Gospodarstvo

Ryanairova letala predvidoma dva meseca ne bodo letela

Dublin, 24. 03. 2020 18.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair je odpovedal vse polete za najmanj dva meseca. Podjetje tako predvideva, da bodo aprila in maja njihova letala ostala prizemljena. Stranke, katerih let bo odpovedan, bodo o možnostih obvestili prek spletne pošte, so zapisali.

V letalski skupini, ki jo ob Ryanairu sestavljajo še Buzz, Lauda in Malta Air, svoja letala ponudili evropskim vladam tako za evakuacijske lete kot za prevoz ključnih dobrin, kot so zdravila, zdravstvena oprema in po potrebi tudi hrana.
V letalski skupini, ki jo ob Ryanairu sestavljajo še Buzz, Lauda in Malta Air, svoja letala ponudili evropskim vladam tako za evakuacijske lete kot za prevoz ključnih dobrin, kot so zdravila, zdravstvena oprema in po potrebi tudi hrana. FOTO: Shutterstock

Prvi mož največjega evropskega nizkocenovnega letalskega prevoznika Michael O'Leary je v pismu strankam spomnil, da je pandemija novega koronavirusa spremenila življenje v Evropi in v svetu. "Pričakujemo, da bo večina naših letal od torka, 24. marca, prizemljena," je navedel.

Kako dolgo bo trajala kriza, je nemogoče napovedovati, izkušnja s Kitajske pa kaže, da začne število okužb padati po približno treh mesecih. "Zaenkrat ne pričakujemo, da bomo aprila ali maja izvajali lete, se bomo pa vsekakor zanašali na nasvete vlad in storili vse, da bomo delovali v skladu z njihovimi navodili," je v pismu, ki je objavljeno na spletni strani podjetja, zapisal O'Leary.

Dodal pa je, da so v letalski skupini, ki jo ob Ryanairu sestavljajo še Buzz, Lauda in Malta Air, svoja letala ponudili evropskim vladam tako za evakuacijske lete kot za prevoz ključnih dobrin, kot so zdravila, zdravstvena oprema in po potrebi tudi hrana. Tovrstne lete bo Ryanair še naprej opravljal v skladu z vsemi varnostnimi pravili, vključno z vsakodnevno dezinfekcijo letal in brez storitev postrežbe za morebitne potnike.

Potniki, ki imajo kupljene vozovnice za odpovedane lete, bodo v naslednjem tednu ali dveh prejeli elektronsko pošto, v kateri jih bo družba seznanila z njihovimi možnostmi. Je pa O'Leary pozval k potrpljenju, saj so ob odpovedih letov in uvedenih karantenah v družbi zmanjšali tudi število zaposlenih v pisarnah za približno polovico.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Amasakul
30. 03. 2020 10.35
Po 2 mesecih, lahko ta letala peljejo kar na odpad.
Aijn Prenn
24. 03. 2020 20.26
+26
Vse direktive, vsi sporazumi, vse norme za izpuste so nič v primerjavi z učinkovitostjo narave proti človeškemu onesnaževanju. Narava pošlje nekaj mikro paketkov zavitih molekul beljakovin in vode med človeštvo, pa se onesnaževanje v par tednih zmanjša za najmanj 30%. Tega s predpisi ne bi dosegli v 100 letih.