je z Vego uspešno pogajal zdajšnji predsednik uprave Telekoma Slovenije Bojan Dremelj, odvetniška pisarna ne bo zahtevala celotne nagrade.

Vega je, kot je znano, vložila tožbo proti Mobitelu in državi, v kateri je zaradi izpada poslovanja zahtevala 48,8 milijarde tolarjev, a je nato letos ob umiku s slovenskega trga mobilne telefonije od tožbe odstopila.

Nadzorni svet Mobitela je konec maja razrešil dotedanjega direktorja družbe Antona Majzlja. Razlog za odstavitev so bila razhajanja mnenj in načrtov glede prihodnosti največjega slovenskega mobilnega operaterja, predvsem pa skupine Telekom Slovenije, ki je lastnik Mobitela. Mesto direktorja so nadzorniki za čas do imenovanja novega direktorja zaupali predsedniku uprave Telekoma Slovenije Bojanu Dremlju.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gadni@email.si
02. 08. 2006 23.58
Nekaj je bilo potrebno najti, da vlada lahko opraviči svoje umazane posle. Majzelj je ustvaril Mobitel in podjetje je raslo in raslo, zato se tudi ni dosti oziral na lastnike. V Sloveniji imamo žal premalo tako sposobnih ljudi.